100 %

Idag har vi producerat 100% mer text än vad vi hade i måndags, på uppsatsen. Det ni!

Idag är det.... höst? Det känns så iaf, mörkt, regn och kallt. Det får bli en heldag i soffan med filt och världens bästa sambo. För han är ledig idag :-)

Jä!

Det blev jacka nr 1, den gröna. Ganska nöjd faktiskt. Snart börjar även jakten på de perfekta solglasögonen (jag har inte köpt några sen resan till kroatien 2005).

Idag var det första handledarmötet inför uppsatsen. Vi har en jättego handledare! Jag ska absolut inte gnälla över att han har slöjd som huvudämne.


Dagens out-fit?





Dagens out-fit? Näe, men kanske.

Jag var ute på stan igår och provade jackor i mängder. Ovanstående två har jag hängt undan och nu ska jag "bara" bestämma vilken jag vill ha. Kan tillägga att bilden på den första jackan inte gör den rättvisa.

Så? Nu önskar jag att jag hade kunnat genomföra tävlingen "5 tycker till" som Bandit rock brukar köra.



Sommartider!

Jag snuvades på en timma idag, precis som alla andra. Jag hade gärna fått tillbaka den timman.

Kom hem ifrån kusten igår, natt. Fick sluta tidigare, så jag tog chansen att överraska sambon med en tidigare hemkomst än beräknat. Hade inte beräknat att komma hem förrän idag.

Trubaduraftonen gick jättebra, avslutade starkt med att krossa ett glas och bjuda på en hemsk espresso. Dags att gå en baristakurs kanske?

Nu lagar min karl lite lunch/middag till mig, korv med bröd, så jo då, fint ska det va!

Fakta

Fakta, 50 % utav killarna i klassen väntar barn plus en tjej).

Grattis alla blivande coola morsor och farsor!

Min fakta idag är att det är dags för premiär på arbetet idag, ska bli riktigt nice att träffa gästerna, som man har hört så mycket om. Men först hade jag tänkt en tur till Allum för att spana in lite vårjackor. Att det ska vara så svårt att hitta en vårjacka?! Provade flertalet igår, men de enda som eventuellt satt snyggt och hade kvalitet, kostade minst 1300 kr. För en vårjacka? Jag ger inte ens den summan för vinterjackor.

Så trevlig helg på er då, så återkommer verkligheten på måndag, då är det dags för mig att skriva examensarbete!

Mötet

Vi restaurangstudentnördar har lärt oss om måltidens fem aspekter. Idag har jag upplevt en måltid där mötet var det enda som klaffade utav produkten (maten), rummet, stämningen och organisationen. Ledsen Krakow, men restaurangen var inge vidare. En utav gästerna i vårt sällskap fick ingen mat, resten fick inte alls det som förväntades och det tog låååång tid innan drickan var ute, om man ens fick någon. Slutligen blir Kattis från klassen portad i sin frånvaro, för att hon inte hade tid att äta, efter att fått vänta sjuuuukt länge på sin mat. Hon var tvungen att gå ut med hunden. Lite smått förbannade gick vi vidare till Tranquillo för att dricka drinkar, de öppnade till och med nedervåningen för vår skull.. det är service!

onsdag

Jä, bristen på fantasi - syftar på rubriken.

Today is the big byggardagen i skolan, har noll energi för att fixa inför vår redovisning imorgon. Helst vill jag låsa in mig i köket och vispa maräng, för hand. Hoppas att inspirationen kommer fram i eftermiddag.

Det ska bli väldigt skönt i morgon eftermiddag, när kursen är över.

Igår var jag och karl´n min ute på en promenad, det var ett tag sen sist, om jag säger så. Inte för att det var så ansträngade, men alla framsteg mottages glatt.

Ledig dag!

Idag är jag ledig! Ledig ledig ledig ledig!

Jag ska baka bröd, lämna tillbaka en vårjacka och handla mat. Tror jag. Eller bara ligga i soffan?


Ny vecka

Ja, ny vecka, nya tag. Känner mig lugn inför en vecka med redovisningar och inlämningar. Ska passa på att ha roligt nu sista veckan inför uppsatsskrivandet. Gårdagen var mysig, springa runt i massa lådhus med fräcka kök och annorlunda planlösningar. Det verkade som att svägerskan hittade en favorit. Nice. Min sambo hittade ett hus som han ska bo i när han är pensionär. Okej.

Näe, dags att hoppa ur morgonrocken och bege sig till skolan, sista rycket nu!

