Nu drar jag!

Klockan är 09.06 och om exakt 25 minuter har jag packat färdigt lastat ut sambo och packning i bilen och är redo att bege mig till fjällen! "Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, ute å glider med snowboard och skider".... Kommer tillbaka nästa år någon gång, ha de bäst!

Irriterande

Har slötittat på nyhetsmorgon nu och har hela tiden hört kristin kaspersen säga taaako istället för tacko (ni förstår var jag menar), felfelfelfel.

Dan före dopparedan

Nu sitter/ligger jag i soffan och har vaknat alldeles för tidigt, misstänker att jag snart somnar igen. Har massor att förbereda idag inför julens aktiviteter. Dels behöver jag tvätta så det står härliga till, tänkte använda hela lägenheten som torrställ (i värsta fall får jag ta med mig massa tvätt till mor och far, de har mycket bättre torkmöjligheter). Sedan ska det packas, för ikväll beger vi oss upp till Trollhättan för pepparkakshusbygge. Ugg, jag vill helst inte ge mig ut i jultrafiken, och det kommer vara jobbigt mycket trafik ikväll på 45:an.

Julfirandet igår bestod av sill och must. Som tur var fick jag rostbiff (är inte så förtjust i sill). Min marmelad gjorde nästan succé, jag ligger bra till hos herr K iaf. Men det är nästan så jag borde pallra mig till ostbutiken inne i centrum och inhandla en passande getost för att verkligen undersöka den eventuella succén.

Min attityd gällande julen står fortfarande kvar, det är fortfarande mest jobbigt med julen, och överskattat så jävla mysigt är det faktiskt inte.

Över till förberedelserna inför juldagen, ska försöka köa lite på systembolaget idag och köpa skumpa, det ska firas att man träffar sina old friends. Plus att jag testade mitt nyinhandlade läppstift igår och det blev bara positiva reaktioner. Ska även kolla in eventuella tågbiljetter så jag kan komma hem till Mölndal igen fortast möjligt för att avnjuta att julen är över.





Lady Marmelade

Nu har jag faktiskt kommit in i julstämningen lite. Igår var det julavslutning på extrajobb nr 2, det festades till med mousserande, vitt och rött, första utgåvan av mackmyra, cointrau och drinkar. Vet inte om det var mängden eller blandningen som gav mig tankarna "ska aldrig mer dricka alkohol", men men, nu har jag kollat läget inför intaget på juldagen iaf. För övrigt var första utgåvan av mackmyran helt okej, jämförde med mackmyra 05 (som vi också hade tillgång till) och 05:an var alldeles för frän för min smak. Denna jämförelse gjordes tidigt på kvällen vill jag påpeka. Sedan drog vi vidare till heaven 23 och skålade i skumpa.

Vaknade oförskämt tidigt i morse, och valde efter tandborstning och frukost att återgå till sängen, sov liiiiite för länge. Nu har jag iaf tagit mig i kragen och promenerat in till Mölndals centrum och inhandlat lite godsaker till dagens marmeladkokning. Hittade ett recept på hallon- och chokladmarmelad, hur gått låter inte det?! Har aldrig kokat marmelad förrut, men receptet ser misstänksamt simpelt ut, lägger upp en länk till det snart.

Ikväll blir det julfirande (ett i mängden) hos familjen G, med familjen K, ska bli trevligt.

julfesten blir av!

Jä, efter att jag blinkat med mina långa ögonfransar och lagt till hundvalpsblicken (ja, jag har en sådan) blir det förfest hemma hos mina föräldrar på juldagen. Härligt. Igår begav jag mig ut till Partille för att inhandla julklappar, var ute i god tid för att slippa den värsta stressen i köpcentrat. Fick inhandlat alla klappar tror jag, ska kompletera CGs julklapp lite, men jag vet vad han ska få iaf. Hittade en jättesöt klänning till migsjälv också, grönrutig med ballongkjol, perfekt för juldagen! Premiärvisade den igår på julbordet med mina föräldrar. Den blev godkänd. Ser verkligen fram emot juldagen nu! Idag gör jag min sista dag för säsongen på liseberg, ska bli skönt fast det har varit väldigt roligt. Julen på liseberg är så mycket bättre än sommaren!

