Budgivning pågår!

Sista visningen för lägenheten igår, och budgivningen är igång, *hoppas hoppas*.
Igår blev vi bjudna på middag, åh vad vi gillar att bli bjudna på middag! Fick en jättegod kycklingrätt, med typ creme fraiche, dijonsenap, gräslök, vitlök och riven ost!! Sen blev det hembakta semlor! Livet är underbart.

Det är vår lilla hemlighet...

Av en händelse måste jag citera Scares repliker i lejonkungen. Å det är JÄTTESVÅRT att vara tyst! Som tur är har jag en karl, som också har den förmågan, att inte kunna hålla tyst. Så om jag fokuserar på att hålla honom tyst, kanske jag glömmer av hur svårt det är!!!! (Nej, claes/vi är inte gravida)
Okej, tillbaka till verkligheten. Idag är det sista visningen av lägenheten, ska bli skönt. Detta innebär att lägenheten bör vara såld i slutet av veckan! Helgen spenderades mestadels på hemmaplan, mannen har intagit sin plats i soffan, för att hålla sina njurar på plats efter en njurbiopsi. Men inte hade han vett nog att sjukskriva sig för det.
Japp, då ska jag bita mig i tungan ytterligare en dag, så får vi se om det blir lättare imorgon :-)

Har en del att göra...

Jaha, fredag! (älskar att få skriva det med utropstecken/indikationer på att det äntligen är helg). Har en del pyssel att göra idag, plocka undan tvätten, finputsa köket, handla... eventuellt hämta upp mannen på sjukan och baka en kaka för svärmor kommer på besök i eftermiddag. Om det nu visar sig att karl´n blir kvar på sjukan, ska tjejerna komma hem. När katten är borta.... haha, näe...
Igår var jag och käkade på BrasserieETT, har alltid viljat gå dit och kolla läget. Som tur är känner jag hovmästaren också, därav att jag gärna viljat gå dit. Så igår var det äntligen dags, och fick lite inside information också. Men det var riktigt läckra lokaler, jättemysigt faktiskt. Och härligt med halvöppet kök, så att man kunde höra "tallrikssorl". Käkade deras burgare med ett gött rödvin till. En riktigt trevlig kväll, utan att bli ruinerad.

Sjukligen

Då har jag skickat karl´n min till sjukhuset för provtagning på njurarna. Han blir tydligen borta ett par dagar. Men som den fantastiska fru jag är, ska jag alldeles strax bege mig till sjukan, så fort besökstiderna startar. Fram tills dess har jag nu varit väldigt driftig. Har hanterat cirka 40 jobbansökningar med CV och personliga brev. Markerat och skrivit kommentarer. Sorterat i mappar och skickat mail huruvida rekryteringsprocessen fungerar och om de har passerat steg 1 eller inte. Dock har jag varit väldigt kräsen, då endast 10 stycken har fått meddelande om att komma på intervju. Men jag har en stor "kanske-mapp" också. Och ansökningstiden är inte slut än på länge länge...

Tristess...

Börjar bli lite stressad över att januari redan har passerat, och jag har inte alls hunnit med saker som jag hade tänkt. Jag har inte kommit iväg till Linköping, har inte haft hemma värdarna från bröllopet på middag, har inte hunnit med tackkorten, och varje dag nu påminns jag om sommaren med alla jobbansökningar som dimper ner i inkorgen, VART TAR TIDEN VÄGEN?!

Förhandsvisning

Idag har vi haft två förhandsvisningar av lägenheten... så hela dagen har jag putsat kakel och moppat golv. För att sedan fly fältet. Får se om det kommer igång någon typ av budgivning imorgon.
Träningsvärken sen söndagens klättring sitter i hårt måste jag säga! Förhoppningsvis får jag med mig en gröngöling till väggarna imorgon, så jag kan komma undan med att säkra mkt.

Måndag

Så, det blev ett restaurangbesök i fredags ändå. Vi besökte hagabadets restaurang. Såg på facebook att de hade fredagsmyserbjudande med rosastekt anka, potatiskaka och rödvinssky för 178 kr. Som hittat tyckte jag, så vi pallrade oss iväg. Måste säga att det var lite jobbig akustik i lokalen, allt som man tänkte hördes klart och tydligt, så därav kändes det som att det var en liten tryckt stämning. Trots att det var ett 20-tal gäster i restaurangen. Om det nu var akustiken som det berodde på. Men överlag väldigt prisvärt. Tur att det fanns salt på bordet.
I lördags var det dags för pokergänget att träffas, det var alldeles för länge sedan! Somliga har hunnit byta karriär, skaffat barn, gift sig... ja, det var riktigt länge sedan som den här skaran träffades. Och det blev en kanonkväll. Det är så skönt att bjuda hem folk, och sen kunna sitta helt avslappnad hela kvällen och äta en bit mat, dricka vin och spela spel. Och samtliga i sällskapet är vänner "på samma nivå" alltså, vi har träffat samtliga ungefär lika mkt/lite, så samtidigt som vi lär känna varandra (har ju kanske bara träffats 15 ggr) har vi det riktigt kul! Hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång.

