Fredagkväll

Nu har jag suttit här i soffan i princip flera timmar, pluggar till omtenta, egentligen. Men jag har hunnit åka till Västra Frölundas systembolag för att handla Prippklubbens, käka på Burger King och sett på let´s dance. Imorgon ser jag fram emot att få den här skittentan nedskriven och sedan ska jag handla lite proviant inför morgondagens myskväll inkl middag och vin med CG, vi behöver det, särskilt när det nu har lugnat ner sig med varsel på hans jobb, ett tag till iaf. Tänkte fira det lite. Jag hittade ett recept på Gös med chokladtäcke och fruktsalsa, allt som är nyttigt OCH gott helt enkelt. Köpte ett vin idag som enligt konstens alla regler ska passa. Ska bli intressant och se hur det blir. Har just nu en fetich för choklad, har skapat ett begär ♥

- Fondueafton
- Ölprovning
- Casinoafton
- Hemma-poker-kväll
- Spel och vinkväll med SH o RG
- Tapas på Manjana

Detta är saker som jag gärna vill hinna med/bli bjuden på innan lisebergsäsongen drar igång

Gällande de två vänner som jag lät gå på en blind date... Nu har de varit på två dejter och det har tydligen gått väääldigt bra så de ska baka kanelbullar på söndag, wei!

Förvirrad

Det är inte lätt när alla är chefer och säger olika saker om samma uppgift... inte så lätt att lösa uppgiften då...

Oväntat besök

Idag har det varit väldigt lite att göra på VFU:n så jag har haft tid att pyssla med mitt projekt. Har även haft massa telefontid och bokat in flertalet konferenser.

Dagens lunch på min underbara VFU-plats bestod av ångad sejrygg, riven pepparrot och ägg samt skirat smör SÅ GOTT!

Sen i all ovisshet började jag med middagen i eftermiddags, och helt plötsligt tittar min sambos kompis in genom dörren som har varit bortrest i några månader, oväntat och trevligt, tur att maten räckte. Sen bjöd vi på avec utan kaffe. Hade ju inget. Vår kaffebryggare har dessutom börjat protestera, som allt annat här i lägenheten. Häromdagen gick min laddare till den bärbara datorn sönder, sen rautern, och i helgen gick det två (alla) glödlampor i badrummet. Saknas bara att spisen går sönder, fast det gör inget, jag vill ha/behöver en ny, med dubbelugn!

Kramen!


helgen

Ojoj, VFU:n tar sin lilla tid att jag inte orkar uppdatera här lika ofta, tror det beror på att jag inte har ngt att skriva om vilket betyder att jag inte går runt och funderar på saker. Hur som helst, helgen var späckad med diverse aktiviteter. I fredags var jag på examensfest och blev påhoppad av en tös som förutsatte att hon tydligen ska vara tärna på vårt framtida bröllop (lugn lugn, det är ett bra tag kvar, men ändå!), som tur var ringde en kompis och räddade mig.

Lördagen var fyllt med shopping och fest, eftersom det var finbesök från Karlstad, långväga. Jag var riktigt laddad inför vår shoppingtur, men hittade INGENTING, trist eftersom jag inte shoppar så ofta, nu hade jag faktiskt både tid och pengar. Men nej, jag gick hem tomhänt, till min sambos stora förvåning.

Söndagen spenderades först i soffan framför tv:n med nybakade scones, det ska jag införa som söndagsfrukost tror jag, man behöver lyxa till det ibland. Senare åkte vi till IKEA som är experter på att ALLTID ha slut på det vi ska handla, suck! Kvällen fylldes också med kalas hos min blivande svärmor där jag är tacksam över mitt intag av alkohol, hade nog inte överlevt annars, men det var ju tur att farmor fick sin vispade grädde till kaffet. Slutet gott, allting gott...

Frukost

Nu sitter jag och väntar på att sconsen ska bli klara i ugnen... gott ska det bli.