Juldagsångest

Idag gjorde jag min nästsista arbetsdag innan julafton, skönt, det känns i kroppen. Nu sitter jag i alla fall och försöker pussla ihop någon typ utav "get-together" innan juldagens partaj ute på Trollhättans vilda krogar. Varför känner jag alltid någon typ utav ansvar för att alla ska ha en förest att gå på? För att inte tala om besvikelsen när/om det inte blir lyckat. Nu är det iofs inte många som bor kvar i Trollhättan med resurser att ha en förfest, men när ska jag få "bara komma" och inte behöva städa dagen efter?

Hur som helst har jag planerat det jättebra i min fantasi. Mamma erbjöd sig nämligen i ett svagt ögonblick i oktober att vi kunde ha förfesten hemma hos mina föräldrar. Med förutsättning att detta fortfarande gäller när jag träffar dom imorgon ikväll på julbordet.

Förhoppningsvis räcker det med en något mindre förfest än vad det brukar bli, närmast sörjande så att säga, med förutsättning att de kommer, brukar vara lite halvbra utdelning när det ska ätas julbord med pojkvänner och familj och så där, eller "kommer senare", att jag räknar in pojkvänner och flickvänner brukar inte alltid nå fram. Sen svänga ihop någon schysst bål, kanske en snitt eller två och sedan låta umgänget flöda! Eller, är det så illa att alla har redan blivit bjudna till diverse förfester utan att säga till mig? OMG hoppas att det inte är så. Eller ännu värre, alla har blivit gamla och förståndiga och ska göra tråkiga saker (märker ni hur jag nästan försöker övertala mig själv om att juldagspartaj är en bra idé?)

Jordbävning

Tur att det inte var katten som spydde i skånskans säng. Eller var det en sebirisk tiger?

Idag ska jag vara hyperaktiv, först en intervju för ett praktikfall i skolan, sen sammanställning av det så mkt det bara går, sen ska jag jobba hela kvällen. Men på fredag är jag l-e-d-i-g ska bli så gött!

Sälen närmar sig

Imorgon ska vi planera sälen hemma hos HB, ska bli så mysigt att äntligen diskutera något som ska bli avkopplande och kul istället för ringa fram och tillbaka och försöka planera ihop ytterligare en stressjul. ALLA aktiviteter runt jul räknar med högsta prioritering "för det är så mysigt". Bah, det är bara ytterligare ett moment i jakten på den "mysigaste julen". Hade varit mycket bättre med ett ordentligt avstånd mellan alla familjer så man var tvungen att välja ett ställe varje jul, istället för 2-134 geografiska platser. Och man måste ju julpynta och det ska hängas gardiner åt alla håll och kanter. Säger bara det, materiella ting! Näe, nästa år firar jag och CG jul hemma i vår lägenhet, låser dörren och drar ner gardinerna.

En av de positiva sakerna kring jul är att jag och mina bröder, med tillhörande bihang, suckar över denna stress och riktigt hittar det gemensamma intresset att klaga över julens alla "mysiga måsten". Jag kommer ihåg julen 2006 när vi istället för julfrukost hemma hos mina föräldrar, hade julgröten i min lägenhet. Alla berörda parter samlades 9.00 runt mitt något trånga soffbord/långbord/köksbord, sen åkte mamma och pappa hem och kvar satt vi och började dricka folköl. Vi ville helst inte åka därifrån alls. Sen fortlöpte självklart julen som vanligt hemma hos mina föräldrar med god mat och twister.

Får skylla mig själv som går på julniten varje år. När ska jag lära mig?

Lucia

Igår var det lucia, och tur att CO hade uppmärksammat detta och bjöd in till lucia-fika. Väl framme hos CO möttes vi av det närmaste luciatåg vi såg den dagen. CO i tomteluva och en annan kompis i glitter och tärneljus. De var jättesöta. Förmiddagen fortskred med kaffe och lussebullar. Såg inte ett enda luciatåg igår, lite tråkigt. Nu sitter jag här efter en lång arbetsdag på liseberg och tycker att det ska bli så skönt med en "vanlig" dag imorgon med skola och mys i soffan.

