Världens bästa flickvän

Hade en kompis som skrev ett blogginlägg med samma titel för ett bra tag sedan. Så varför inte, nu ska jag motivera hur jag är världens bästa flickvän.

Idag till exempel ska min sambos klasskamrat komma hem till oss och äta lunch/middag, på vems initiativ? Mitt. Så jag ska laga hamburgare (inte köpta, riktiga sådanda). Nu har jag (vi) städat lägenheten och mitt humör är alldeles strålande!

Så, självklart finns det maaaaasssor av olika exempel där det bevisas att jag är just världens bästa flickvän, men nu har ni en anledning till att jag är världens bästa flickvän iaf.

Helg

Gårdagens uppdrag misslyckades, delvis. Jag kom igång bra med litteraturseminariet, däremot gick amorteringen av lånet dåligt. Min bankman var på möte/konferens, så han var inte anträffbar. Vilket han inte var idag heller. Skit också, jag vill bara ha det gjort så jag inte hinner ångra mig...

Ja, då var det helg igen alltså. Jag har kommit i otakt gällande helgkänslan. Pluggade stor del förra helgen, och det ser inte ut att bli bättre den här helgen. Eller a, stressen över att jag borde plugga är där iaf. Men just nu fryser jag kopiöst mycket och ska krypa ner i soffan med en kopp te.

Dagens uppdrag

Dagens uppdrag är, seminarie B! Har gett mig fritid fram till kl 12.00, då ska jag börja skriva och läsa. Jag borde kanske ta och äta frukost innan dess.

Jag har ett litet sidouppdrag också, vi ska bli av med topplånet för vår lägenhet. Och vet ni vad? Det är mina ihoptjänade pengar som ska betala av resten. DET känns bra. Visst, kanske lite tråkig information för er som läser här, men jag tycker att det är viktigt. Vi har amorterat allt vi har kunnat, men min sambo har kunnat amortera av mer pga utbetalda försäkringsbelopp för diverse ärr, etc. Under sommarsäsongen och julsäsongen har jag kunnat stoppa undan lite pengar och igår när jag insåg att pengarna räckte till att betala av det sista på topplånet, tada!

Mmm

Mmm, varma mackor är lösningen på det mesta.. i väntan på att min sambo ska komma hem från sin nya hobby, klättring, är det precis vad jag behöver! (Jag tror jag ska göra reklamfilm istället för att bli restaurangmanager)

Bring it on!

Okej, fick en kommentar att jag borde lägga upp ordentliga recept när jag läskar mina läsare med maträtter. So bee it. Men jag tycker nog att det är lite nördstämpel på det, men ok. Idag var det fisk på inköpslistan, köper numera färsk fisk, eftersom fryst fisk är äckligt. Maträtten var inspirerad från arla´s hemsida, men med egen touch.

Karins rotfruktsallad med lax
2 personer
400 g lax (fick färdiga grytbitar från fiskhandlaren)
4 små morötter, alternativt 2 stora
2 små palsternackor, alternativt 1 stor... ja, ni börjar fatta principen.
potatis, godtycklig mängd, jag använde mig utav mandelpotatis idag.
1 liten purjolök
rivet citronskal från 1/2 citron
salt, peppar, dill (om du har)
serveras med creme fraiche franska örter (går att göra själv också)

So, eftersom jag älskar rostade rotsaker, skalade jag rofrukterna (morötter, palsternacka, potatis) och skar ner dom i lagom stora/små bitar, beroende på hur lång tid du har på dig, alternativt hur hungrig du är. Lade dessa i en ugnsform, på med olivolja, salt och peppar. Piffade även till dessa med lite frystorkad dill.

In i ugnen på 210 grader, mitten av ugnen, tog väl 25 minuter kanske.

Purjolöken skivade jag på längden, och stekte hyffsat hårt med olivolja och smör. När de började bli krispiga tillsatte jag laxbitarna och citronskalet. Stängde av spisen och lät detta gå på eftervärmen.

Servera denna anrättning med rotsakerna, laxbitarna, en kall creme fraiche-sås och citronklyfta.

Hepphepp!