Blind date!

Åh, nu har jag äntligen fixat en blind date mellan två vänner, det ska bli såååå roligt (och jag får ju ändå inte vara med, tsss). De ska träffas på en cocktailbar inne i stan imorgon 19.00 och det har aldrig träffats förr....

Karin the matchmaker

Dag 1 på praktiken

Dag 1 på praktiken, check.

Dagen/morgonen började med ett litet missförstånd mellan västtrafik och mig, så jag fick promenera till jobbet, det gick snabbare än vad jag trodde, så det ska jag fortsätta med. Men halt var det, plus att när jag gick under en bro körde en bil ner massa smutsig "snö" på mig. Surt, nu har jag iaf hittat en vad jag tror snabbare väg som inte innefattar några broar "vi kan inte gå under den". Ska testa den imorgon.

Hela dagen har jag småpysslat lite med konferensgäster som var där på heldagskonferens, pice a cake, samtidigt som jag har fått börjat lära mig bokningsystemet Callisto ordentligt, äntligen. Vi har varit ovänner sedan i höstas, men nu börjar vi gilla varandra. Dock förutser jag ett problem som redan har börjat verka. Jag och ägaren har samma förnamn, och efternamnen är typ lika. Inte bra, funderar på att byta till mitt andranamn bara när jag pratar i telefonen på min praktikplats, för det kommer bli problem annars.

"Välkommen till blablabla, det är Karin, vad kan jag hjälpa till med?"
"Ja, hej Karin, det är Helene"
"Hej Helene"
...tyst...
"Vad kan jag hjälpa dig med Helene?"
"Ja, du hade ringt och sökt mig,Karin"

doh... inte bra när praon heter samma sak som ägaren... överväger seriöst att svara med annat namn nästa gång jag ansvarar för telefonen.

Imorgon ska vi äntligen ha möte på min pratikplats om hur jag ska få ut mesta möjliga av dessa 10 veckor.

Fixing-spirit

Har varit utan dator sen i fredagseftermiddag, oh my god! Hehe, näe, det har varit ganska skönt faktiskt, men i förmiddags återupplivade jag datorn igen med en nyinhandlad laddare. Min gamla gick sönder.

Fredagen var jättelyckad, det var inte så mycket folk, men vi hade roligt som var där! Den började som sagt med after work på en bar/restaurang på avenyn, lite snål buffé måste jag säga, och minitallrikar, men det var faktiskt sällskapet som stod i fokus denna afton, och att terminen på handels är över. Efter after worken åkte vi hem till mig, och jag hade superstädat lägenheten, så skönt att få komma fram i sovrummet. Hemma hos mig drack vi mousserande och raki, inge vidare god sprit det där. Sen fanns det ingenting som kunde stoppa oss, vi skulle till Gretas, det bara var så, och där hamnade vi också. Det var ett tag sedan jag var där nu, men det känns alltid lika kul att komma dit. Vid tre-tiden tog jag spårvagnen hem och mötte min sambo inne i mölndals centrum, för en månskenspromenad hem (tror inte månen var framme, men visst låter det bra?).

I lördags var det "fixar-tajm". Efter att jag kvicknat till på förmiddagen startade jag stryka gardinerna som jag fått av mamma för några månader sedan. C satte upp krokar i sovrummet och donade. Vi kom igång bra, fyra gardinlängder skulle upp och det gick bra fram till nr 3. Sen tog krokarna slut... Noooooooo.... Åkte till Ikea, de var slut... nooooo.... Var på ikea imorse runt öppning, fortfarande sluuuuut.... frågade mamma om hon kunde köpa dem i bäckebol på vägen ner... de var slut där meeeed... nooooo.... Så den gardinlängden ligger fortfarande kvar på matsalsbordet, nystruket och saknar sin kompis som redan hänger uppe. Hoppas att krokarna kommer in i veckan. Men jag har satt upp mina fina tavlor i hallen, och påbörjat ett draperi till skrubben.