Det perfekta livet

varning
följande text ska läsas och tolkas med en stor hink salt, inte en nypa, en hink

Fortfarande efter mitt telefonsamtal med SG, hon är min inspirationskälla den här veckan om ni inte märkt detta. Vi diskuterade detta med bloggar, vad är syftet? Är det att beskriva ett miserabelt liv för ömkande? Eller är det för att visa ett perfekt liv? Därför ska jag nu skriva om det "perfekta".

Kära dagbok!

Idag vaknade jag jättetidigt och var jättepigg. Tänkte att idag ska jag nog ta vara på denna energi och bibehålla den med hjälp utav en ordentlig frukost. Men först, en morgonpromenad, i med hörlurarna på med mina nya pastellfärgade mjukisbyxor (köpt på NK, I lööööv it). Efter att jag snabbt promenerat runt motionspåret och till affären gjorde jag iordning lite nypressad juice och nybakta scones.

Sen ringde min bästigaste vän och frågade om jag och min fästman (who I adooooore) ville göra julgodis med henne och hennes fästman. Självklart ville jag detta och började genast ringa runt för att få reda på farmors kolarecept. Samtidigt passade jag på att bjuda mormor till vår lägenhet för lite luciafika imorgon.

våra ringar! Puss!

Dagens föreläsning i skolan var lagom intressant, men jag satt och sms:ade med min fästman istället. Roligt det där.

Efter den korta föreläsningen tog jag spårvagnen hem istället för bussen, tycker det är så mysigt att åka förbi korsvägen nu när liseberg har tänt granen, den är såååå fin. Kvällen fortskred med julgodisbak tillsammans med min fästman och goda vänner, det blev jättegott, och jag gjorde en smet extra så att vi hade ngt att äta medan godiset blev klart, det är ju faktiskt som med pepparkakor, degen är godast.

Imorgon ska jag och min fästman vara hemma hela dagen för att pyssla lite i lägenheten, tänkte även sticka färdigt en halsduk som jag började med förra veckan, tänkte ge den till Pappa i julklapp.

Nostalgi

Efter ett underbart långt telefonsamtal med SG från Linköping igår fick jag massa inspiration. Hon ska ha en del av vinsten när jag blir rik ;-). Den senaste veckan har Trollhättan gjort sig väl påmind i mitt sinne. Bilder har poppat upp i både drömmar och tv:n.


Såg en bild på min gamla lägenhet häromdagen, och kom ihåg hur roligt vi hade det där. Hur självklart det var att både julfesten och påskfesten var där, och hur roliga personalfester vi hade med jobbet där. När T "kom ut ur garderoben" och hur E lutade sig ut genom fönstret och grät. Eller när D ringer till mig mitt i natten och undrar om han kan vänta på Uddevallabussen hemma hos mig. Hur mina bröder kunde ringa vid 22.00 en fredagkväll och undra varför jag inte var på krogen, och hur jag 15 minuter senare var på samma krog. Det var tider det.
Jag och Isak i lägenheten, en sån där människa som man bara träffar vid fest.

Inför juldagen ska det bli jättekul att träffa alla kompisar igen, och jag ångrar verkligen att jag inte kunde följa med till Linköping i höstas. Men jag hoppas på en tripp till Uppsala i vår. Vissa saknar man mer än andra, de där personerna som man inte ringer till, som man bara "träffade" och hade jättekul tillsammans. Pojkvänners kompisar, kompisars pojkvänners kompisar... osv.

Ska man vara nostalgisk ända till gymnasiet finns det en hel del att skriva om också. Petters kommentarsamling och alla körframträdanden med PI. Luciaomröstningar och studentmössor. Eller vad sägs om alla torsdagar på nattklubben? För att inte tala om sport- och-påskloven med festande både i Uddevalla, Trollhättan och t.o.m Vänersborg (jag var inte full jag lovar).



