Hejja!

Jo då, det blev en tur till IKEA igår iaf, köpte en "pricken över i-et" kudde. Så nu är det no more kuddar för mig. Letar fortfarande efter tyg att klä om matsalsstolarna med. Trodde att jag hade hittat ett, men så påpekade mitt fantastiska shoppingsällskap att ljust träslag behöver mörkare tyg. Vilket jag håller med om. Så jakten fortsätter... Åhå, det blir en långvecka med jobb, åker upp redan imorgon... Varför ska jag drabbas av att andras ungar är sjuka?

Våffeldagen

Efter ett par hektiska dagar med TUR-mässan, trubadurafton och intervjuer, så hann jag med lite klättring och fyllde sedan på energiförrådet med våfflor hos herr och fru S. Hur gott och välbehövligt som helst. Så nu sitter jag här i soffan och funderar över hur jag ska lägga upp dagen. Har fått en förfrågan gällande att åka till IKEA ikväll, men det förutsätter att jag städar hela lägenheten först... för måndagar är städdagar. En gemensam städdag... hm.. måste nog överväga detta noga.

TUR!

Idag blir det andra dagen på TUR-mässan, jag är inte riktigt upplagd för det där säljaransiktet, men hoppas att det dyker upp snart.

Mitt i natten!

Klockan är snart halv tolv och jag sprudlar av skrivarglädje. Gästerna från kvällens ost och vinafton har pallrat sig hemmåt och här sitter jag och lyssnar på diskmaskinens arbetsglädje. Har haft en väldigt givande dag. Efter at jag hämtat ut bilen träffade jag miss M & S inne i staden, det var ett tag sedan sist, och med ett tag sedan menar jag, två veckor sen. Men mycket har ju hunnit hända sen dess, bland annat ett lägenhetsköp, ÄNTLIGEN har de fattat vilken sida av älven som är den rätta. Sjukt kul iaf och ett stort steg för deras relation, jag är så glad för deras skull. Här har vi tjejen (jag) som tycker att ett lägenhetsköp är bra mycket större än allmänt samboskap och giftemål! Och som om detta inte vore nog, så har vi suttit och stöttat en annan budgivning i afton, hoppas hoppas hoppas! Den här aftonen har som sagt spenderats i ostens och vinets tecken. Har ätit några riktigt bra ostar och druckit gött vin, kan det inte vara helgdagar lite oftare? Men riktigt kul att de stannade så länge trots morgondagens arbetsdag. Idag när jag skulle köpa ost i saluhallen, hade jag en genuint ärlig och helt fantastik serviceupplevelse. Jag vet inte riktigt exakt vad den här ostkillen gjorde, men han var så ödmjuk och omtänksam att jag hade kunnat köpa hela ostbutiken. Eller har jag börjat visa en svaghet för män i basker? Hjälp!

Fixar och värdinnedag!

Jaha, då ringde bilmekanikern och väckte mig klockan åtta. Nu har de hittat felet, och det kostade inte skjortan, bara kostymbyxorna, finskorna och märkeskalsongerna. Men nu blir det fixat iaf, även om jag tycker att det är kul att åka runt i en liten skoda fabia. Ikväll har vi bjudit in lite vänner på ost och vin, skulle egentligen blivit en fikakväll, men ost och vin är ju mkt bättre? Kanske blir det lite vinspel också? Så idag ska jag ut och hitta kex och andra tillbehör. Detta inlägg blir bara tråkigare och tråkigare...Det fina vädret till ära ska jag in och luncha i stan.

Linas matkasse!

Vi fick en leverans av Linas matkasse förra söndagen, och nu har vi tillagat alla maträtterna. Veckans recept innehöll följande;
*spenat och broccolisoppa med kokt ägg och svarta bönor - Njae, inte min kopp te, gillar verkligen inte spenat eller broccoli. Men kors i taket, min karl bestämde sig för att bjuda över lite vänner och bjuda dem på denna soppa när jag var och jobbade. Tydligen så finns det rester över ifall jag skulle få för mig att smaka.
*Citruslax med matvetekornssallad och rädiskräm - Sjukt bra laxbit som var med! Vi hade aldrig ätit matvetekorn förrut, men kan jämföra det med en mer "tuggig" bulgur. Rädisröran var väl god, men jag hade personligen lagt alla grönsaker (soltorkade tomater, purjulök och rädisor) direkt i matvetet och haft en klick creme fraiche till, men detta var gott det med.
*Fläskytterfilé med rostad potatis och sötpotatis, tomat & löksky - Jättegott! Helt i vår smak, fläskyttern förstektes i pannan och sedan la man den på bädden av färska tomater, röd lök och vitlök, efter en stund i ugnen blev allt hur gott som helst! Detta var tydligen den "svårare" utav veckans rätter, möjligen att den tog längst tid, men den var inte svårast.
*Köttbullar med persiljesås, kokt potatis och en varm sallad på harico verte och soltorkade tomater - Köttbullar i ugn! Som den gräddfantast som jag är förgyllde jag såsen med grädde i stället för creme fraiche. Jättepraktiskt och väldigt generösa portioner. Fick öka på med lite mer smak, men annars riktigt bra.
*Kycklinggryta med paprika, matvetekorn och ruccula - Eftersom matvetekorn inte var vår grej kokade jag ris till istället. Som vanligt tillsatte jag lite grädde i grytan...Bästa med den här kycklinggrytan var att vi fick 900 g fryst kyckling och receptet krävde bara 400 g. Överlag en trevlig rätt efter lite extra chilipeppar och cayennepeppar.
Utöver dessa fem rätter ska jag idag på resterna tillaga; stekt kyckling med rostad potatis, serveras med tomat & löksky samt en varm sallad på harico verte och soltorkade tomater.... Så det har blivit en middag till helt enkelt!
Överlag så måste jag säga att det är väldigt skönt att få allt planerat och hemkört till dörren. Vi har fått testa lite nya saker, vi blir båda mer involverade i matlagningen, och man slipper stressen när man ska handla, etc. Visst jag har fått springa iväg till hemköp och köpa frukost, men ändå! Sen är det klart att jag blir extra glad när karl´n min tycker att jag lagar bättre mat utan linas matkasse....