Imorgon börjar min praktik, jag är jättespänd, men första dagen blir en "vanlig" dag tills vi har bestämt hur mitt schema ska se ut... over and out...

Nu pratar vi om något annat...

Nu pratar vi om något annat, typ trevliga busschufförer och buss/spårvagnsresande pensionärer.

Trevliga busschufförer kan verkligen förändra världen tror jag. Ett vänligt hej varje morgon man går på bussen kan förändra den till en början dåliga dagen till en bra dag.

Däremot ger pensionärer mig nervösa sammanbrott när de åker buss/spårvagn. Det ska stämplas kort, de ska hitta en plats att sitta på, rullatorn ska spännas fast, osv... många nervösa moment är det.


Praktikplats check!

Det har löst sig med min praktikplats nu i alla fall, ska göra hela min praktik på mitt extrajobb nr 2, ska bli kanon.

Tentan har dock inte löst sig, suck. Och inatt kunde jag inte sova, men imorse gick det jättebra :-S Sov till tio eller ngt, hur sjutton ska jag orka pallra mig upp till tentan som är 08.00 imorgon? Måste leta reda på min räknare också. Är inte så fokuserad på ekonomikurserna överhuvudtaget just nu, har redan mentalt ställt in mig på att ha ett "vanligt" jobb i 10 veckor nu, sen att jag har några tentor som ska göras däremellan har jag förträngt.

På fredag blir det förhoppningsvis lite tentafest och after work, är riktigt partysugen faktiskt. Behöver revansch sen både nyårsafton och 13dagsafton, var inte så partysugen då, men nu jävlar! Ledig på fredag också, så jag kan ladda hela dagen.

Tentaplugg/problem

Läget i skolan är så där...

Problem nr 1: Tentapluggar allt vad jag kan och ansåg att jag började i god tid, men känner inte riktigt att jag kommer hinna med att plugga tillräckligt för att klara den här tentan.

Problem nr 2: Min praktik ska börja på måndag, MEN jag har inte fått tag på min praktikplats för de har "julstängt". Har i princip inte pratat med den praktikplatsen sen i oktober :-S detta problem leder till följande dilemma;

Dilemma 1: Hur många gånger ska jag ringa och tala in praktikplatsens telefonsvarare? Har iaf två meddelanden där nu, plus ett mail.
Dilemma 2: Hur länge ska jag vänta på att det ska lösa sig, innan jag kontaktar min kursansvarig (det är indirekt hennes fel att det har blivit så här)?
Dilemma 3: Ska jag försöka hitta en ny praktikplats jättefort, eller ska jag kontakta praktikplats nr 2 (som även är mitt extrajobb 2) och böna och be att de ska ta emot mig hela praktiktiden?

Näe, åter till böckerna, ekonomistyrning är så intressant.... NOT...


Grubbel

Fakta (vad jag har hört iaf)

- Män når sin sexuella topp vid 20 års ålder, kvinnor toppar vid 30 år.
- Män blir "pömsiga" efter sex, kvinnor får mer energi av sex och är redo för en omgång till.

Är det meningen att vi ska vara ihop överhuvudtaget? Hur tänkte man egentligen?


Ujuj...

Ujuj, nu är min sambo sjuk, jättesjuk, kan han inte ha vett att stanna hemma från jobbet då?

Idag har tentapluggandet startat ordentligt, idag har jag blivit expert på kalkylering och självkalkylering. Ikväll ska jag ta hand om sjuklingen och titta på let´s dance, har ingen favorit än, men tänkte skaffa det iaf.

Snö i Göteborg?