PM-presentation

Ja, idag ska vi alltså ha första presentationen av vårt planeringsPM. Vi hoppas på grymt mycket feedback på vårt förslag till kandidatuppsats. Inget är skrivet i sten än.

Ikväll blir det stora veckohandlingen...Hade tänkt köpa färsk fisk, men hörde på lokalnyheterna att fiskebåtarna har haft det svårt att ta sig in till hamnen på grund av is. Så frågan är om detta har ökat priset på fisken idag? Ja, det återstår att se med spänning... moahahaha. Det gäller att bunkra upp i kylen nu när smhi förutstpår snöstorm i veckan....

Näe, jag hade verkligen inget roligt att skriva om.

Usch...

Ringde och beställde en service idag på vår bil, 4900 kr ska det kosta, och då har jag ändå fått rabatt... iiiisch, jobbigt är det. Bara för att jag nöjt förde över 10 000 kr till mitt sparkonto idag. Kan lika gärna föra tillbaka dom.

När jag ändå var i "ringartagen", satte jag upp som mål att försöka boka bord på Manãna, men de är svåra att få tag på.

Idag har jag som sagt haft litt.sem. Ett mycket trist sådant.

söndag

Shit, redan söndag och jag har ett litt.sem imorgon! Inte ett enkelt sådant heller. Jävla skit att jag har skjutit fram det så långt. Texterna är lästa, men uppgiften som tillhör är sjukt jobbig! Eller svårtolkad. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har iaf sammanställt de båda engelska vetenskapliga artiklarna på svenska, så jag vet vad jag har läst. Men det hjälper mig inte nu. Och om en timma ska vi åka iväg och fira svärmors födelsedag. Jag kommer inte orka sitta uppe inatt, eller vad jag menar är att det inte kommer hjälpa. Ändå valde jag väldigt intressanta artiklar, men vad hjälper det?

Svägerska = min sambos syster
Svärmor = min sambos mamma

Gårdagens middag gick iaf på räls. Jätteavslappnat och skönt, så nu ska jag sluta tjata om den. Men jag ska tjata lite om presenten till svärmor. Hon är väldigt duktig på att vilja planera saker, typ shoppingdagar och sådant, tyvärr brukar allas tid komma ivägen. Men nu har jag och min svägerska sagt att vi ska ta tag i detta. Så svärmor får helt enkelt ett egenkomponerat presentkort, innehållande en kväll med kvinnligt sällskap a.k.a mig och svägerskan. Så vad som återstår är att hitta ett datum i nästa vecka, och bestämma restaurang. Det där med att bestämma restaurang är svårt.

Dinner party

Ska dinner party skrivas ihop eller i sär? Hm, jobbigt när t.o.m jag inte vet hur ord ska skrivas ihop eller inte. Jaja, nu är iaf steken i ugnen, den ska lagas låååååångsamt... 100 grader i ugnen, upp till 52 grader i innertemperatur, för att sedan "vila" upp till 60 grader. Det kommer ta tid, gästerna kommer inte förrän 18.00 (klockan är nu strax efter tre) och antagligen äter vi inte steken förrän 19.00... sloooooow food kallas detta, hehe. Lätt är det, ingen ansträngning alls, bara tid.

Igår blev det iaf tjejkväll medan killarna var iväg och bastade. Usch, vad könsrollerna späddes på nu då. Hur som helst, det blev tacos. Jag och svägerskan arbetade hårt mot en eventuell vinterkräksjuka hos värdinnan, och jag tror att vi lyckades bara genom mentalt skitsnack, mat och vin. Så nej värdinnan har inte vinterkräksjukan, och har inte haft det heller. Vi hade väldigt trevligt, och det blev väldigt sent.

Dagens lunch

istället för dagens outfit, :-)

Gårdagens pizza från pizzerian, pimpad med färska champinjoner, paprika, skivad vitlök och lite extra ost, kan behövas i förkylningstider.

Kvalitetstid?