Sömn

Nu har jag sovit ut, länge, och det var skönt. Ost- och vinprovningen igår blev succé. Såklart, vad hade jag väntat mig? Strålande F!

Idag efter att jag har duschat och blivit människa igen, ska vi följa med svägerskan och titta på byggsatser för hus. Ska bli roligt och se vad som finns på marknaden.


Dumma.

Fortfarande är blogg.se sega att uppdatera. Schysst när fredagsinlägget, inte uppdateras förrän på lördagen, typ. Nej.

Näe, som sagt. Jag överlevde min första dag på arbetsplatsen. Jag tror de intervjuade trodde på att jag var tillräckligt bossig för att inneha positionen :-). Men vad unga alla var... födda -93 liksom. Den som var äldst var 21! Rena barnet!

Eller är det jag som börjar bli gammal?

Happy happy happy!

Jag vet, läsare som redan är trötta på mitt tjafs om min nya arbetsplats, ombedes återkomma en annan gång ;-)

Igår blev det en heldag med min boss. Först provsmakning av kött (shysst frukost) med tre olika såser. Jobbigt att behöva smaka lammrostbiff, kyckling, lammracks, kalvinnanlår, fläskytterfilé och ytterligare kyckling. Sen blev det lunch på operan, fint ska det vara. Sen blev det allvarliga snack om kontrakt. Och hör och häpna, ryktet säger att jag är ledig midsommarafton (jobbar midsommardagen, dock).

Kvällen spenderades i biosalongen, såg Alice i underlandet. En lagom bra film i en lagom bra längd. Efter bion hälsade vi på Fröken Boody och tog en kaffe.

Så schemat idag är lagom stressigt, och ovisst.
-hämta pengar hos finansiören för lördagens vinprovning hemma hos familjen G.
-hämta upp F för att åka och hämta osten till vinprovningen.
-köpa vin till vinprovningen.
-leverera "råvarorna" till familjen G.
-beroende på vad klockan blir behöver jag vara färdigpackad för att ge mig av till Tjörn, the new arbetsplats.
-efter 50 minuters bilresa, eventuellt någonstans hitta en inflyttningspresent till paret C, där jag ska sova inatt.
-jobbsnack
-det ryktas om att det blir restaurangbesök på Salt & Sill ikväll.

Men annars är det ju lugnt ;-)

It´s time

Nu är det dags, idag blir det kontraktpåskrivning. Idag blir jag assisterande restaurangchef på riktigt. Jääääää!

Ont i nacken

Nu är jag stel i nacken efter en heldag med workshop med gruppen här på hemmaplan. Massa text har producerats och det har pysslats och knåpats. Jag har inte pysslat något alls, jag är värdelös på det och hatar pyssel. På riktigt. Samtidigt som jag har försökt att koncentrera mig på skolan har mailboxen nästan fyllts med arbetsuppdrag till min nya arbetsplats. Näe, så farligt mycket har det inte varit, men är det inte typiskt att när jag faktiskt har saker att göra i skolan, då dyker det upp andra saker?

Så imorgon blir det presentation av en utav våra matleverantörer, lunch och kontraktpåskrivning, äntligen!

Hur ska detta gå?

Ja, detta med grupparbeten, visst är det fantastiskt? Det värsta är att man blir ju meddragen i ofokuserade diskussioner! Näe, det är faktiskt inte det värsta,  och jag ska inte klaga. Vi kommer framåt, men det går långsamt.

I eftermiddag blir det fikadags med fröken S. Jä!

Det roliga kvar!

Igår skrev jag färdigt den sista individuella uppgiften för kursen, det som återstår nu är ett grupparbete. Ett grupparbete där vi ska arbeta fram ett koncept, kreativt och givande. Hoppas jag iaf. Veckan ser ut att fyllas med fikadejter och möte med min nya restaurangchef. Allt för att förbereda rekryteringsdagen på lördag, då ska vi intervjua massa arbetssökande.

Babyboomen i min närhet är ett faktum, just nu vet jag fem par som väntar barn, och då har jag inte räknat med alla, då de inte ingår i min "närhet". Hur hände det här? (Eller jo, det vet jag)

Nu har klockan blivit alldeles för mycket, måste in till skolan!

Det är inte längden killarna är rädda för

Surfade runt lite på aftonbladets hemsida, och hittade den här texten, läs gärna tillhörande artikel, män skräms av min längd. Jag kunde inte sluta le, det är inte hysteriskt roligt, men smått roande/upprörande.

