möten från förr

Igår när jag satt i min tillfälliga ensamhet framför så ska det låta och datorn, såg jag att enligt facebook (the place to be) var en gammal vän från Saab i Mölndal på fest. Mölndal är ju ändå ganska "stort" tänkte jag men frågade ändå lite lätt var det var han höll hus, efter lite om och med kom vi fram till att han var tvärs över gatan, på riktigt! Mölndal är väldigt litet ibland. Jag har seriöst inte haft ngn kontakt alls med den här människan då vi avslutade våran väldigt udda relation på ett lite halvjobbigt plan för cirka 1,5 år sedan. Vi var verkligen de bästigaste bästigaste vännerna på jobbet. Den relationen utvecklades såklart på fyllan, som de alltid har en förmåga att göra. Men men, jag hade roligt iaf, och det var inte mitt samvete som i slutändan var dåligt. Men jag har minsann inte gråtit några tårar över detta, men det var väldigt trevligt att träffa honom igår, (typ, "hej *kram* hur är det? hej då!) Har ju alltid försörjt grabben med mina matlådor så självklart hade jag med mig nybakade brownies till våran "date" utanför pizzerian. Visst är jag underbar? Men det är ju skönt att veta att somliga aldrig förändras, eller? Oj, vilket fluminlägg det här blev. Men men, nu ska vi iväg till Trollhättan och göra stan osäker

Kram!

Så ska det låta!

Äntligen, ikväll börjar underhållningsprogrammens underhållningsprogram så ska det låta! Äntligen har de dammat av peter knött på honom kostymen (med diverse tveksamma färgkombinationer) och låter honom brista ut i fantastiska programledaregenskaper. Men nu ska jag inte tjata om hur underbart detta program är, men jag ska skriva om Peter. Denna underbara "nerd" som gått från ett löjligt raggarprogram via halvdåliga komediserier till sveriges bästa underhållningsprogram. Ja, jag jämför det med allsång på skansen utan problem. Jag har en dröm, jag vill ut och shaka järnet med Peter på dansgolven, han verkar vara så kul och har inga hämningar alls! Lite halvful töntig stil, men ändå så klockren. Men nu gäller det, klockan är 20.00 och det är fredag, det betyder så ska det låta!

Brownies

Igår köpte jag en köksvåg, har inte behövt någon tidigare, men efter att jag fick ca 1,5 kg nedsmält choklad i en "tårtbit", har jag äntligen tagit mig i kragen och inhandlat en köksvåg. Igår var det premiär, jag gjorde brownies, har inte bakat på evigheter, det blev jättegott, men disken står fortfarande kvar och väntar på mig.

Igår hade jag en riktigt slappardag, kanske dags att pallra sig in till stan och få lite ärenden gjorda idag? Jag behöver handla en present till syrran, hämta en bok till C och kanske lite nya underkläder hade suttit fint. Kanske springer in på systembolaget när jag ändå är där, har åttagit mig att köpa vin till helgens kalas.

Ikväll...

... lagar jag en fiskgratäng...

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=40239

Kalas!

Jag vet att det bara är onsdag, men till helgen ska vi åka hem till mina päron i Trollhättan, det vankas kalas för min syster som fyller 20 år. Ska bli riktigt kul faktiskt, det ska tydligen bli väldigt mycket folk, om jag känner mamma rätt bjuds det nog på mat och förhoppningsvis vin (brukar köpa med mig en box själv för säkerhetens skull, haha).

Det roliga är att när det gäller kalas och mamma, så har hon prestationsångest, eller ngt liknande, för varje år är det alltid ngt "i sista stund" som blir för mkt. Själv om jag skulle ha kalas för så många, hade det krävts en hel del planering, medan morsan helst skippar planering och gör allting samma dag som kalaset. I panik då.

Ett tag använde vi oss av catering, två köttfat med kallskuren skinka, rostbiff och kalkon och diverse granityrgrönsaker. Till detta gjordes det potatisgratäng och en grönsallad. Hur enkelt som helst. Men det duger tydligen inte längre, en annan tycker att det hade varit hur gott som helst.

Senare på kvällen så hoppas jag på utgång i metropolen. Göra stan osäker för en gångs skull.

Semester!