Ibland känns det som att vardagen bara tar tag i mig och ger mig absolut inga tillfällen för lite hederlig kvalitetstid, varken för mig själv, eller tillsammans med min sambo. I veckan har det varit möte med styrelsen i bostadsrättsföreningen, klätterkurs för min sambo, vanliga fredagsbestyr som bastu, middagsbjudning imorgon, kalas för svärmor på söndag... och så vidare och så vidare... Det är ju inga tråkiga saker direkt (förutom styrelsemötet) men snart får jag grabba tag i karl´n min, stänga av hans mobiltelefon (eftersom den verkligen går varm, alla tider på dygnet), och kidnappa honom till ett annat land. Minst.

So, idag ska jag läsa två vetenskapliga artiklar, avsnitt i två olika böcker och sedan förbereda ett litteraturseminarie som är på måndag, sen ska jag egentligen göra lite styrelsearbete, men jag tror att jag behöver bolägga det till söndag. Ikväll blir det tjejkväll med svägerskan och hennes kompis/min granne, ska bli roligt, framför allt att jag slipper gå upp till en väldigt varm och skön bastu (iofs), men tjejkvällar på min gata, utan att det är i vår lägenhet, det är bra grejer. Ska äntligen få inspektera Ns nya kök också, nice!

Regntunga skyar...

Lite alice babs är ju inte fel, eller hur? Näe, det regnar inte här i götet, men det är kallt och mörkt och jag ser ingen ljusning. Engagemanget är boooorta. ELLER så är jag bitter över att jag har frusit konstant sedan hösten kom till göteborg och det hade varit trevligt att inte spendera hela eftermiddagarna under filten i soffan för tina efter dagens aktiviteter (som är inomhus konstigt nog).

Något som faktiskt är positivt den här tiden på året är all god mat. Okej, vintern kanske inte är den bästa tiden, men höstmat är ju bland det godaste som finns. Var i saluhallen idag och konstaterade att rådjur var svårt att få tag på färskt, MEN hjortstek, det fanns. Så nu är vårat presentkort i saluhallen förbrukat. Lyckliga de tu som är bjudna på middag hos oss i helgen.

forskningsprocesser...

Jepp, ny kurs, eller a, två stycken. "examenarbete" och "vetenskapliga perspektiv och metoder II".  Kommer behöva terapi i vår för både stress, relationer och psyke misstänker jag. Men det ska gå så bra så! Vi har fått en galet stor studiehandledning med massa instruktioner för massa inlämningsuppgifter. Pust. Vi har kommit fram till ett hyffsat ämne att skriva om, får se hur vi formulerar och avgränsar oss, men det blir interessant tror jag.

Igår lagade jag köttbullar med potatismos, brunsås, lingon och stekt lök. Heaven!

SÖMN!

Nu har jag fått sova, länge och gott! Inget som behöver städas efter gårdagen, eller inför kvällen (spelafton ikväll med min sambos syster), har äntligen kunnat med att fråga om uppsatspartner och fått ett positivt svar, gårdagen var lyckad... ja, ni förstår, jag är väldigt tillfreds med migsjälv just nu, och utvilad.


Trött

Har precis kommit innanför dörren efter en fika med miss S. Jag pallrade mig faktiskt in till skolan idag, och finslipade hemtentan ytterligare. Känns bra. Men nu är jag jättetrött, det har varit en intensiv vecka. Synd att klockan inte är lite mer, så man kan med att gå och lägga sig.

Imorgon ser jag fram emot lite partaj här hemma i lägenheten, lite goda vänner och lite vinprovarspel och en del vin. Ska bli riktigt roligt och avslappnande.




Jag ser ljuset!

Okej, effektiv pluggtid igår som spenderades i skolan, 12 timmar. Vi var faktiskt väldigt effektiva. Vilket idag har resulterat i känslan av att jag är färdig, klar. Det enda som är kvar är att få ordning på mina källor och förbereda en redovisning inför imorgon. Så visst har jag lite smågrejer kvar. Men det värsta är gjort iaf. Så i detta nu försöker jag inse att jag ska plugga liiiiiite till... Får se hur det går.

Sista veckan!