After work

Ytterligare en fredag har nu mynnat ut i en after work. Även denna fredag en mycket trevlig sådan. Min sambo gjorde sista dagen på praktiken idag, och det skulle naturligtvis firas på bästa sätt. Tillsammans med en utav hans klasskamrater och dennes flickvän entrade vi Avenyn och dess breda afterwork-utbud. Mycket skratt blev det, kanske rent utav fann vi några nya vänner. Efter mycket tjo och tjim skulle det bära av till bastun, men där sa jag stopp. För migsjälv iaf. Trött och inte alls sugen på att gå flera miiiiiil för att ta mig till bastun. Näe, karl´n min fick gå själv. Kan tyckas elakt, men det är väldigt skönt att ligga i soffan, återställa vätskebalansen och titta på let´s dance.


Fredag!

Ytterligare en vecka har passerat. Inte har jag fått mycket gjort heller. Men ikväll hoppas jag på någon typ av social sammankomst, ska ringa fröken S hade jag tänkt, alternativt är det dags för en fredagsbastu kanske? skönt att inte ha några planer faktiskt. Imorgon blir det en schlagerafton hos svägerskan... det ryktas om knytkalas.

Nu på förmiddagen har jag tvingat mig igenom lite vetenskapliga artiklar, och har hälften kvar... jättetråkigt är det!

Sega blogg.se

Blogg.se vill inte uppdatera mina inlägg i den takt jag skriver dem! SURT, som att skämta otajmat kan man säga.

Idag har jag städat hela lägenheten, själv. Fick hjälp med att dammsuga. Städade lite av aggressioner faktiskt. Vet inte om jag kan skylla på frustration över att våren nästan var här, men ser ut att försvinna lika snabbt. Vi kan väl låtsas att det är där mina aggressioner och bittra tankar gror.

Idag fick jag äntligen min beställda jacka. Men enligt ellos ska man tydligen vara typ 1.55 m och inneha två rediga bröst, varpå midjan börjar strax efter. Alltså ska man inte vara 1,78 m lång och platt. Med en överkropp längre än de flesta. Så jag får helt enkelt plocka fram sprättaren och sy om hölstren till skärpet, eftersom de sitter i höjd med mina revben. Suck, jag som ville använda den väldigt snart. Det dumma är att det som ska sprättas är verkligen jättefast. Inget handarbete här inte, industrimaskin, und ja! Så vi får hoppas att jackan överlever mitt klipp-och-klistrande.

Hur lång kniv har du?

En kanonfråga som ställdes av en kvinna som höll i vårt studiebesök idag, som självklart vidareutvecklades på det mest groteska sätt. Killar vill ha långa, tjejer vill ha korta. Efter studiebesöket blev det en fika med girlsen. Alltid lika trevligt. Och när jag kom hem möttes jag av, hör och häpna, matdoft! Min karl stod i köket och lagade mat. Wei! Vilken lycka när disken är upplockad, tvätten upphängd och maten står och puttrar på spisen. The best day ever!

Är det tragiskt att bli överlycklig över att sambon står och lagar mat när man kommer hem? Jag menar, har jag fastnat i sambofällan med dess könsroller? Vid eventuellt bildande av familj, kommer jag ständigt vara fast vid spisen? Näe, det är just sånna här funderingar som ger mig panik när jag finner migsjälv utföra husliga uppgifter. Forskning visar att jämställda par grälar mer. Måste jag gräla mig fram till jämställdhet? Nu vill jag inte påstå att jag lever missnöjd i mitt förhållande, för då hade jag garanterat ändrat på det. Jag gillar att laga mat, punkt. Men jag gillar ännu mer att bli överraskad med mat på spisen :-)

Älskar dig!

Tisdag

Fantasin är på topp när jag behöver namnge rubriken med dagens namn, gah! I dagarna har jag funderat över när jag ska få en bröllopsinbjudan inför ett eventuellt sommarbröllop. Nej, ingen i min omgivning planerar bröllop, vad jag vet. Men jag hoppas att få gå på bröllop i sommar. På lördag har jag blivit inbjuden till schlagerkväll! Äntligen är det dags för årets melodifestivalfinal! Tyvärr åkte mitt starkaste kort ut i söndags. Men tydligen är det baladernas år. Och hur ska finalen klara sig utan att Alcazar i startfältet? De börjar bli lite som BWO, kan vi inte bara låta Alcazar vinna så att de slutar ställa upp?

Imorgon har vi bästa undanflykten för att slippa gå på styrelsemötet, vi ska på 88-årskalas, wei!

Energi?

