Sommarjobb

Jag älskar mitt nya jobb! I jämförelse med vissa andra arbetsplatser som jag har haft, arbetar jag nu till största delen på en solig uteservering, HELA dagarna. Detta innebär att jag, hör och häpna, har fått en solbränna i ansiktet! Inte bara fräknar, utan solbrun hud!

Igår kom jag äntligen hem till mitt kära mölnal och sambo. Efter midsommar och kusinträffar och jobb är det mycket skönt att få ligga i soffan hemma. Tyvärr ska jag åka härifrån redan imorgon (jobbaaaaa).

Så vad har dagen att bjuda på. Jo, flytthjälp. På min lediga dag ska jag hjälpa svägerskan med att flytta från lägenhet till hus i landvetter. Varför låta kroppen vila upp sig liksom? Först blir det iaf lunch med Alex.

packningssvårigheter

Ja, precis som jag skrev igår har jag en del att packa inför nästa arbetspass på Tjörn. Till råga på allt blev det ytterligare två dagar borta. Så jag åker vid lunch idag. Vilket innebär att jag ska packa för två veckors jobb, inklusive midsommarfest och kusinträff. Och jag har inte tvättat. Drygt att behöva packa smutsiga kläder och hoppas på att få låna mammas tvättmaskin. Fördelen med att vara borta så här är att jag bara ska fokusera på jobb och inget annat. Detta innebär att min sambo får ett härligt ansvar kring midsommarfirande och annat. Han ska inhandla alkohol, till mig. Fixa mat, till mig. Packa midsommargrejer, till mig. Jä, I like! Mitt kontrollerande sinne får helt enkelt gå och gömma sig.

Så, datorn får följa med den här perioden, men det återstår att se om jag har tid att använda den.

Hemma

Kom hem i lördags natt, fick söndag ledigt :-). Det var välbehövligt, särskilt när jag lyckades övertala (var inte så svårt) min sambo att inte åka iväg och renovera hos föräldrarna. Så det blev en helhjärtad mysdag med lyxfrukost, lyxmiddag och filmkväll. Så härligt att boosta myskvoten.

Helgen bjöd på mycket jobb och mycket folk, fick jobba mycket själv, vilket var skönt. Snart är det ju dags att bossa utan stöd från chefen. Kan tillägga att vi fick besök av tillståndsmyndigheten också, precis när min chef åkt hem. Jag trodde det var ett skämt. Men nu har jag överlevt det också.

Haha, tittade precis igenom mitt schema. Fr.o.m torsdag kommer jag inte vara hemma i lägenheten på två veckor. Är ledig 4 dagar den perioden, men de fylls med kusinträff och midsommarfirande. Är det då meningen att jag ska tömma hela min garderob inför avresan på torsdag?

Jobbe

Ja, då var det dags för en jobbperiod. Ända fram tills på söndag, med eventuell förlängning måndag, tisdag. Nu är klockan jättetidigt, och jag sitter och funderar över var mina bilnycklar är. Ska jag börja leta efter dom nu, eller ska jag vänta till sen, då blir det lite mer spännande. Funderar även om jag ska sitta och dega lite till i soffan, bara för att jag råkade gå upp lite för tidigt.


Sleeping beauty..

Har sovit kopiöst mycket de senaste två dagarna. I söndags kväll somnade jag vid 23.00 gick inte upp ur sängen förrän 10.30 dagen därpå. Lyckades även sova en timma framför tv:n innan claes kom hem, för att sen återigen somna vid 20.30 i claes knä, förflyttades till sängen vid 22.00 och somnade på stört. Idag gick jag upp ur sängen 10.45. Jaa, lite för mycket sömn har det kanske varit? Kan väl tilläga att jag inte har rört på mig nämnvärt heller.

Visst var det intressant?

Idag ska jag iaf bege mig in till stan och se om jag kan handla upp lite presentkort som jag fick i examenspresent. Ska även se om jag kan inhandla lite linnen och skjortor som jag kan ha i jobbet. För nu ska jag jobba massa dagar i rad. Åker imorgon och kommer inte hem förrän på söndag.

Sen blir det fika med chefen för att förbereda introduktionsdagen imorgon till alla nyanställda.