Igår bestämde vi oss för en veckas gemensam semester i sommar, i en stuga mitt ute i igenstans i norra skåne, bokat och klart. Stugan är som sagt mitt ute i ingenstans, inga grannar och en mil till närmaste samhälle. Stor trädgård med grillplats, 10 min promenad till sjön, där stugans kanot ligger och väntar (ingår i hyran). Det ska bli så väldans skönt att komma iväg själva. Nu är det väl v 9, så det är 20 veckor kvar tills det är dags, typ två sommarlov!


Löv!

Fick tidigare under kvällen en lägesrapport från stockholm, det var snö, resan hade gått bra osv. Trodde det var det sista jag skulle få höra från honom ikväll, men icke. 21.03 ringer tfn

-Älskling du måste lyssna på det här!

inledningslåten på AC/DCs konsert thunderstorm... lövely, vad gulligt att han tänkte på mig, eller?

Nu däremot har han inte satt tillbaka knapplåset på mobilen, så den ringer hela tiden och jag får en ofrivillig livesändning av konserten från hans mobilficka.

egentid

08.50 Intog positionen i soffan framför tv:n

09.30 Skrev en inköpslista (tortillas, grillad kyckling, keso chili, creme fraiche, nachochips, juice, bröd)

09.45 gjorde iordning frukost

10.30 Gilmore Girls på tv:n

11.30 reprisen av let´s dance

11.55 Mamma ringer, samtalet varar liiiite för länge, missade massa let´s dance.

13.20 poppar popcorn, en dålig komedi börjar på tv:n

14.00 observerar att vädret är underbart

14.01 tanken slår mig att ta en promenad

15.03 den dåliga komedin är slut, byter till hästhoppning på svt.

15.37 inser att det är dags att åka och göra slag i saken gällande ovanstående inköpslista

16.10 skrattar lite åt mamman som blir nekad att köpa cider på maxi eftersom hennes döttrar (typ 14 år) är med

16.38 väntar på att mina kycklingsenchiladas ska bli klara i ugnen

17.04 status: mätt

Karins spännande liv fortsätter strax...

lånly

Jag väljer att inte inte inte skriva om melodifestivalen idag, för det var bannemej inget som var värt att skriva om!

Nu har jag precis kört iväg min sambo till centralstationen och fått hans kompisar att dyrt och heligt lova att ta hand om hans rygg. Jag har en känsla att vi hade lite olika definitioner av att "ta hand om smärta" men men. De ska till den stora huvudstaden och kolla de gamla avdankade rocklegenderna AC/DC. Så nu är jag helt enkelt ensam i lägenheten hela söndagen och hela natten som följer. What to do?

- Äta pastasallad med massa fetaost (min sambo gillar inte kaninmat)
- Äta sjuuukt mkt vitlöksdipp med nachochips
- Mysa i pyamasbyxorna hela dagen
- Sitta framför datorn hur mkt jag vill
- Kolla reprisen av let´s dance

Med andra ord, en helt vanlig söndag helt enkelt.

Pokerface

I går var det pokerafton i Gårda. Gick inge vidare för min del, hade en väldans otur, för bra kort hade jag, men alltid var det någon som hade bättre än mina par i ess, kungar whatever... då satt ngn annan med triss, surt.

Provade ett väääldigt "karinlikevin" igår, en torr riesling från tyskland, pzalz (stavning) om jag inte minns fel, den var så god så jag fick ta med den hem helt enkelt.

Idag ska vi som sagt på bröllopsmässan, det ska bli roligt och se hur andra "herrgårdar" gör, hoppas jag hittar lite nya ideér till min praktikplats. Sen ikväll ska vi vara "statistgäster" på min VFU, vilket betyder gratis mat i restaurang, det är så att det bara är ett weekendpaket bokat för två pers, och det ser så illa ut om restaurangen är tom. Grät inte direkt när chefen frågade. Däremot gråter jag lite över min sambos rygg, han har jätteont och funderar på om det verkligen är så bra att åka på AC/DC-konsert imorgon.

oväntat besök...

oväntat/väntat besök, JS.