Ujuj, helgen har tagit massvis med energi från mig, igår fick det bli en riktig mys-bost. Filmer hela dagen, god mat, efterrätt, och slutligen morden i midsomer. Som vanligt ringer alltid telefonen alldeles för sent mitt i programmet, vem ringer kvart i tio på en söndagkväll? Sjukt irriterande. Inget viktigt var det heller. Idag ska jag försöka förbereda ett litteraturseminarie (ett simpelt sådant) och kanske läsa lite vetenskapliga artiklar. Detta ska göras mellan brödbaksjäsningar.

After Work

Vi har återigen lyckats med att vara spontana. Några få i klassen och jag, en strålande afterwork, fantastiskt bra. Sen att det var SVINkallt att ta sig hem, är en annan sak. Tack taxi! Imorgon bär det av till min svägerska, hon fyller år och då är det ett perfekt läge att bekanta sig lite mer med brorsonen. Å andra sidan tycker alla andra det också, så det blir till att kämpa för att få komma till. Får väl lura vissa kusiner så att faster får en chans att bounda lite med gossebarnet. I övrigt har jag försökt att ringa hem min sambo från de obligatoriska fredagsbestyren. Senaste budet var inom en timma, de har en kvart på sig. Hur många tror att det kommer hända?

Dags att ta tag i verkligheten?

Näe, är det dags att ta tag i allt som har gått och blivit "lidande"? Kanske det kanske. Ska snart ta och pallra mig ut i solen iaf, ta en liten promenad och se om jag kan slå ihjäl mig på isen. Så precis "De kallar oss artister" på SVT-play. Det var the ark som var temat och det var riktigt upplyftande och se, i jämförelse med en annan dokumentär om Ola Salo jag såg för två veckor sedan. Äntligen spelar de in en ny skiva, äntligen har ola rakat av sig jesus-skägget, förhoppningsvis blir det turné snart.

Imorgon blir det redovisning av "trendspaning" i skolan, ska bli väldigt intressant och se vad de andra har kommit fram till, om det är samma som jag har hittat :-).

Old times

Min första stora kärlek, mannen i mitt liv (då)... ja, ni som känner mig vet precis vem det är. Den där killen som man alltid blir nostalgisk och ler när man hör hans namn. Jag tänker lågstadiedisco, luciatåg, teater... ja, vi vet. Jag tänker också avundsjuka på tjejerna som hängde runt hans hals, nervösa utbrott och frustration. Jag var 10 år. Förälskelsen varade hela skolgången. Idag har jag fått bekräftat, han är gay. Vilket iofs är bra, då kan ingen annan tjej få honom heller, end of story.

Frågor och sol

Sitter och klurar på frågor till anställningsintervjuer. Det är svårare än man kan tro faktiskt. Jag har försökt att rannsaka migsjälv och tidigare intervjuer, men det är svårt. Jag vill även påstå att jag personligen under intervjuer är bra på att "framföra" mig. Det värsta är att jag vet hur jag ska hantera de "klyschiga" frågorna också.

Vilka är dina sämsta sidor? Jag svarar: Jag tar ofta på mig för mycket och blir frustrerad om jag känner mig otillräcklig, bla bla bla

Föredrar du att arbeta själv eller i grupp? Jag svarar: Beroende på gruppens sammansättning föredrar jag och arbetar bäst i grupp. Om gruppen inte fungerar föredrar att sköta migsjälv, bla bla bla

Är du stresstålig? Jag svarar: jag är stresstålig när jag är motiverad till att göra ett bra jobb tillsammans med "teamet".... bla bla bla

Ja, ni fattar grejen, ordbajs. Så hur ska jag nu "gå runt" dessa frågor och ändå få ärliga svar av de som jag intervjuar?

Shopping

Istället för att plugga, hittade jag en snygg vårkappa på Ellos

Storytelling

Idag ska jag läsa en bok. Storytelling heter den. Men först ska jag äta en sen frukost.

Energi

Ujuj, inte trodde jag att korrekturläsning skulle ta så mycket energi. Men nu är det gjort, och det blev sjukt bra. Framförallt ser jag en problematik med att vara i en grupp av 6 personer, som sedan ska lämna in ett gemensamt kortfattat arbete och samsas om 15 minuters redovisning, puh! För att återfå inspirationen och motivationen till måltidsdesign, sitter jag nu och "avreagerar" mig genom att förbereda anställningsintervjuer till min nya arbetsplats. Snart ska jag återgå till skolarbetet och färdigställa en inlämningsuppgift.

RSS 2.0