Inväntar att livet ska fortsätta....

På fredag är det dags för ett möte gällande min framtid på företaget, så jag ser till att inte tänka på det i så stor mån som möjligt. I vanlig ordning kommer jag säkerligen sitta där som en nick-docka och acceptera allt utan problem, för att senare vara lite missnöjd/halvnöjd. Men vi får väl se...

Nu så!

Efter en lång dag som vikarie på hotellet sjunker jag ner i kontorsstolen. Schysst med en byggnad med fiffiga lösningar som "dörr-plingor" då kan man smågreja på kontoret tills någon skulle behaga att gå in genom entrédörren. Så idag har jag alltså täckt upp på hotellet då ALL ordinare personal är på personaldag. Härligt, där står jag och en annan stackars extraanställd (55+) som senast arbetade i mars. Ungefär då jag gjorde mitt senaste arbetspass här också (om vi bortser från diverse fest-event). Men ingen är lika bra som jag är när det gäller att låtsas ha koll på läget. Men med tre arbetstimmar kvar och en tom restaurang har jag nu nått tristessen. Så trist är det att jag t.o.m ringt sådana där samtal som man har skjutit på. Jag har även socialiserat med vår engelsktalande kock om diverse fika-traditioner i Sverige, hur tråkigt det är att arbeta i en tom restaurang, och hans flickväns magproblem. All in English!

Glidare där!

Har inte överansträngt mig den här veckan direkt. Men har hängt i stan en hel del, lunch med svärmor, lunch med K, personalfest och frukost dagen efter personalfesten. Har shoppat nya skor, ny tunika, nya underkläder, ny deo och andra livsnödvändiga artiklar. Igår träffade vi den nya medlemmen i familjen Gustafson. Han/Hen var alldeles mjuk och len. Pigg liten varelse! 

Börjar se ljuset så att säga.

Se där ja, i fredags råkade jag springa på ett proffs när det gäller att lära känna sig själv, slåss med sina inre demoner och trivas med sig själv helt enkelt. Så förhoppningsvis inom tre veckor har jag påbörjat ett arbete som kommer innebära nya insikter, modiga beslut och lite lugn och ro. Känns hur bra som helst.

Middagmiddagmiddag.

Slängde ihop en liten 3-rätters igår, utöver ytterligare en uppsättning av chevresalladen med äpplen, blev det köttfärslimpa med gratinerat potatismos, lingon och brunsås. Det var riktigt längesedan jag gjorde en ordentlig husmansklassiker. Vet inte riktigt vad det är med just klassisk husmanskost, men man blir jävligt nöjd när anrättningen är klar. I detta fall var det baconinlindat också. Och en panna cotta med äpple till dessert. Jovars, det gick hem i stugan. 

Bröllopsdag

I Måndags firade vi vår första bröllopsdag, är det pappersbröllop då? Lite dåligt uppdaterad på den fronten. Hur som helst så spenderades kvällen på Restaurang Familjen, äntligen kom jag dit. Har viljat gå dit ett bra tag nu. Åt en jättebra vildsvinsragu med rostad pumpakräm, samt grillat surdegsbröd med ister på. Inte helt fel. Lite halvtråkigt vinval jag fick från servitrisen, men jag ska försöka vara lite mer specifik i mina önskemål nästa gång. För det lär det bli. Men det var en väldigt bra servitris. Sen blev det ostar och montbazillac, mumma! 
 
Så det har alltså gått ett år, och nej tackkorten är inte utskickade ännu. Men om man bortser från det så måste jag säga att vårt första år som gifta har flytit på precis som vanligt. Det bästa köpet vi har gjort är definitivt lägenheten. Trivs hur bra som helst!

Underbart!

Vilken kanonkväll det blev igår, blev lite stressigt att få ihop det sista, och det hjälpte inte att jag smälte ner min slickepott i socker. Men jag lyckades ändå få ihop en getostsallad med äpple, pumpakärnor och en apelsindressing. Huvudrätten blev rostad potatis med ugnsbakad fläskytterfilé med en tomatragu med smak av vitlök. Desserten blev utan karameliserade valnötter, men med en citrusterrin och vaniljglass. Riktigt gott blev det, och vinerna som jag hade i garderoben passade riktigt bra! För att inte tala om sällskapet....

Dinnerparty!

Åhå, idag har jag bjudit över några vänner från universitetstiden på middag. Ska bli väldigt trevligt att få anrätta en god 3-rätters middag till dessa goa tjejer. Så nu sitter jag och spanar in massa goda recept och vinförslag.

Besiktning

Stressade som faen idag för att hinna till mvc för att få mina p-piller utskrivna. Det var öppet hus fram till 16.00, jag lämnar tjörn 15.00 (och självklart var jag tvungen till att vänta tills det sista pillret åts igår). "Hej hej, snälla, säg att Ni hinner med mig!?" Mmmm, ja... okej, om det verkligen bara är ett snabbt ärende. En stund senare har jag fått mitt recept, gett cell-prov samt genomgått en gyn-undersökning. Hur i hela friden hände det där?!

Jaha, Ni.

Låt oss säga så här; föreställ er att uppladdningen inför årets kräftskiva har varit maximal. Det har skrivits sånghäften, det har inhandlats både öl, vin och snaps. Jag har fått ledigt ifrån jobbet både lördag och söndag. Klänningen har varit inköpt sen flera veckor och benen är förberedda med brun utan sol. Förväntningarna är på topp! Min svägerska är hög-gravid och kan föda när som helst.

Föreställ er också då att ett dygn innan kräftskivan frågar min chef mig; Vi tror att verksamheten får fortsätta, och att vi t.o.m får bygga ut inför nästa höst. Så, ska du vara med eller inte? Och vad vill du med din anställning här, hur länge ska du vara kvar? Vi vill ha dig, men DU måste berätta vad du vill ha. Så du kan ju fundera på det.

Så det krävdes ju inte så mycket alkohol för att tippa mig över gränsen. En livskris på tre timmar skulle man kunna säga. Och inte har jag blivit klokare heller. Eller jo, det kommer dröja tills jag super ut mig igen. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska göra.

RSS 2.0