Bröllop

Det är mkt bröllopsbestyr på min VFU just nu. Får in förfrågningar hela tiden, hade en visning av herrgården i måndags och det verkar som att det gick bra, bokat och klart iaf. Om några veckor ska alla brudparen anlända för att provsmaka festmenyn 2009, så den här veckan har vi massa möten för att ta fram vin till varje rätt. Träffade en festarrangör igår och diskuterade musikanläggningar. Till helgen är det bröllopsmässa, ska bli roligt att se vad Göteborg och kringkommunerna har att erbjuda, ska dit i VFU-syfte såklart. Det är så roligt att träffa alla dessa udda och mindre udda par som går i giftastankar. De är så glada och uppspelta och kära, det är en riktig energikick att se detta.

Igår köpte min sambo vin till oss, helt appropå ingenting...

Fegis

Nu har jag ett fjortisproblem = smsproblem. Har en polare som jag reste land och rike runt för att träffa och vi var oskiljaktiga ett bra tag i gymnasiet, men nu har mer eller mindre varit besviken och förbannad då jag verkligen ansträngt mig med telefonsamtal, mail osv, för att hålla kontakten. Men när man får noll respons tillbaka orkar man till slut inte. Fick ett sms nu häromdagen, "hej hur är läget". Det är nog den värsta typen av sms att få ifrån en vad man tror är en "riktig kompis", bryr man sig, ringer man, det tycker jag iaf. Jag trodde verkligen att jag accepterat hela grejen med att min så kallade "riktiga vän" helt enkelt inte orkat engagera sig, men jag blev jätteupprörd över att få detta sms:et, det hade varit bättre att han inte hörde av sig överhuvudtaget. Jag har fortfarande inte lyckats svara på sms:et då jag inte vet hurvuda jag vill dra upp den här diskussionen igen, för det har jag tidigare, och då blev jag lovad att det skulle bli ändring, men det har det ju inte!

Suck!

Alla hjärtans dag, hahahahaha....

Ni som känner mig sedan tidigare vet hur förbittrad jag har varit alla dessa valentindagarna genom åren. Nu är jag inte fullt så bitter, mer än att alla restauranger tar ut skyhöga priser och det är fullbokat i hela stan, mkt bra för branschen måste jag säga, men det är väl ändå liiiite överskattat? Eller? Nu råkar det ju vara så att min sambo fyller år dagen efter alla hjärtans dag, så därför blir det mest födelsedagsfirande i helgen. Bättre att lägga det där restaurangbesöket på en liten mer "personlig" årsdag, typ vår fölovningsdag i april. Tycker jag i alla fall.

Hur som helst har hela veckan gått åt till att förbereda alla hjärtans dag på VFU:n. Igår dukade vi upp hela matsalen och det blev så fint med alla ljus och blommor och vita dukar. Plus att under hela dagen var det folk som trillade in med blommor som de ville skulle stå på deras bord, med diverse kärleksbrev "till elisabeth". Det ska även övernatta ett brudpar på VFU:n som gifter sig i rådhuset idag, och jag tror det var brudens pappa som kom in igår och betalade hela deras weekend, i hemlighet, de kommer inte få reda på vem som har betalt, hemligt! Jag hade som sagt en mycket bra dag på VFU:n igår, har lyckats sälja ett bröllop i september (det är prel bokat iaf, och jag ska visa paret herrgården på måndag) och hade även en spontan visning för en begravning som skulle bli mellan 50-100 pers, hoppas att vi får den, de var väldigt positiva.

Igår var det fredag, fredag betyder bastu för vissa. Igår skulle bastuklubbens vän från norge komma hem, så det var lite speciella förberedelser. Till slut står vi ändå där på terminalen och väntar glatt på Hs buss med en banderoll "Sauna? Bastu!". Bussen skulle komma in på hållplats 50, vi hittade hållplats 49 och 51, men ingen 50, det fanns tydligen inte. Men efter vissa efterforskningar hos kunniga bussåkare bestämde vi oss för att vänta mellan dessa två hållplatser, typ i rondellen. Till slut kom det en buss, som vi trodde var den rätta. Kutar dit och vecklar upp banderollen och väntar med förväntan. Ingen H. Fel buss. Sen kom rätt buss och vi fick springa längs sidan och hoppa och skutta. Har ALDRIG skrattat så mkt och sprungit samtidigt. Det var lyckat, minst sagt. Sedan tog vi pendeln till bastun och hade en super/supargo kväll, var hemma långt efter 4 imorse, tur att jag inte skriver tenta idag.