Jamen då var det fredag igen!

Tiden går så fort! Fortsätter det såhär är jag tillbaka till helgjobb snabbare än jag hinner säga fiskebåt!
Fredag igen då, idag blir det förhoppningsvis fredagsmys på tu man hand. Var lite inne på att gå ut och käka, men vid närmare eftertanke så blir det nog hemmamiddag. Ska laga något läckert.

Platsannons!

Förberedelserna inför sommaren är i full gång, går kom vår/min platsannons ut och ansökningarna strömmar in. Det är så roligt att läsa och tänka på vilka förväntningar som gömmer sig bakom texten. Ska bli riktigt kul när jag får komma igång med intervjuerna. Har även sammanställt alla bröllopsPM och bokat möten med alla nervösa brudpar. Hur kul som helst!

Dessa underbara vänner!

Idag var jag ute på en shoppingtur med miss M & S. Det skulle inhandlas kläder till något så vitt skiljt som begravning och jobbfestligheter. Med en stärkande start (kaffe) påbörjade vi vårt uppdrag. Själv höll jag väldigt hårt i plånboken, som det fantastiska fru jag är. Knappt två timmar senare var uppdraget slutfört, och avslutades med ett välförtjänt glas vin på Avalon. Då slog det mig hur lyckligt lottade vi tjejer är (alltså mina bästisar i detta fall, inte tjejer överlag) som har vuxit upp under gemensamma förhållanden och blivit självgående och fantastiska tjejer. Och det känns som ett äktenskap, i nöd & lust, gläde & sorg, sjukdom & hälsa (ngt amerikaniserat här, men ändå!). Just nu hanterar vi för första gången en gemensam sorg, och det känns som att vi fyller en funktion för varandra.
Så det känns väldigt skönt att vi är där vi är just nu.

Tiden går så fort när man har roligt!

Oj vad mkt grejer jag har hunnit med i helgen, bara roliga saker också. Fredagens bastu resulterade i en bäbislen rumpa och en rask promenad hem mitt i natten. Låång sovmorgon på lördagen och sen blev det ostmys med några andra goa vänner. Igår var brorsan med familj hemma hos oss och fikade, hoppade i sängen och byggde koja. Därefter blev det klättring. Sen middag, sen soffan. Sjukt kul att vara ledig en helg!

Fredag!

Åhå, det är fredag och helgen är på ingång (en mening som jag inte skriver allt för ofta). Idag har jag tagit initiativ till en ordentlig fredagskväll med bastumys. Så vi inleder på Kråkans krog för att sedan klättra upp till fjällgatan. Ska bli så skönt! Sen en ordentlig och gemensam sovmorgon. Underbart.
Igår var det tjejmiddag i Gårda, kom till dukat bord! Alltid lika trevligt och uppskattat, vare sig det är tacos eller Coq au vin. Jag vill bli bjuden på midddag oftare!

Se där ja!

Så då, nu är lägenheten fotad, så nu kan vi återuppta lite mer sociala sammankomster och en "vardag". En vardag där jag har gömt brödrosten i micron, tvätten på vinden och vita handdukar. Möjligt? Nope.

Har ju alltid sagt...

Har ju alltid sagt till min man att han gladeligen får läsa min blogg när som helst. Idag skulle jag nog rekommendera det motsatta. Har varit och jobbat i två dagar nu, men lyckades komma hem väldigt mkt tidigare än planerat, bra tänkte jag. Då kan jag göra den lilla lilla stylingen som är kvar (polera kaklet i badrummet och arrangera blommorna) så är det "bara" för min man att flytta på datorn (eftersom det har tydligen inte gått att göra tidigare i veckan, det ska göras i sista sekund!) så kan vi göra ngt roligare (klättra, laga fin mat, se en go film, etc) sen! Vad fel jag hade. INGENTING har blivit gjort sen jag åkte igår morse. INGENTING! Det "lilla" som var kvar när jag åkte, var att bära upp den sista (märk singular) lådan, ta undan hantverksprylar samt flytta en spegel, och måla igen några märken på väggen (första lagret var redan lagt). För att citera tankesmedjan i P3, jag är inte arg, jag är besviken!

Jobbe!

Se där ja, det blev lite arbete den här veckan då. Två hela dagar. Hemma på onsdag kväll igen...

Grejar...