Sista veckan på kursen nu. Känns bra faktiskt. Litt.sem är förberett, på tisdag ska jag och F sätta ihop det sista på vårt grupparbete, och idag, onsdag och torsdag är det fokus på hemtentan. Det är tre hela dagar, vilket faktiskt är tillräckligt med tid för att göra en bra hemtenta. På fredag kommer världens bästa H hem, hon har varit i New York hela hösten, har saknat henne massor. Så på fredag ska gänget fira hennes hemkomst, detta blir min motivationsfaktor i veckan. Saknar verkligen mina pluggkompisar, nu när man mestadels sitter hemma och skriver, eller låtsas skriva.

Söndag

Det blev som jag misstänkte igår, jag hann precis sätta mig i soffan (efter att jag röjt i köket) med en kopp te, filt, och kurslitteratur. Då stormar gänget in. Fantastiskt. Inget plugg alls igår med andra ord. I stundens hetta lovade jag även bort mig för att åka och titta på en häst under söndagen. Imorse när jag vaknade, redo att ge mig iväg till Onsala, slog det mig; NEJ jag hinner inte det här. Ett ursäktande sms blev resultatet av detta, och ett superdåligt samvete. Men jag har iaf hitills fått gjort klart tisdagens litteraturseminarie. Hade börjat förbereda mig för en inköpslista inför mathandlandet, och då ringer telefonen. Min sambos föräldrar har tydligen inget internet, det funkar inte, och vem ska man då ringa om inte sin son?

Så nu sitter jag här, med en insköpslista, snart hungrig, väntar på tvättmaskinen, och min sambo, hoppas att han löser problemet snabbt. För sen ska vi iväg och handla, så det blir kycklingwok, mumma!

Boring fredag, betyder roligare lördag?

Igår var jag och min kära vän väldigt duktiga med skolarbetet. Planen för kvällen var en hederlig bastu, men nej, vissa bangade ur. Inte så hemskt iofs, har ju tidigare beskrivit min sociala utmattning. Såg då fram emot en hemmakväll med grabben min. Laga lite god mat, dricka lite vin, kolla på någon bra film, spela wii. Det blev pizza, vatten och på spåret. Inte sååå illa kanske, men ikväll hoppas jag på lite mer drag, bastu. Min sambo är iväg till systembolaget i denna stund, för att tillsammans med några kompisar hitta de mest udda ölsorterna, som luktar plommon och så där. Däremot misstänker jag att efter deras shoppingtur bär det av hit, till vår lägenhet. I nuläget är jag iklädd morgonrock och köket ser ut som fan och jag borde plugga.

För att återigen vara lite fientlig till mölndals stads komposteringstvång; skulle ut och lämna den dumma påsen igår, i "avsett kärl" som det stod så fint på påsen. Men näe då, inte finns det något avsett kärl i vårt soprum? Inte heller nya påsar för att fylla på. Så idag komposterar vi inte.

Jullovet är över!

Så där då, idag var det back to school, med ett lagom mödosamt litteraturseminarie. Väldigt skön examinationsform det där. Men men, massa jobb återstår, sen ska jag ladda om batterierna inför destination restaurangmanager 2010.

Det var väldigt skönt att träffa några av mina kära vänner idag, alla jobbar som illrar under julhelgerna, så vi hinner inte träffas alls faktiskt. Men snart ska jag ringa till en viss F och fråga om det inte är dags att sätta igång med en inlämning vi har att göra imorgon, så den är ur vägen. Sedan blir det förhoppningsvis fredagsbastu, det var längesedan.

Helgerna är över!

Ja, så var helgerna över. Inga traditioner på flera månader! Härligt. Trettondagsaftonen var jätterolig, som vanligt, vi dansade, drack, skrattade, sjöng osv... Tjyvens att man ska må så in i helvete dåligt sen då! Förstår inte det här, jag drack vatten tidigt under kvällen och höll alkoholnivån typ nere, men lik förbannat mådde jag jättedåligt hela natten. Jag kan inte skylla på maten, för ingen annan mådde dåligt, möjligen att jag har börjat lägga till en väldigt jobbig ovana, jag äter för fort, massor och för fort! Detta i kombination med andra sällskapstraditioner kanske gjorde att min kropp gick i strejk? Vi kom hem till vår kära lägenhet hyffsat tidigt idag iaf (vid 16-tiden), men eftersom det låg snö på vägbanan hela vägen tog det sin lilla stund.