Det rullar på...

Hade en riktigt effektiv dag igår.. eller nja... men vi låg inte på latsidan iaf! Först vaknade vi alldeles för tidigt, och efter frukost begav vi oss mot klätterväggarna, där var vi, mindre effektiva. Iaf jag, det var inte mkt som gick bra där. Men men, på tisdag gör vi ett nytt försök. Sen pallrade vi oss iväg till IKEA och införskaffade oss ett nytt sofföverdrag... Sen gjorde vi ett antal försök att bjuda hem folk på middag, hur svårt ska det vara? Men det blev en middag på tu man hand istället. Inte helt fel det heller.
Åh, måste berätta om vad jag möttes av i lördags när jag kom hem från en lång arbetsvecka! Två goa killar välkomnade mig, varav en var min man. Det var hyffsat städat, hatthyllan var uppsatt och tvätten var upphängd/ihopvikt. Väldigt trevligt att komma hem till en lördagskänsla från start. Bara att korka upp vinet som jag fått med mig från jobbet och njuta av att dra igång med riktigt gott käk!
Idag är det städdag här hemma också, mannen ville tydligen ha en fast städdag i veckan. Och då får det bli så. Men då vill jag ha en fast sexdag!

Första intervjun... någonsin!

Idag sitter vi med alla intervjuer. Varav tjej nr 3, som under hela intervjun verkade vara riktigt nervös, oförberedd och disträ, sen visar det sig i slutet att detta var hennes första anställningsintervju. Men säg det då, människa! Stackars liten. Hon var ju visserligen 19 år och i min värld har man väl ändå varit på nån intervju då? Men icke. Jag som hade antecknat alla möjliga "dåliga" saker. Tänka sig, första intervjun. Kommer inte ihåg min första intervju själv, men jag misstänker att den var på ett bemanningsföretag. Då involverade det även ett matteprov och ett motorikprov. Men var jag verkligen nervös? Näe... Eller är jag helt enkelt så cool?

På ett hotellrum...

Har checkat in på jobbet för en lång arbetsvecka. Ganska skönt att vara igång igen och komma som en frisk fläkt till en vardaglig arbetsplats. Man känner sig väldigt populär och uppskattad. Och det är viktiga saker på G. I två dagar ska jag sitta med intervjuer för ny personal, imorgon ska jag på ett seminarium i samarbete med GU och tjörns kommun. Och på lördag ska vi ha menyprovsmakning med vårens bröllopspar. Ska bli så kul att träffa alla och styra upp eventuella frågetecken. Och jag känner mig väldigt påläst.

Kära dagbok!

Kära dagbok!
Den här helgen har varit helt känslofylld med allt från ilska till glädje, likgiltighelt till engagemang, oro till lycka, ja alla möjliga känslor har snurrat runt den här helgen. Jag har försökt att analysera och koppla detta till min brist på sysselsättning. Har hela tiden tänkt att allt löser sig så fort jag börjar jobba. Men va fan, jag kan inte spendera min enda lediga tid med att se fram emot att mina känslor hamnar på rätt ställe när jag jobbar! Nu har mycket löst sig iaf.
I fredags var vi hemma och spenderade kvällen framför soffan, efter att jag stressat som fan för att hinna städa, baka och sätta upp gardiner för svärföräldrarna hade lovat att komma på fika. Men de kom inte. Gah! Helt onödig stress och slitage på allt! Men men, det är inte jag som inte har sett den nya lägenheten. Lördagen bestod också av stress, efter att spenderat förmiddagen i sängen framför tv:n, varför är det alltid jag som ska vara den tråkiga och tvinga upp oss? Städ, systembolagsshopping och barnkalas. Vilket barnkalas sen, hysteriska ungar. Jag var ju helt slut inför vår inflyttningsfest.
Det är ju hur mycket som helst som har hänt i helgen, jag har ju inte ens kommit till vår inflyttningsfest. Inte heller melodifestivalen, vår analys av närmaste pizzeria, mysdagen igår, besiktiga-bilen-issues eller att vi igår fick hem en linas matkasse. Hm... men jag vill inte skriva mera...

