Helg

Ja, då var det dags igen. Fredag, vilket innebär jobb. Idag blir det en heldag med besök av en busslast som ska tipspromenera. Sen på söndag är det den omtalade Mors dag, fullbokad restaurang, check!

Så vad är målet den här helgen då? Förra helgen var i princip felfri, inga större missar iaf. Den här helgen har iofs lite mer "beläggning". Något lär jag ju lyckas fucka upp.

Spännande

Då jag inte har möjligheten att se ESC på lördag bänkade jag mig ikväll framför tvn, uppladdad för en helkväll.

Delfinalen innehöll allt!

Ett bidrag från mellanöstern där man misstänkte att artisten genomgått en könsoperation. OCH extra bröstoperation.
Ett bidrag med Christer a la after dark
Ett bidrag med en låt som vägrar gå ur huvudet (Shalla li schalla la).
Ett bidrag med klädombyte, till glittershorts
Ett bidrag med en artist som vann för jättelängesedan och har inte klippt sig sedan dess
Ett sing/songwriter bidrag
Ett bidrag med kostym a la Lordi.
Ett bidrag där tjejen inte kan sjunga eller gå ned för en trappa själv.
En kampsång.
Flera läderfodral.
Ett bidrag där man försökt mixa folkmusik med gubbrock (tänk orsa spelmän möter rolling stones).
Ett bidrag a la Fame
MÅNGA FLÄKTAR

Och precis som en riktig ESC-tävling innehöll den återigen frustration och besvikelse över sveriges resultat, och med tankar att jag minsann aldrig ska se skiten igen, och att allt var bättre förr. PRECIS som det hade varit på lördag.

Då var det dags...

Ja, då var det dags idag att få hämta ut uppsatserna och få reda på om de skulle tas upp för bedömning eller inte. Först vill jag bara påpeka att examinatorerna var en dag försenade "fintväderochbedömac-uppsatsergårinteihop"? Hur som helst är vår uppsats OK, alltså redo att tas upp. Har en heldag framför oss imorgon med lite småändringar, av ngn konstig anledning språkliga fel?! Vad hände där liksom?!

Men iaf, i firandets anda möttes klassen upp på Restaurang Basement där vi avnjöt en trerätters middag lagad av självaste Gustav Trägårdh himself. Gott var det, förrätten luktade torkad fiskmat, vilket jag kunde överleva. Det var ngn pilgrimsmusselhistoria med havstång och picklad vit sparris. Huvudrätten; MUMMA, spädgris tillagad i 16 timmar. Dessert; ännu godare, kommer inte ihåg vad det var, men gott var det och svårt att beskriva i ord. För att inte tala om hur dessertvinet gifte sig med maten. Vidare går klassen superupdressade till Vasastaden, för att plåstra om våra plånböcker, där ölen kostar 25 kr. Lite nattamat på det och sedan var succékvällen ett faktum.

Äntligen hemma!

Äntligen hemma, efter en strålande jobbhelg. Som sagt, mycket sol, mycket uteservering. Hyffsat med folk. Solbränna, jä! Under söndagskvällen har jag även hunnit med både födelsedagskalas för lillasyster L, och en kort visit hos familjen PG. Jag hade ju lyckats med att dubbelboka lite. Så det blev en komprimiss. Så nu har jag nattat min sambo, och inväntar John Blund. Jag är helt slut och borde somna som en stock, men icke.

Fredag!

Fredag! Det innebär jobb, finally. Efter förra helgen fiasko med en dunderförkylning är jag redo för nya tag. Den här helgen har jag även bestämt ska gå felfritt. Inga tabbar här inte! Jag ska vara supersnabb och ha stenkoll. Ikväll är det fisk&vin-provning. Väldigt många gäster. Lika många som förra omgångens whiskyprovning. Det arbetspasset kändes väldigt bra, förrutom en stor smitnota (eller stöld från bordet) och ett mottagande av ogiltig 1000-lapp. Så, om jag bara undviker det, så borde väl kvällen gå kanonbra? Det är bara handdatorerna och en provjobbare som kan ge kvällen en liten extra twist.

