Prioriteringar i livet

Ja, då sitter man här och har hunnit fundera lite över läget. Läget "varslad sambo" kan man se som oroande, eller spännande. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag tycker ännu. För min sambos del har han börjat fundera på massa annat, förrutom det faktum att han är varslad. Typ, sälja lägenheten för att den lutar, skaffa en lägenhet utmed nya E45:an för att de kommer gå upp i pris när vägen är klar, för att sedan sälja den (vart vi ska bo är ännu inte satt, för en månad sen var han inriktad på en tomt med hus). Han funderar på vår ekonomi och vill sätta massa budgetar, vilket iofs är lite mer relevant kopplat till varlset än vad lägenhetsfrågan är.

Vad känner jag iomed detta då? Jag har ett år kvar på min utbildning och är inte främmande till att flytta någonannanstans, på grund av jobbmöjligheter efter den är klar. Däremot har jag svårt att se jobbmöjligheter inom restaurangmanageryrket någon annanstans än göteborg eller stockholm här i sverige. Men STOR parantes, jag vill att ovanstående ska ske EFTER att jag är klar, och har "kartlagt" min karriär, haha...

Så istället för att fundera över sådana där stora frågor, har jag lagt upp en prioriteringslista, här nedanför, denna prioriteringslista innefattar inte skolarbete (som jag har lite kvar).

Prio 1. Hjälpa min sambo med uppdatering av CV:t
Prio 2. Utvärdera huruvida det är utvecklande för mig att jobba på min gamla VFU-plats.
Prio 3. Räkna på vår ekonomi, behöver jag ett extrajobb utöver mitt ordinarie sommarjobb på Liseberg? Vad ger A-kassan? Bilen?
Prio 4. Hjälpa min sambo att hitta jobb/utbildning

Efter att läget är stabilt och ovanstående punkter är genomförda:

Prio 5. Göra färdigt lägenheten
Prio 6. Avsluta utbildningen/hitta jobb
Prio 7. Sälja lägenheten (med förutsättning att vi hittar ett annat boende).
Prio 8. Påbörja nästa fas.

SKÖNT att skriva av sig lite...

Surt.

Jaha, det blev som vi misstänkte, min sambo har i dagsläget inget jobb efter semestern.

Orolig...

Jag vet att jag inte har uppdaterat här på länge, men det har varit så himla mycket i skolan och med jobb. Är färdig med projektet för entreprenörskapskursen, så himla skönt. Tänkte då att denna vecka skulle vara ett litet "minilov" för mig inför sommaren och redovisningar nästa vecka. Hade tänkt att slappna av ordentligt och göra saker som jag vill, vilket oftast innebär ingenting. MEN NCC varslar igen. 15 personer inom GBG-området ska bort, av "claes-sorten". Förra varslet som var på 25 tjänstemän lyckades claes klara sig ifrån genom att andras visstidsanställningar gick ut, pensioner, omplaceringar osv. Där tvingades man säga upp 6 personer pga arbetsbrist. Vilket betyder att det inte finns någonstans att omplacera till detta varslet då det skedde förra varslet. Jag blir så trött på det här! Vi kommer få besked den här veckan...

Vill bara skryta lite...

Med risk för att det här inlägget blir för pluttinuttit.. men... jag har väldens bästa pojkvän! Tänkte bara skriva vad han har gjort för rara grejer det senaste...

Han köpte en keramikkniv till mig för inte så längesedan, en cykel, fixat rikskuponger, och rensat handfatet. Igår representerade han vår lägenhet i bostadsrättsföreningens städdag, hängde med tanterna och hjälpte till överallt, medan jag jobbade på liseberg. I morse fick jag sova jättelänge för att jag är förkyld, när jag vaknade till, hade han kokat te till mig, och värmt värmekudden. Han köpte mitt favoritgodis i affären. Nu står han och lagar köttfärssås med spagetti och jag känner mig så ompysslad!

Löv!

Ojoj...

Sorry, har inte uppdaterat på ett tag. Det har varit lite körit. (jobb, projektarbete, styrelsemöte, kalas)

Veckans slutsats; sömn är viktigt! I måndags jobbade jag kväll och natt på min vfuplats. Under natten sov jag knappt, gammalt hus, lyhört, och lite nervositet (det kanske skulle hända nåt?), kollade på klockan sista gången 03.15 och sedan ringde klockan 06.00. Inte många timmar där. Sedan dess har jag varit snorig, torr i halsen, ont i huvudet osv. Vilket i sin tur lett till att jag inte kunnat sova övriga nätter.  Ngt stressande faktiskt. Vill verkligen inte vara sjuk på söndag, då ska jag på interfoodmässan. Och ska man smaka vin och mat är det inge vidare att vara förkyld.

Vinprovning!

Idag tror jag det var konstiga-människors-dag i stan. ALLA konstiga, udda människor skulle åka på min spårvagn, både till och från skolan. Alla kategorier representerade. Svenne-fjortisarna var där, de diskuterade högt gällande viktiga saker som folks som himlar med ögonen bakom ryggen på andra. "jesus älskar dig"-tanten var där, med sitt huckle och colabottnade glasögon och röda läppstift. Ticksmänniskan gick bakom mig på vägen hem från spårvagnen och grymtade när jag gick förbi. Ah, fylleparet var på spårvagnen imorse. De var sura på varandra också för de satt på var sitt säte och delade öl på distans. Nu sitter jag här i min trygga soffa och hoppas på att jag får skjuts av min sambo ikväll till en klasskamrat.

För ikväll har jag och mina kära vänner planerat en vinprovning, det ska bli så roligt och gott!

ps. numer vice ordförande i bostadsrättsföreningen, det ni! ds.

Trött

Varning! Gnällinlägg!

Suck, säger jag bara. Sitter hemma i soffan med huvudvärk, den börjar släppa nu, men egentligen ska jag vara på en föreläsning. Ska sitta med grupparbetet i eftermiddag. Förra veckan diskuterade vi personal, och personaldelen (som råkar vara min del) blir bara större och större. Plus att vi började en del som heter arbetsrätt igår, och där har vi tydligen hemtenta. Jag blir så trött! Egentligen är det en "förstress" jag går igenom för tillfället. Det blir alltid så. Jag tänker på hur mycket som ska göras, hur mycket jag ska jobba osv, istället för att ta tag i saker. Å andra sidan är det svårt att motiveras när jag inte ens ser "andra sidan", det är är så mycket som ska göras. Inte blir det bättre av att vissa gruppmedlemmar skriver med ett språk från mellanstadiet också!

1 maj!

Åkte in till stan igår för att se cortegen tillsammans med alla andra, vädret var ju strålande och alla var glada. Några skratt bjöds det också på, men kände inte att det var så 100-årsjubileumspeciellt. Idag blir det den försenade påsklunchen och avsmakning av ölen. Äntligen.

I all politisk anda hade det på mitt plakat idag stått "ut med grannarna, frid i huset" Vaknade av våra grannars musik halv sex imorse... och låg vaken ett bra tag, tills jag gav upp. Slöade i soffan ett tag, somnade igen, vaknade av musiken igen.

RSS 2.0