Klappar migsjälv på axeln.

Imorgon är sommarsäsongen officiellt slut på min arbetsplats. Min kära arbetsplats. Nu är det bara massa småkrafs som helgöppet som gäller. Detta innebär för mig, utöver en välarbetad säsong;

Mycket känslor. Mycket spänningar som äntligen kan släppa. En kropp som jag kan börja ta hand om igen. En relation som äntligen kan rås om. Ett stort kliv som har tagits från nyutexaminerad servitris, till assisterande restaurangchef. Träffa kompisar. Vara migsjälv. Inte vara ett socialt skyggt psyko så fort jag får en ledig stund.

Jag ser fram emot att äntligen kunna fylla kylskåpet hemma, laga god mat, äta i lugn och ro tillsammans med min kära karl och stänga av telefonen.

Jag är jävligt stolt, och klappar migsjälv på axeln, för jag har gjort ett fantastiskt bra jobb, som jag aldrig trodde att jag skulle klara. Så det så!

Hundvakt

Jepp, sista dagen av 3 som hundvakt till lilla ella. Ska även påpeka att den enda gången solen har skinit på oss var i måndags. Annars har det mest varit storm och regn. Glöm inte att vår innergård är en uppgrävd lerpöl som så småningom ska asfalteras. Näe, dags att ta på sig regnstället och ta med den där glada skönheten på en promenad.

Hösten

Jag vet, de flesta tycker att sommaren har gått alldeles för fort, och gör allt i sin makt för att hålla kvar vid säsongens sista solstrålar. Jag tycker det ska bli så himla skönt att sommaren är över och man kan med gott samvete sitta inomhus en hel dag. På söndag är högsommaren officiellt över på Klädesholmen, bara helgöppet med trubadurer och annat kvar. HURRA!


Puh!

Nu har jag promenerat för en hel vecka och lite till. Jag är hundvakt i tre dagar nu. Sagt och gjort, jag drog med mig fröken L och körde upp till delsjön. Allt var jätteskönt, tills vi mötte några handelsnollor som gjorde att vi tog en liten annan väg, en OMväg! Men men, nu är jag trött och har en utslagen och badad labrador brevid mig.

Tillbaka till verkligheten

Ola Salo och the ark, levererade, som alltid. En mycket lyckad kväll där inte ens lite regn hindrade mitt lyckliga sinne.

Så nu är det dags att packa inför kommande jobbvecka. Idag ska jag få sällskap i bilen av en arbetskamrat, så jag kan inte sjunga lika obehärskat som jag brukar. Men men, på söndag är det dags att åka hem till sambon igen, längtar redan måste jag säga.

Idag ska jag få uppleva sommar och ledighet!

Idag är det äntligen dags, jag ska få njuta av att vara ledig och göra roliga saker som hör sommaren till. Ikväll entrar jag och miss Karlsson Liseberg för att uppleva sveriges bästa liveband, THE ARK! Vi ska sjunga, vi ska dansa, vi ska ha roligt! Kanske en tur i balder också, vem vet?

Jag har syndat....

Jag har syndat, eller a, jag har gått emot mina principer. Har blivit helt tokig på grund av min viktnedgång i sommar att jag helt plötsligt fått för mig att jag passar i massa kläder som jag aldrig skulle komma på tanken att ha på mig annars. Detta resulterar i en helt ny värld av urval gällande kläder och shopping (nu låter det som att jag har gått ner 20 kg och att jag inte längre har några kläder som passar, så är det inte). Idag har jag köpt ett par fejk-läder-tights. Jävligt slimmade och jävligt avslöjande. Skulle aldrig få för mig att köpa ett par sådana. Men nu är det gjort. Nu återstår det att använda dom också.

Jag har bestämt mig

Jag har bestämt mig; i september ska jag (förrutom 2 av 4 helger) ha semester. Jag tänker inte stressa över att försöka hitta ett extrajobb under dessa lediga veckor. Jag ska ha semester.punkt. Och om det nu skulle vara så att jag skulle söka efter ett jobb, ska första arbetsdagen vara 1 oktober, inte en dag tidigare. "Men hur ska du försörja dig?" Det löser sig, dessutom har jag inte gjort slut på några pengar i sommar alls. På min semester ska jag slappa och bara göra roliga saker som jag  inte har fått göra i sommar. Så som bada (i havet), gå på Liseberg, åka till Trollhättan, rida, gå på bio, och mycket mera!

Så där, då var det skrivet i sten.

rastlös rast lös moppetur moppe tur gympass gym pass

Nej då, jag är inte alls irriterad över särskrivningar eller ska jag säga sär skrivningar?

Gårdagens enchiladas gjorde succé, såklart.

Duktigt!

Nu har jag påbörjat dagens dagsverke. Jag har handlat mat, startat tvättmaskinen och diskmaskinen, nästan samtidigt! Så nu sitter jag hemma i soffan och inväntar min sambo. Det ska bli enchiladas och hallon/blåbärspaj till efterrätt. Mumma! Funderar lite på vin till denna enkla tisdagskväll också, men vi får väl se...

Tre helger kvar!

Nu är det bara tre helger kvar på vår högsäsong, hur skönt är inte det?! Sen är det lågsäsong, också med helger, men ändå! Strax efter högsäsongen är det dags för en belöning, och i år består den utav den årliga kräftskivan.

Så nu är bara frågan, vad ska jag göra i höst? Jag kan inte göra några större åtaganden eftersom julbordsäsongen hägrar, och jag kan inte jobba helger eftersom dessa mestadels spenderas på tjörn i sept och okt. Så, är det dags att bege sig in i cafébranschen? Lunchrestaurang? Eller något helt annat?

Underbara tisdag!

Det blev en fantastisk tisdag, med de allra bästa. Som avslutades med en lång promenad tillsammans med den fyrbenta ella. Perfekt!

Detta fält måste fyllas i :-)

Tisdag, och jag var uppe med tuppen (9.00). Känns skönt att inte vara jättetrött för en gångs skull. Gårdagens städning tog väl på krafterna, så jag somnade i tid. Sen belönade vi oss med hundtricket (lite skarsgård är väl aldrig fel?) och vin. Jag älskar verkligen hur varje ledig dag hemma förvandlas till en minidate. Kvalitetstid javisst!

Har planer för att framkalla lite bilder till en fotovägg. Men det är svårt att hitta de bra bilderna, dessutom är jag värdelös på att ta kort. Men några favoriter har vi kunnat enats om iaf. Om det är någon som vill bidra till fotoväggen är det bara att skicka bilderna till mig.

Idag ska jag fika med familjen GP, och förhoppningsvis min favorit-08 också.


RSS 2.0