Ölprovning

Usch, det är ingen höjdare att min förkylning gått över till hosta, därför är jag redan vaken. Men idag ska jag superkurera så jag är hyffsat kry till ölprovningen ikväll. Överväger att själv gå ner till föreningens bastu och svettas ut det sista.

Hur som helst, ikväll har min karl bjudit hem några arbetskamrater på ölprovning, det ska bli seriöst med provningsprotokoll och neutraliserande bröd emellan ölerna. Det ska bli jättetrevligt, hoppas alla tar med sig intressanta öler. Ska bjuda på hemmagjord pizza och tillhörande sallad, hoppas det blir gott. Men prio nr 1 just nu är att friskna till, funderar på den där vitlöksklyftan, om det inte är dags att blanda den med apelsinjuice och honung, spetsad med lite whisky kanske? Näe, usch vad äckligt det låter...


Förkyld och recension av gårdagens restaurangbesök

Usch, jag är dunderförkyld, sånt som man inte har tid med, men nu har jag iaf fått ledigt från skolan och ska bara lämna lite grejer till min kära studiegrupp i skolan.

Igår var vi på en väldigt trevlig pub/bar som ligger på Gibraltargatan. Anledningen var en avskedsmiddag för JS och RR, som ska åka utomlands. Jag och min sambo var lite sena, svårt att hinna med allt på eftermiddagarna, men vi kom till slut. Restaurangen är vida känd för sina hamburgare och sprödbakade pizzor. Även en onsdag var det riktigt mycket folk och vi fick knappt plats vid det bokade bordet (många vänner var vi).

Beställde den omtalade hamburgaren och ett glas rött, som senare visade sig vara väldigt lättdrucket. Och efter en kort väntetid anlände maten, å vad gott det var! Nyfriterad pommes, gott hamburgerbröd (som jag misstänker att de kanske gör själva?), och smakerna bara smälte i munnen. Att en vanlig sleten hamburgare kan vara så god! Allt handlar om att man ska göra det själv, ingen inköpt pressad gummisula med saltgurka och färdig coleslaw, näe, äkta ska det vara, som på gårdagens restaurang.

Panik!

Usch, hade ännu en oförståelig föreläsning idag, det är inte roligt att vara totalt nollställd inför nästa veckas tenta, sen satt jag under lunchen och klagade över allt och alla, efter många försök till att seriöst plugga på en tenta medan de andra pluggade omtenta gav jag upp, I need my studyfriends for this. Jag pluggar verkligen bäst i grupp, där mina kära vänner kan förklara saker och ting för mig, nu när de är upptagna med annat tentaplugg kommer jag loosa big time.

Jag gav upp så stort att jag gick och klippte mig istället, på ett nytt ställe med en övertrevlig kille som gav mig kaffe och tog hand om jackan. Tjejen som klippte mig var också väldigt snäll, envis, men snäll, hon fick som hon ville till slut iaf, vi får väl se vad som händer när jag duschar och ska få ihop det här själv :-S

Ska på restaurang ikväll, avskedsmiddag för några kompisar som ska jorden runt, inte helt fel, kommer uppdatera med en seriös recension av den valda restaurangen.

åter

I mitt försök att tentaplugga kände jag väldigt mkt för att skriva här. Fick ett väldigt positivt tentabesked i veckan, klarade marknadsföringen *skryt* Synd att inte mina polare klarade den bara, svårt att vara glad då, men somliga får skylla sig själva. Som belöning har jag införskaffat nya skor (som jag inte fryser så mkt i). Fikade/lunchade med en av mina kära kamrater igår och diskuterade det där med tentaångest, det handlar om att ha nerverna i styr helt enkelt, visst låter jag smart och duktig? Näe, det har nog ärligt talat varit rena turen att tentorna gått bra hittills.

Ikväll ska jag och min sambo, städa... städastädastäda... av ngn konstig anledning har man bättre förutsättningar att plugga om det är nystädat. Sen är planerna att det ska vara en ölprovning i lägenheten på fredag, lika bra att vara ute i god tid med att göra hemmet respektabelt.

RSS 2.0