Då var det över?

Ja, Näe, Då var helgens examensfestligheter över, finito. Det har varit en kanonhelg som igår avslutades med ett jobbpass på Tjörn. Verkligheten kom ikapp väldigt fort kan man säga.

I fredags var det då dags för examenshögtiden. Det var en mysig förmiddag med mycket skratt och nervösa tillrop. Jag förbrukade tre par strumpbyxor under dagen. Ngt enerverande att en kostnadspost i budgeten gick åt till söndriga strumpor. På eftermiddagen var det dags att bege sig till förfesten. Med en nice champagne och diverse alkohol var gräsmattan utanför Marinas lägenhet helt perfekt för ändamålet. Sen att det var gångavstånd till sittningslokalen var ju bara stort plus!

Sittningen var riktigt rolig, sång och dans och inget naket. Vilket vi tackar för. Vidare in till stan sen, och en liten ompeppning inför lite nattklubbande vilket man inte ångrar! Kul hade vi det!

Väl hemma var det bara att ställa klockan tidigt för att åka vidare hem till mor och far på lördags morgon. Precis när vi kommit halvvägs ringer bossen och frågar om jag kan jobba på söndagen (hade blivit lovad lite ledighet), självklart! Så efter en låååång examensmottagning på lördagen var det bara att ställa klockan igen på söndagen för att hinna hem till götet och hämta jobbkläder för att sedan bege sig till Tjörn för några timmars arbete, sen tillbaka till min längtande sambo och var hemma vid 22.00, då kunde vi äntligen fira vår 3-årsdag med ett glas vin och chokladkaka från jobbet.

Så för er som undrar, bloggen kommer att byta namn i framtiden, nu när jag snart inte längre är student. Men det får vänta tills jag har examensbeviset i min hand, vilket är till hösten.

Fokus

Okej, NU kan jag äntligen börja fokusera på helgens festligheter. Somliga har försökt att pumpa mig på information de senaste tre månaderna gällande min examen och tillhörande festligheter. Och jag har inte kunnat svara på ngt alls, för jag har inte kunnat ta tag i det.

Men nu, är det dags att förbereda. Outfiten för fredagen är redan klar, vilket känns skönt. Förhoppningsvis hinner jag paniktvätta samma outfit på lördag morgon. Idag blir det klippning i hemstaden och jag ska även passa på att inhandla diverse atteraljer på systembolaget till såväl fredagens examensdag och lördagens examensmiddag hemma hos mor och far. Ska även sätta mig ner med mor och skriva en inköpslista.

Väl hemma sen ikväll blir det till att tvätta lite kläder och stryka skjortor, för imorgon bär det av till Tjörn igen för ett dagsverke.

Ujuj.

Det har hänt massvis med roliga saker sen jag skrev sist. I söndags när jag kom hem från en låååång helg på jobbet, och jag ville bara dö, typ. Fick jag reda på av min kära sambo att ett väldigt nära kompispar har förlovat sig på sin resa i Whiskylandet. Naaaah, jag blev riktigt glad och helt plötligt sitter man och diskuterar bröllop med det nyförlovade paret. Hur kul som helst.

Igår när jag satt hemma och väntade på bättre tider öppnas dörren av min sambo ngt tidigare än vanligt, då han hade varit på anställningsintervju. Glad som en sol stiger han in och konstaterar att jobbet är hans, och anställningen börjar på torsdag! SÅ mkt glädje och lättnad från båda våra hjärtan. Mest hans faktiskt, tror jag. Tär på en att inte ha ngn sysselsättningn eller inkomst.

Idag var det opponering på vår uppsats. Gick väldigt bra, om man bortser från en rörig opponering från vår sida. Men vi fick nog fram det som skulle tas upp. Hur som helst verkar det som att det bara är petitesser som ska förändras innan uppsatsen är helt 100 % klar.

Alla tre ovanstående lyckorus firades idag med pompa och ståt tillsammans med det fästfolket och BK. Helt improviserat blev det restaurangbesök på EAT och därefter drinkar på Heaven23 med utsikt över solnedgången och Salem al Fakirs konsert på Liseberg. En fantastisk kväll helt enkelt i goda vänners lag.

RSS 2.0