Dags att ta tag i det här bloggandet igen kanske?

Eftersom mitt liv är så fruktansvärt tråkigt och parigt och jobbrelaterat numera har jag inte bloggat så mycket. Tråkigt, var väl kanske att ta i. Men vardagligt? Vuxet? Lägga om bolån, etc. Men nu ska jag berätta om min gemensamma semester med min kära sambo. Ja, ni läste rätt; SEMESTER. "Åh, har ni varit iväg på en sista minutenresa till grekland eller ngt annat varmt land?" tänker ni då. Svaret är nope. I juli bokade vi en flygresa till metropolen Visby. Vi tänkte att genom att flyga, borde det ju kännas lite mer utomlands, lite mer exotiskt. Så jag fick ledigt från jobbet (de hade inget annat val) och sambon tog en långhelg.

Visby är helt fantastiskt, vi tror vi har hittat vår tillflyktsort. Vi hade bokat ett jättemysigt hotel (endast 990 kr/natt = billigt!) med jättego personal som bjöd på te på kvällskvisten och en fantastisk frukostbuffé på morgonen. Om det nu inte hade varit för alla (tre) dryga och högljuda stockholmare som satt och skröt om gårdagkvällen i frukostsalen med mkt dålig ljuddämpning.

Första kvällen besökte vi Värdshuset Lindgården, en sån där riktigt gammal restaurang, med inredning a´la 80-talet med mörka väggar, mörkt träslag på möblerna och tunga gardiner (aprikos?), mörkblåa lampskärmar och framförallt en avec-vagn! Maten var jättegod, jag åt gårdslamm (stadslamm?) och karl´n min åt plankstek. Sen gott vin, champagne och dessert... ja, inte illa. Vi rullade ut från den restaurangen, ngt fattigare och mycket mättare.

Jag ska även nämna att gotland hade en högtrycksrygg över sig, så både fredagen och lördagen hade vi temperaturer upp till 20 grader utomhus! Lördagen blev det promenad runt ringmuren [jingmjujen] och avslutning med glass vid hamnen, 150 olika glassorter att välja på!

Näe, sen fortsatte semestern med pubbesök (också sjukt god mat), bio, cafeér och konditorier, lite shopping... sen hemfärd. Och nu är jag utvilad med förkyld, jävla skit.


Why does it always rain on me?

"Why does it always rain on me, was it because I lied when I was seventeen?"

En strof som ibland fastnar i mitt huvud, irriterande att det bara är den raden jag kan från denna låt. Men den var med på voxpop för en herrans massa år sedan. Någon som känner igen den?

Ser väderprognosen nu, tror jag stänger in mig hela dagen. Hård vind och regn. Måste metrologer alltid låta så glada? Så, näe, jag går och lägger mig igen...

Ujuj

Har hänt massor sen sist. Kräftskiva, syrran har opererats, jag har fått vara sjuktaxi, hundvakt osv osv.

Men nu är det dags att bege sig tillbaka till jobbet igen. Blir en långkörare med bröllop, konferenser och möten med leverantörer. Innan dess ska jag köpa rosor och hyra dukar. Har även lovat brudparet att de ska kunna få mojito i baren. Jä, nu ska det blandas drinkar!

På tisdag fyller världens bästa A år!

Tjoho!

Var på Liseberg igår och såg the baseballs, helvette vad det svängde. Jag ska öva lite mer på deras ben och höftrörelser tills nästa gång.

Nu sitter jag och inväntar "rätt tid" för att börja med dagen. Har många punkter på dagens lista. Innan jag beger mig till hemstaden ska jag plocka ur diskmaskinen, ladda den igen och hänga upp tvätten, samt packa lite tvätt att ta med mig.

Sen ska jag åka iväg till hemstaden som sagt. Detta bör ske väldigt snart om jag ska hinna gå ut på en promenad med far och hund innan klipptiden. Sen efter klipptiden hoppas jag på att hinna en tur till köpcentrat för att hitta en kofta. Syrran slutar 15.30, och då ska vi bege oss till stallet. Det är dags att hoppa upp på hästen efter ett väldigt långt uppehåll. Och efter en omtumlande ridtur (jag kommer typ vara död i hela kroppen) ska jag hälsa på M och R i deras nya längehet.

That´s it, hoppas jag hinner med allt, men NU är det nog rätt tid för att starta med dagen.

Latmask

Istället för en promenad runt delsjön, blev det en heldag i soffan igår. Men det är väl så man gör på semestrar och dylikt? Hemma hela dagen som sagt, och självklart när man har väntat heeela dagen på karl´n min så visar det sig att hans pappa behöver hjälp med något IGEN! Det är inte min sambos ordinarie arbetsgivaren som är anledningen till att han är utarbetad och trött. Men idag ska jag minsann hålla hårt i sambon, för ikväll ska vi på konsert på Liseberg. The Baseballs, ska bli riktigt roligt, det svänger ju!


Härliga Göteborg

Hemma i fantastiska Göteborg och dess sensommar. I måndags åt jag lunch med A och H, på Kosmos. De har en väldigt god GI-chevre sallad där. Därefter blev det filmkväll a la moa och sambo. Igår gick jag på promenad med grannen, som jag inte hade träffat sen midsommar. Sen bar det iväg in till stan för att fika med trollhättebrudarna. Så skönt att somliga har förflyttat sig till sydligare breddgrader, så det blir lättare att träffas i götet den hör hösten.

Så, idag, hoppas jag på att få med mig miss B på en promenad runt delsjön, istället för att åka till gymmet. Det är för fint väder för att stängas in på ett svettigt gym.

RSS 2.0