Men nu ska jag ägna lite tid och förklara vilken fantastisk kommun jag bor i. Mölndal. Mölndals (skit också att mitt Öööö på tangentbordet krånglar) kommun har kommit fram till att det är dags att alla ska kompostera. Jättebra idé. Då jag är van "komposterare" från Trollhättan, tänkte jag att det här blir en kanonidé. I trollhättan sorterar vi ju i färgade påsar, gröna för kompost och röda för brännbart. Dessa transporteras sedan till soptippen där de sorteras efter färg och vidare till rötkammaren. Alla mataffärer (typ ICA) har även bara röda eller gröna påsar som alternativ när du ska packa dina varor.

Så vad har mölndal nu gjort? Jo, vi ska kompostera i små papperspåsar! Hur tänkte dom nu? Så nu har vi fått små luftiga plastkorgar, där vi ska placera våra papperspåsar (de passar inte ens storleksmässigt!) Jag kan förstå storleken på påsarna, man måste ju ändå ut och tömma soporna ganska ofta när det är kompost. Men i papper? Det står väldigt fint på den här påsen att man ska låta alla blöta produkter "rinna av" innan de placeras i påsen, fantastiskt bra observerat. Vad jag har sett finns det soppåsar gjorda i komposterbart "plast" som minsann tål fukt!

trettondagsafton

Jepp, då var det trettondagsafton, vilket innebär sista utav en rad helger fyllda med tradition. Tur det för jag är trött. Igår gick jag igenom nästa kurs schema, och kollade på uppslag till examenarbeten. Vilket å andra sidan gjorde mig ännu tröttare, så det är nog bara att njuta en en så kallad lugn period just nu (bortser från två hemtentor och litt.sem).

Inte har jag varit ute på rean heller, jag har faktiskt inte vart ute på stan alls. Under hela julledigheten. Skäms på mig. Å andra sidan har jag inte gjort slut på så mycket pengar heller.

Ikväll ska det bli dags för att träffa den stora familjen, alltså inklusive kusiner och farbror.

Måndag

Sedär ja, igår kom jag igång ordentligt med hemtentan. Mycket bra idé av min sambo att följa med honom till päronen, fast med datorn. Det fanns inget annat att göra än plugg. Hemma hade jag fastnat framför tv:n. Däremot upplevde jag att jag inte riktigt har hämtat mig socialt efter en intensiv december. Så hur ska det gå imorgon, på trettondagsfesten hemma i trollhättan, med föräldrar, fastrar, syskon och kusiner? Är inte alls partysugen. Jag är ännu mindre inspirerad till att ta tag i att tvätta partykläderna.

Men när jag har återhämtat mig från en fantastisk december, då är det dags att ta tag i alla de där bowlingkvällarna, middagarna, bastukvällarna och allt annat som man har missat med goda vänner. Med start till helgen kanske?


Årskrönika?

Okej, eftersom jag egentligen skriver hemtenta nu, kom jag på den briljanta idén att summera året som gått och det som komma skall.

Så, 2009? Vad hände? Jag kommer faktiskt inte ihåg, det här har varit ett så kallat "mellanår" där det inte händer så mycket, det har bara rullat på. Min sambos arbetssituation har genomsyrat en stor del utav året, men jag har faktiskt några höjdpunkter.

- Nyårsresan till Sälen
- Vi har faktiskt fått upp lite lister och trösklar i lägenheten
- Semester, finlandresan, avkoppling som heter duga
- Klarade ekonomistyrningstentan
- Vinresan!
- Brorsbarn
- Nyårsfesten 2009/2010

Vad har jag att se fram emot nu då, jo den evigt omtalade examen, mest den faktiskt. Sen ser jag också fram emot att se vad framtiden/liseberg har att erbjuda mig efter den omtalade examen, det kan faktiskt redan avgöras i januari. Jag ser även fram emot att två av mina favoritflickor är i stan, och vi ska verkligen se till att träffas!

RSS 2.0