So, ha det så skönt i soliga göteborg!

Syre!

NU, klockan 10 på kvällen, har äntligen syret anlänt till Mölndal. Vilket innebär att jag är superpigg, medan min hårt arbetande sambo är jättetrött.

Kortkort

Okej, har suttit och kollat lite på nätet. Jag letar efter kläder till examensdagen och festen. Vill jättegärna ha klänning, eftersom jag har beställt fint väder. Nu till dagens fråga då. VARFÖR finns det bara muskorta fodral alternativt stora långa tält? Okej, visst kanske lite överdrivet, men så känns det just nu. Kanske blir bättre när jag väl ger mig ut i verkligheten och letar, hoppas jag.

vad ska man hitta på?

Näe, har sovit alldeles för länge i brist på saker att göra. Jag vet, att lägenheten ropar på mig, under all skit. Men det måste väl finnas roligare saker att göra? Ikväll vankas det fika med S och R, min förkylning är nämligen som bortblåst (typ).

Jag måste iaf handla mat idag, frågan är vad? Kanske en paj?

17 maj

I samma ögonblick som jag obeserverat att det är 17 maj idag, slås jag av att idag är det exakt tre år sedan jag och min sambo träffades första gången. Visst, detta är inget som vi sagt ska firas. Men jag kunde väl ändå uppmärksammat det kanske? Tankspridd?! Ja. Lätt. Men men, å andra sidan, han kanske kommer ihåg det?

Luft!

Sedär ja, nu kan jag andas, lite iaf. Fortfarande nerbäddad, men bra mycket bättre än igår.

Igår lagade min sambo mat till mig, kors i taket, och vad gott det var! Han kokade te och fixade massor för lilla jag. Tyvärr har han åkt iväg för dagen till sina föräldrar. Vem ska ta hand om mig nu då? Om inte annat underhålla mig med glada tillrop? Stackars, stackars mig.

Ikväll vankas det lämna-in-uppsatsen-öl på BABAR, om jag har tillgång till syre vill säga. Men det hade varit så roligt.


Förkyld

Förkylningen kom som ett brev på posten. Men jag vågade vägra och begav mig upp till tjörn igår, för ett extra jobbpass. Men ack, nu ligger jag hemma nerbäddad och förlorar två arbetsdagar. FUCK.

Deadline

Ja, vi klarade det, uppsatsen blev färdig för några timmar sedan efter ett seriöst konferens-samtal med vår handledare. Vår glada och positiva handledare! Nu är det bara att vänta och hoppas på att examinatorerna tycker samma sak. Så, ytterligare en dag har passerat med familjen PG. Skulle bara blivit några timmar egentligen, men det blev ju hela dagen. Men uppsatsen blev klar iaf, och vi överlevde med kaffe och banan. Blev helt stissig. I samma veva anmälde vi oss till avslutningsfesten också, ska bli riktigt roligt, kul att få klä upp sig från topp till tå. Dags att bege sig till solariet kanske?

Men varför kan jag inte sova nu då? Visst, jag har inte sovit på hela veckan på grund av uppsatsen och att min sambo är förkyld/pollen. Men nu då? Jag är jättetrött men kan inte varva ner? Måste verkligen få sova lite, för annars lär väl jag också bli sjuk, och det har jag inte tid med.

ORKA!


Mellandag

Ja, näe. Vår handledare har fortfarande inte hört av sig, trots att jag mailade honom i fredags?! Just nu är det bara att vänta, dels på Fs sista del och källor, och dels på respons från handledaren. Fast just nu kan hans respons lika gärna vara. Ett första välarbetat utkast är i princip klart, och redo att skickas. Så hellre att han lägger krut på det. GAAAAAAAH!

Så, vad ska jag sysselsätta mig med idag? Lägenheten ser ut som f*n, men min favoritCD ligger i bilen som inte är hemma, jag är trött då jag knappt har sovit inatt, osv.... frågan är om jag inte faktiskt skulle må bättre om jag fick städat? Eller skulle jag bli irriterad över att det är jag (återigen) som städar lägenheten? Fast om jag gör det tidigt, kanske min irritation hinner gå över lagom tills min sambo kommer hem?