Hitta ngt nytt!

Jag hade gjort jämförelsen med internationella kvinnodagen/semledagen/våffeldagen/pannkaksdagen. Fan hitta något nytt att skriva om! Idag ska jag iväg till frisörsalongen, för första gången sen bröllopet, så det är dags för ett ordentligt klipp nu. Ny frisör också, så jag vet inte riktigt om man vågar ge fria händer som jag brukar... vi får väl se. Ska leta rätt på en födelsedagspresent till mitt kusinbarn, prinsessan. Funderar på en bilbana....

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen, dagen som är till för att reta upp mig. Den här dagen som media tar upp all världens jämnställdhetsproblem, gör mig mest irriterad. För det är samma artiklar som visas, samma frågor som diskuteras, men det händer ju för fan ingenting! Visst, det är väl roligt att dessa frågor lyfts fram en dag om året. Jättekul, verkligen. Precis som att man lyfter fram våfflor, semlor och kanelbullar (hm, undrar om jag inte har gjort den jämförelsen tidigare, måste kolla upp det).
Hur som helst, jaja, grattis alla underbara kvinnor, mammor, mormödrar, systrar, fruar  och vänninor!

Ordningen är återställd

Se där ja, nu är ett tvättmaskin laddad och diskmaskinen är i full gång, ordningen är återställd efter gårdagens middag. Panna cotta receptet var bra, men de var lite snåla i beräkningarna, det var beräknat till 12 portioner, men jag fick kämpa för att få ut 8.
Hur som helst, det blev en riktigt trevlig vardagskväll med mycket skratt och mat, helt i min stil. Men nu vill jag att det ska vara dags för inflyttningsfest!

Planering planering!

Sitter med en inköpslista inför kvällens middag. Ska göra panna cotta, det var ett tag sedan sist men jag tror att jag har hittat ett bra recept. Hatar stabbig panna cotta. Men detta receptet innehåller bara två gelatinblad till 5 dl grädde. Receptet hittar ni här, återkommer efter kvällens middag med en mer grundad åsikt.

Harry Potter

Nu, har vi snart genomfört ett Harry Potter-marathon, vet inte riktigt om det kan klassas som ett riktigt marathon. Vi började i fredags, för att sedan hem och sova ett par timmar, och fortsätta på lördagen. Men vi har den sista filmen kvar, och den ska ses ikväll. Men det var väl bra det, blir ju ganska mkt tid i soffan. Så igår åkte vi och klättrade istället. Behövde röra på den gamla kroppen! På eftermiddagen kikade mina föräldrar förbi, tur det, annars hade vi aldrig fått upp gardinerna.
Sen har vi tydligen blivit värsta inspiratörerna (nå ja, man kan ju vinkla det hur man vill), men igår var två par utav våra kompisar på samma lägenhetsvisning, på granngården. Det Ni!

Snilleblixt!

Idag var jag på Ikea med syrran, skulle mest hitta en dörrmatta, kontakter och gardiner. Det var ungefär vad jag kom hem med också, ungefär. Så nu har inredningshuvudet börjat snurra. Först var vi inne på att köpa ett nytt sofföverdrag i rött. För vi behövde få in lite färg, tyvärr är det röda sofföverdraget det dyraste (typ 4000 spänn!) Jättedyrt. Men nu har jag fått värsta grymma idén. Ett grått överdrag till soffan (som passar med mina gråa gardiner som jag köpte idag), eller om det ska vara ett svart överdrag för att inte allt ska bli grått. Ska påpeka att en svart eller grå klädsel kostar hälften så mkt som en röd. Och eftersom vi har fått in massa röda detaljer i köket, kanske man vill ha någon annan färg i vardagsrummet? Och jag har en jättefin tavla med orange/gul bakgrund. Vad sägs om grått/svart/vitt och orange? Typ orangea kuddar, klä om stolarna med något orangefärgat mönster, grå/vita gardiner, svart/grå soffa, vit matta (hur länge den nu tänker hålla sig vit), min oranga tavla och lite sånt där härligt orangefärgat glas (som min svärmor försökte tvinga på mig i den andra lägenheten). Låter inte detta helt fantastiskt?! Nu ska jag bara sälja in idén till min karl, men rent ekonomiskt är det ju ett fynd!

Uppe med tuppen/hönan

Har precis släppt in flyttstädarna i den gamla lägenheten, så skönt att slippa städa! Jag  betalar gladeligen för att någon annan ska göra det. Oavsett kommer de att utföra jobbet bättre än jag. Så idag är det dags att säga bye bye till den gamla lyan. Vi hade kul, och låt oss stanna vid det.

RSS 2.0