Ha en trevlig alla hjärtans dag mina kära vänner!

det flyter...

Idag var det en lugn dag på vfu:n inga konferenser bokade så jag kunde fixa lite med diverse uppdrag. Fixade med vår dryckeslista och letade fram information om våra öler, skrev lite kuriosa och bestämde drinkar som ska finnas på vår apertifmeny. Lade även in massa nya bokningar i systemet, så nu har jag nästan lärt mig :-) äntligen, det tog bara 3 veckor eller något sådant. Tyvärr resulterade detta i massa jobb framför datorn som INTE befinner sig i ett ergonomiskt läge så att säga, inte för mig som är lite längre än de som arbetsplatsen är anpassad till. Därför var jag helt slut och illamående när jag kom hem idag, men med lite pizza i magen blev allting bättre.

På söndag vet jag en speciell person som fyller år, min karl blir hela 26 år, bara 4 år kvar till 30 med andra ord. Näe, nu ska jag vara snäller. Det ska bli kul med kalas på söndag, vi får fira lite på tu man hand på lördag med gott vin och mat. Efter att vi förberett tårtorna som det ska bjudas på när "närmsta" familjen kommer på kaffe och tårta. Vi blir cirka 20 pers med allas flickvänner och pojkvänner, suck, det går ju verkligen inte att ha "ett litet kalas". Men vi ska nog trolla fram sittplatser till alla, och hur svårt kan det vara att göra tårta och koka kaffe till 20 pers? Kanske skulle satsat på knytkalas istället, haha...

Denna melodifestival

Denna melodifestival... Ni som känner mig vet att jag har ett speciellt förhållande till denna folkliga fest. Men nu har jag två år i rad blivit besviken över våra resultat i eurovision song contest pga pakter hit och dit, så därför har jag sakta med säkert försökt att difestivalisera mig. Ändå hade jag ett hopp om att årets melodifestival skulle bli en succé. Därför satte jag mig i soffan i lördags, laddad för melodifestivalmania. Allting gick bra, fram till omröstningen. Hur svårt kan det va??? Det bidrag med flest röster går vidare, eller? Men svt med björkman i spetsen tror inte aaaallls att det är ett komplicerat system, yeah right. Jag ger upp, jag verkligen ger upp, schlagern är död.

I all min bitterhet gick jag och bastade med bastuklubben, mkt bättre än melodifestivalen.

Våren närmar sig inte alls...

Näe, det snöar ju, mest trist. Det skulle bli vår nu hade jag bestämt. Idag har det varit väldigt vininriktat på VFU:n, först ett möte med en vinleverantör och diskuterade vinpaket till årets fest och bröllopsmeny. Efter en affärslunch provade vi portvin med en speciell portvinsguru, som kunde allt. Ikväll var det planerat en Wii-afton med goda vänner, men det har kommit lite grejer i vägen, så vi får hoppas att vi hinner med en kvällsfika iaf. Nu har helgen återigen (efter ett par lugna hemmahelger) blivit fullbokad, hoppas att jag hinner se melodifestivalen på lördag bara, för nu drar det igång igen!

våren närmar sig!

Idag är jag inte på min praktikplats, ska ut och intervjua lite Mölndals-bor i eftermiddag för en marknadsundersökning. Min lördagsmiddag med fisk och choklad i kombination var fantastiskt god! Det ska jag göra fler gånger.

Igår spelade jag poker med några "främlingar" (kompisars kompisar osv), pokerspelet gick sådär, men vilka trevliga människor! Bara det att vinstpoten går till nästa pokerkvälls öl och snacks är helt underbart, igår kväll blev det en ganska bra pott. Längtar redan till nästa gång.

Igår var vi även på både IKEA och hornbach, fick äntligen tag på mina gardinringar, de var tydligen utgående artikel så vi fick bege oss till bäckebol. Köpte även en hylla till köket/kontoret. När vi åkte till hornback fick man härliga flaschbacks från våra renoveringsinköp, det var ju ett tag sedan, men nu har vi iaf TITTAT på lister och trösklar, konstaterat att det är dyrt, men att det bara är att gilla läget och mäta lägenheten
. många lager av tapeter blev det...

RSS 2.0