Det snöar här idag, konstigt, trodde inte det kunde göra det i Götet, haha. Detta får mig osökt att tänka på dagens i-landsproblem. Mina vinterstövlar ligger i bilen, som C har på jobbet. Så jag får ta mina slitna höst/vårstövlar som läcker in och frysa om fötterna idag helt enkelt. Ugh. Idag ska vårat praktikfall redovisas i skolan, och jag är så oförberedd.

Ikväll ska jag testa ett nytt recept, på laxgryta låter komplicerat med det ser väldigt lätt ut, ska lägga upp en länk till receptet.

Reflektion

Sådär ja, nu var alla helgerna över och äntligen lite tid som jag själv får bestämma över (själv bestämma över att jag måste plugga som en galning inför tentan nästa vecka). Har hunnit träffa väldigt många människor, men saknar vissa bortfall, ett speciellt i alla fall.

Hade hoppats på att få träffa dig under julen, och jag gjorde mina försök, men det hjälpte inte. Jag kommer ihåg en gång då jag åkte över hela sverige för att vi skulle träffas, din tur att göra samma sak nu kanske?

Kom hem igår efter ett kanon 13dagspartaj! Hur kul som helst, men nu tar jag och min sambo en paus, inte från varandra, utan från umgänge. Inget planerat på två helger nu och så tänker jag låta det vara. Måste hitta inspirationen som jag hade i höstas nu... och det fort!


Hemma igen!

Efter en fantastisk vecka i sälen har jag äntligen anlänt hem till lägenheten igen. Sälen var som sagt kanon, efter en lååång biltur på kära väg 45 och 71 anlände vi runt 18-tiden till stugan, en stor stuga må jag säga, den var gjord för tio med 3 toaletter (vilket var tur, berättar snart varför), bastu och öppen spis. Vädret har varit kanon hela veckan, lite kallt för min del men solen har varit framme varje dag, förrutom i lördags, då hade det snöat på natten några centimeter och pudret var perfekt, mjukt om man ramlade också.

Nyårsnatten spenderades i stugan men hemmalagad god mat, spriten brorsan hade gett oss i julklapp är fortfarande väldigt äcklig. Ringde och tjatade på brorsan att han skulle förlova sig, och gissa vad? Han och flickvännen förlovade sig inatt! Fredagen, eller var det torsdagen? Fylldes med afterski, jätteskoj, fick en såndär orange jägerhalsduk och nyckelband. Tyvärr blev polarens bräda snodd, som han lånat av en klasskamrat till mig. Synd, men det var fler som tydligen blivit av med sina grejer också.

Sista kvällen men gänget gick vi till en restaurang, typ Steakhouse. Maten var jättegod MEN;
- krångel med bordsbokningen, två ggr
- dröjde länge innan menyerna kom.
- drickan dröjde ännu längre
- efter 1,5 timmar på restaurangen fick vi vår huvudrätt

Men som sagt, maten var hur god som helst, längesedan jag åt så god köttbit.

Efter maten kände jag en äcklig mättnadskänsla, för mkt mat trodde jag. Men från ett-tiden fram till fem, spenderades på toaletten. Av rädsla för magsjuka har jag intalat mig att det var matförgiftning. Har fortfarande inte ätit mer sen restaurangbesöket. Väldigt käckt när man ska åka bilen hela dagen därpå. Hoppas verkligen att det var matförgiftning, annars hade väl mina bilkamrater drabbats nu? Och än så länge har jag inte hört att de har mått dåligt.

Efter att jag fått i mig lite coca cola vid lunch (mirakeldryck måste jag säga) piggnade jag till och ringde till restaurangen för att berätta vad som hänt, fick prata med en jättetrevlig tjej som beklagade och tackade för att jag ringde och berättade om min eventuella matförgiftning. När jag blir stor och hamnar i den situationen med en gäst ska jag agera som henne, proffisionellt måste jag säga.

Idag ska jag försöka få i mig lite mat, för ikväll ska jag hem till mina päron igen för den årliga 13dagsfesten, SEN är äntligen julen och nyår slut!

RSS 2.0