Se där ja, måste faktiskt säga att lägenheten börjar arta sig. Den senaste veckan har jag fått både två trösklar, en kökslucka som passar, målat spackelspill i taket i vardagsrummet och röjt på balkongen, bland annat.
Idag var vi och hämtade blommor hos svärmor. Så nu ska dom vara hållas vid liv i cirka en månad... Borde kanske gett en depositionsavgift? Måste säga att det blev väldigt trevligt med lite grönt. Synd att jag aldrig har lyckats hålla en blomma vid liv, förrutom en som har följt med sen trollhättan. Men den har varit väldigt tålig... Så nu hoppas vi att dessa klarar ett kortvarigt klimatbyte.

helgrapportering

Så där ja, nu har flera dagar passerat och det har varit full rulle. Den årliga trettondagsfesten har passerat, vi har kikat på festlokal till brorsans bröllop, myst med tjejerna, och grejat i lägenheten och grejat i lägenheten.

Trettondagsfesten fyller många bra funktioner. Man får god mat. Med vin till. Man får underhållning med sång. Och ibland får man t.o.m stå för underhållningen själv. Man får träffa sina bröder. Man får dansa. Och det blir lika kul nästa år!

Lokalen till bröllopet i maj var jättestor! Ngt sliten, men oj vilka resurser. Man blev riktigt sugen att sätta fart på toastandet och planeringen av det stora bröllopet 2012.

Dagen efter den stora trettondagsfesten var det riktigt skönt att åka hem till göteborg. Kvällen spenderades i soffan på fel sida älven med tacos och vampyrfilm.

Å helgen var fortfarande inte över! Två dagar kvar! Som har spenderats i lägenheten, bytt gardiner, fyllt 6 st flyttlådor, slängt 4 säckar med skräp, satt upp en list, röjt på balkongen... Och idag fortsätter det...

Sur och irriterad.

Sur och irriterad, det är jag. Inte för att jag vet varför. Som min man uttryckte det; du var ju glad för en kvart sedan, vad har hänt sen dess? Inget, INGET har hänt. Kanske just därför jag är lite sur och irriterad. Så vad gjorde jag den där kvarten? Låt mig analysera lite. Jag hängde upp tvätt. Jag plockade ner i diskmaskinen och förberedde med diskmedel så det bara är att starta den så fort jag vaknar. Jag "bäddade om" mitt täcke, då det var på väg ut ur påslakanet. Svärmor ringde för att bekräfta exakt vad vi talades vid med svärfar om för en timma sedan. Miss S ringde och vi bestämde en dejt på fredag kväll. Okej, det kanske var under en halvtimma då, snarare än en kvart. Sen kröp vi till sängs. Det finns väl egentligen inget att gnälla över här? Eller? Eller?!

Upphängning av tvätt: Det är mkt svårt att känna sig duktig när min karl ligger i soffan och gnäller över att jag hänger tvätt, och inte myser med honom i soffan, de FEM minutrarna det tar att hänga tvätt. Dessutom var det viktigt att få tvätten torr tills imorgon, då vissa av de upphängda kläderna ska med till hemstaden. Och det var reklampaus.

Nerplockning av disk i diskmaskinen: Går att bli irriterad över eftersom jag idag slet med fantastiskt god mat, och får nu även ta hand om disken.

"Ombäddning" av täcke: Är det verkligen bara mitt täcke som har en förmåga att smita ut ur påslakanet?

Telefonsamtal från svärmor: Som alltid med familjen G, telefonsamtal vid som tidigast halv elva på kvällen, och mest för att säga något som redan var bestämt. Och jag vet med mig att de kommer sent imorgon, och det stör!

Telefonsamtal från miss S: Mest en påminnelse om att en fantastisk kvinna har lämnat vår närvaro, jag som precis hade sysselsatt mig med annat, istället påminndes jag om hur orättvis världen är...

Försök till att sova: mina fötter var kalla och inget/ingen försökte göra något åt det.

Ja, så här i efterhand så förstår jag i viss mån min irritation. Men det är säkerligen ingen annan som förstår den.

Målar´n

Nu har jag slipat och målat färdigt dörrfodret till badrummet, slipa och tejpa måste ju vara det tråkigaste som finns! Målningen är ju ngt roligare. Så då kan man snart lägga badrummet till handlingarna. Upp med ett nytt duschdraperi och vita handdukar i hyllan, sen är det klart! Vidare till nästa rum...

Sömn

Har inte sovit ordentligt, känns som att inledningen på året vände uppochner på det mesta. Försöker att sysselsätta mig med annat, så nu ska vi försöka skriva ihop ngt om förväntningarna inför år 2012. I år kan jag lova Er att inte hålla på några hemligheter i det alldeles fantastiskt vardagliga livet. Så, vad ska vi hitta på i år? Först ska vi flytta. Nu har vi levt i dimman över helgerna och nu är det dags att ta tag i försäljningen. Hoppas att mäklaren har hört av sig till min karl idag. Sen i maj ska brorsan gifta sig. I juni/juli ska jag på festival. Hoppas på fint väder! Därefter vet man inte vad 2012 har att bjuda på.

Ger upp!

Näe, skiter i det där med årskrönikan nu. Allt känns så meningslöst och ytligt ändå. Vi hade en jättebra nyårsafton. Till skillnad från andra. Jag är så ledsen för din skull. Kom hem!

RSS 2.0