Näe, kan inte handledaren bara ha skickat lite feedback, så hade jag sluppit våndas över onödiga saker!

handledaren?

Det verkar som att vår handledare har gått upp i rök. Vilket inte är bra, då vi behöver hans stöd NU!


Slutspurten

Ja, då var det dags för ytterligare en veckas skrivande. Sista veckan! Sen är man nästan där!

Min kära skrivarkamrat (som numera går under namnet "farsan") ringde igår så det är bara att lägga in sista växeln tills på fredag, för då måste vi vara klara.

I och med att jag börjar se ljuset på det här, är det dags att börja omfokusera på självaste examensdagen. Därav bör jag boka in en klipptid nästa vecka. Så det hinner "växa till sig" lagom sen till den stora dagen.

Näe, intressantare än så blir det inte.


Brunch!

Okej, jag har fallit för brunchtrenden, hårt. Idag har vi hittat ett nytt favoritbrunchställe 12-52 i Linné. Mycket gott och fräscht. Sen att sällskapet var kanon, gjorde inte saken sämre.

Sköna söndag

Inflyttningsfesten igår var kanon, så mycket brudar har det nog aldrig varit i den lägenheten. Självklart lyckas jag trots varannan vatten och nattamat att må skitdåligt hela natten. Varför?

Strax är det dags för brunsch i linnestaden med fröken H och L. Ska bli trevligt och välbehövligt. Sen måste jag nog pallra mig ut på en långpromenad då jag har latat mig hela helgen, och det ser inte ut att bli bättre i veckan.

"Lägre avgifter, när jag ringer Jens" Är det bara jag som har problem med bredbandsbolagets senaste reklam?

Städdag.

Idag har det varit städdag med bostadsrättsföreningen. PASS på det. När jag blir stor och har en egen trädgård ska den bestå av asfalt, betong och sten.

STORT grattis till mina kära vänner som fick ett gossebarn igår, Björn-Maj kommer att ha två toppenföräldrar.


Det var en gång...

(mkt tjöt om C-uppsatsen)

Det var en gånge en C-uppsats, som inte ville skrivas av sig självt, men så en vacker dag helt plötsligt var undersökningen gjord, bearbetad och analyserad samt utformad i tabeller och diagram. Nu ska resultatet bara godkännas av handledaren så kan C-uppsatsen börja diskutera med sigsjälv och skriva referenser och sammanfattning. Snipp snapp slut?

Resultat

Åh, mötet med vår handledare gick jättebra! Han var väldigt positiv, och imponerad av vårt material. Igår började resultatet äntligen ta form. OM nu inget går åt skogen, vi drabbas av magsjuka eller dator som kraschar. Eller ett underverk till barn som föds, shit, det har gått så fort! Snart är de föräldrar. Utöver detta då så bör vi hinna till vår satta deadline. Men jag är fortfarande lugn, hehe.

Igår upplyste en vän mig om att det var en månad kvar till examen. Check!

Tisdag

Ujuj, dagarna rullar på snabbt, om ungefär en vecka måste vi nästan vara klara med uppsatsen. Spännande? Skräckinjagande? Stressigt? Inte så farligt faktiskt, kan bero på att jag har den ko-lugnaste skrivarpartnern. Men det är klart, snart kommer jag nog inte vara lugn. Det beror lite på vad vår handledare säger idag.

Helgen iaf var fantastisk, lugnt med gäster både fredag och lördag, men söndag; strålande sol på uteserveringen och knappt ngt vind som blåser bort kortslippar och pengar. Helt wonderful. Ett utav sommarens brudpar kikade förbi också och vi (jag) höll deras första planeringsmöte. Ett jättetrevligt par som hade rätt inställning till bröllopet, ingen hysteri här inte.

Psst... har även inhandlat den senaste skivan med the ark.... en riktig glädjespridare....


RSS 2.0