Inte för att jag inte har det jätteroligt just nu, men det är roligt att minnas!

helg igen

Ja, då var det fredag igen. Sitter och väntar på att klockan ska slå "jobbdax". Jobbade i går på en jullunch, det var jättekul och gick jättebra, det var ett tag sedan som jag jobbade tillsammans med restaurangchefen som anställde mig, så det var skönt att träffa henne. Jag har jobb framför mig hela helgen, som avslutas med ett arbetspass på Liseberg. Har börjat fundera lite på julklappar och kommit fram till att det går inge bra, har några förslag till vad jag ska köpa till min sambo, men till mamma och pappa och tillhörande syskon är svårt! Själv önskar jag mig massa saker, helst saker till mig, eftersom det senaste året mestadels bestått utav inredningsköp till lägenheten. Läste en annan blogg som utmanade andra bloggare att skriva en önskelista med tre hårda, tre mjuka och tre viktiga önskningar. Här är mina;

Tre Hårda
- Wii
-Skidhjälm
- Något kul sällskapspel

Tre Mjuka
- Stickad kofta
- serveringskor (räknas som mjuka?)
- kudde

Tre viktiga
- Att CG får behålla jobbet
- Att jag får träffa alla mina thn-vänner på juldagen, med förutsättning att de mår bra
- En stressfri jul... hahahaha....

Näe, ska man gå ut publikt med bloggen nu kanske? Känns lite elakt att snoka runt på alla andras bloggar utan att blogga själv...

Inför julen

Julens späckade schema

fre 19 dec: julbord på mitt extrajobb med mina päron
sön 21 dec: julskinkeprovning i Kållered OCH personalfest på jobbet
mån 22 dec: firande med Fam K och G i Kållered
tis 23 dec: hem till mina päron och baka pepparkakshus
Julafton (innan fyra): frukost hos mina päron och sammanslutning inför den mest stressigaste dagen på året, jullunch, träffa mormor, kalle anka, julklappar.
Julafton (efter fyra-snåret): Sätta sig i bilen, köra i 50 min till Kållered för att fira med Fam G. Julmat, glögg, julklappar, osv...
Juldagen, eftermiddag: Bege sig hem till hemmastaden igen för att festa med alla kompisar som kommer hem över jullovet.
Annandag jul: kurera och förhoppningsvis åka hem till vår lägenhet så fort som möjligt.... äntligen hemma...


helgen är över

Äntligen är helgen över, den har varit fullspäckad med jobb, kroppen är trött, men det var roligt. Nu sitter jag i soffan och är lite smått förbannad över att lägenheten är stökigare än stökigast, och då har jag inte ens varit hemma, däremot vet jag en som hade kunnat städa i helgen, som var utlovat. Men det har inte hänt, CG är hos sin bästa kompis (som han varit de senaste två dagarna... grrr).

En vanlig lördagförmiddag

En vanlig lördagförmiddag för mig, består av

08.30 CG vaknar, ligger och knör på mig en stund
08.32 CG ger upp, går upp ur sängen och sätter sig vid tv:n, jag snor hans kudde och slummrar lite till
09.00 CG kommer in för att kolla om jag vill gå upp nu då?
09.59 Jag går upp
10.30 och framåt, slöar framför tv:n en stund, sen är det dags att jobba...

Inför helgen

Nu sitter jag hemma och laddar inför kvällens arbetspass, tror det blir en del att göra idag. Ska inte jobba på Liseberg, utan på mitt andra extrajobb, det ska bli kul. På Lördag räknar liseberg med en rekordlördag och självklart ska jag vara där och bidra med min expertis :-). Söndag är det dags för extrajobb nr 2 igen. Någon får ju inbringa pengar till hushållet nu när byggbranschen drabbats av lågkonjunkturen. Jävla lågkonjunktur.


Ny kurs, nya tag

Idag börjar jag ytterligare en enl ryktet sjukt svår kurs. Men jag är laddad, revansch! Ett litet problem med kursen bara är att flertalet av lektionerna börjar 08.00 på morgonen, uuuugggghhhh... så nu är det verkligen fortfarande mörkt när jag går till spårvagnen. På med reflexerna (fast de har varit på ett tag nu).

Var på Liseberg igår, hälsade på jobbet lite, skönt när man blir välkomnad med kramar! Tyvärr hade de jättemycket att göra just när jag och CG kom, men ändå. Vi har tydligen utökat personalen, en stackars bartender från Gretas på 18 bast. Stackars liten, han kommer inte få det lätt. Men det är alltid kul med lillebrorsmaterial.

Är inne i en bra samboperiod, det brukar vara bra annars, men jag tror att julen påverkar mig positivt även om jag inte vill.

Löv!

näe, ingen tenta då

Näe, nu sitter jag här i soffan medan mina studiekamrater våndas i tentasalen. Men jag hade en väldigt mysig kväll igår med god mat, tillagad av mig själv så klart, stekta kycklingfileér som jag spetsade med en klick cantadouost och lindade in i bacon, lade dessa i en form och slog över grädde, blandat med lite balsamicovinäger och pressad vitlök, wosch in i ugnen och såg till så baconet blev knaprigt.... serverades med ugnsrostade rotsaker. Mumma vad gott det blev!

Ikväll funderar jag på en kryddstark gulaschsoppa och kanske åka till liseberg sen, lär ju inte hinna det någon annan dag, och gratisbiljetter har jag ju.

Överväger fortfarande att gå ut med min blogg "in public" bland mina vänner. Vet inte om mitt behov av att vara "hemlig" är större än behovet av att jag vill ha fler träffar i statistiken.

funderar

Funderar på om det är dags att lägga ut bloggen bland mina vänner? Å andra sidan är det skönt med ett forum där man kan diskutera av sig lite, utan att såra någon, å andra sidan har jag faktiskt inget att dölja.

detta eviga pluggande

Efter flera dagar med intensivt pluggande i externredovisning förstår jag fortfarande ingenting. Satt i flera timmar igår med skatter och inte klarnade det då heller. Grupparbetet är iaf klart och det ska redovisas idag, sen borde jag sätta mig ner igen och plugga till midnatt... Men jag tänker faktiskt inte göra det, för det hjälper inte dagen innan tentan, överväger att inte skriva tentan överhuvudtaget. Det är ett garanterat underkänt resultat jag får iaf. Men det som irriterar mig om jag inte skriver tentan är att jag ger upp, jag och min kompis diskuterade igår att man inte var nervös inför denna helvetestenta, vi vet att det kommer gå åt skogen iaf. Slut på gnällande över det nu.

I måndags hade jag och CG bott i lägenheten i ett år, detta firades med glögg och pepparkakor i soffan. Mysigt var det.

Vilken helg!

Efter att ha dunderkurerat var det äntligen dags för ölprovning i fredags, det blev ca 8 olika öl, varav vissa var godare än andra, men smaken är som baken, det var flera olika utlåtanden om vardera öl. Lagade pizza, det var uppskattat också, blev en del över men det blir gott sen i eftermiddag tror jag.

Dagen efter ölprovningen inleddes hos min sambos bäste vän, med sill- och ostlunch, det var jättegott och trevligt att komma till dukat bord efter en hård gårdag. Sedan fick jag pallra mig iväg till HB, där vi skulle pimpa FP´s 25-årspresent, en gåstol av bästa sort, med tillhörande tofflor.

Festen senare på kvällen hos herr och fru GP/PG inleddes med bål och massa goda vitlöksmarinerade oliver, jag tog mitt ansvar för att friskna till genom att fiska efter alla vitlöksklyftor och höll mig borta från bålen. FP´s present var uppskattad, tror jag.

Söndagen inleddes med en försovning till mitt andra extrajobb, där jag skulle börjat 12.00, vaknade 11.53 (blev väckt av min sambo), men jag studsade upp och  var på plats 12.10, typ. Efter lite kaffe och te vaknade jag till och kunde utföra årets första julbord med bravur. Kvällen avslutades sen hos mina "svärföräldrar" där det varit pepparkaksbak hela dagen.

Dags att åka till skolan, over and out!

RSS 2.0