Inför valborg

Såg precis väderprognosen, valborg blir kanon! Jag ska pressa som sjutton för att få den där solbrännan, vet ju aldrig vad den svenska sommaren bjuder på sen, så det gäller att passa på. Valborg bjuder för övrigt inte på så mkt, ganska skönt faktiskt. Vi ska eventuellt till Kungsbacka på torsdag, en försenad påsklunch på fredag och jobba på lördag.

Idag har jag lite småtrevliga saker att pyssla med, det bästa är att jag arrangerat en fika med mina käraste studiekamrater i efter föreläsningen idag. Har beskrivit i tidigare inlägg att jag saknar att plugga med dom. Så i eftermiddag ska vi sitta på godtycklig uteservering och klaga över våra projekt :-). Projektet ja, halva tiden har gått nu, alltså borde vi kommit hälften. Känns som att vi inte har gjort det. Men igår var jag jätteduktig och skrev färdigt bakgrunden, flödesschema, platsannons och började med personaldelen. Det var mer än vad andra gjorde iaf.

söndag (i brist på rubrikfantasi)

Nu har jag kompletterat färdigt min dumma VFU-uppsats, det tog inte så lång tid, men nu ska det bannemej bli högsta betyg! Gjorde kompletteringen mest i ilska, och då jobbar man faktiskt ganska bra. I går var det som sagt premiär på liseberg, laddade ordentligt och var redo för en riktigt tuff arbetsdag. Vad fel jag hade. Det hände typ ingenting på min station och inte fanns det några nya att lära upp heller. Så dagen bestod mest i att reta gallfeber på köket och försöka se upptagen ut mellan varven. Har bytt menyer också, eller uppdaterat dom lite, blev faktiskt riktigt schysst. Layouten var också ny, så det såg riktigt fancy ut. Synd bara att de har bytt ut våra arbetskläder. Förrut hade vi fina, tunna kostumbyxor och kjolar som gick nedanför knäna (kjolarna alltså). Men nu har vi fått vad jag kallar industribyxor, det känns så iaf, typ svarta jeans/chinos med jeansfickor på rumpan. Väldigt obekväma, PLUS att det är väldigt små storlekar så jag fick gå upp tre storlekar för att de skulle passa i midjan, grrrrr....

Studiebesök!

Idag, skolarbete i all ära, men det kan faktiskt kombineras med pubrunda. I alla fall i min utbildning :-). Vi började vid lunch med att besöka delirium och ställde lite frågor gällande leverantörer osv, valde dock att inte dricka där då vi var sugna på lunch att "grunda" med. Efter lunch på godtycklig buffé inne i nordstaden, tog vi en kaffe på SoHo, analyserade lite läget och inredningen. Sen var det dags att bege sig till Ölhallen 7:an, där träffade vi en MYCKET trevlig bartender. Ölhallar i all ära, men det är nog ingen vanlig syn att 4 studenter träder in bland "orginalen" kl 14.00 på en fredag. Men inga konstiga blickar här inte, det var oslagbart. Drack en öl där innan vi började vandra avenyn upp. Stannade även till på en diverse växthusservering på avenyn och tog ett glas vin, för baren var tydligen obemannad och vi fick inga drinkar som vi ville ha. Vi tröttnade lite på avenyn och begav oss bort mot Bergakungen. De har en väldigt trevlig uteservering, med en oooo så bra bar. Vi fastnade lite där i solskenet och drack några drinkar, analyserade lite och gick sedan (efter att solen började flytta på sig åt fel håll) till Merlot. Där testade vi känslan av en riktig fransk vin och cocktailbar, käkade en ost & charktallrik till mitt goda rieslingvin och nyktrade till lite från överexponeringen av solen på tidigare uteservering.

Sen var det ju meningen att BK skulle bowla i Mölndal, men vi hade inte bokat bana, för vi tänkte att det skulle finnas plats, det fanns så mkt plats att det var stängt. Men vi begav oss till Kråkans istället och avslutade kvällen med klyftpotatis och bea. Det var min skoldag det!

dumma bibliotek

Just nu är jag arg och irriterad över att det aldrig-aldrig finns lediga grupprum i biblioteket när man behöver. Alltid fullbokat minst två veckor i förväg. Sen när man tittar i grupprummen är det aldrig någon som sitter i dom iaf, alla bara bokar "för att", så sätter man sig där utan att ha bokat, och sedan blir man utkörd av nästa gäng. Gah!

trötter...

Jag är väldigt seg idag, kan bero på ett tvivelaktigt matintag igår, så därför ska jag chocka kroppen med fisk idag. Sommaren närmar sig och det känns i luften här i Göteborg, solbrillorna har åkt fram hos de flesta i stan och sommarkläderna pryder skyltfönstren. Hoppas jag kan shoppa loss lite i nästa månad. Just nu inväntar jag LÖN och studiebidrag. Ska betala det sista på vår sommarstuga som vi hyrt i juli också. Skönt att ha det avklarat. Ja, det här inlägget var ju görintressant... not...




Kickoff - efteråt

Nu sitter jag här i soffan, och tänker tillbaka på gårdagen. Ska väl egentligen vara i skolan, men jag har precis vaknat nu, så det känns ganska meningslöst. Åter till gårdagen, kickoffen inleddes på tyrolen men "flöti" pizza och öl. Precis innan jag gick på ölen ringde min sambo när jag stod i matkön. "Blabalablabla" Va? Vad säger du? "Bla bla bla bla?" Älskling jag hör inte! Jag kunde verkligen inte tyda vad han sa, sen visade det sig att han hade hittat några köksknivar på nätet som tydligen var bra, som han ville beställa. Åter till kick off, träffade de tre nya tjejerna och alla "gamla". Någon hade gift sig, en annan hade hittat pojkvän, den tredje hade blivit singel osv. För min egen del har det ju inte "hänt" något, men det är väldigt skönt tycker jag! Efter pizzan var det dags för spelhuset, spendrups stod där också och bjussade på öl, vin och cider. När spelhuset stängde drog vi vidare till stage door, där blev det mera dricka och jättegoda nachos med aioli. Mumma!

Nu funderar jag på att äta popcorn till frukost.

kickoff

Firandet utav vår förlovningsdag bestod av mys hemma i lägenheten istället... Vi hade ju en vision om att vi skulle ut och käka, men på söndag förmiddag efter sen lördagkväll (jobbade) såg vi på varandra och sa, näe, vi skiter i restaurangbesök idag. Vilket resulterade i tre-rätters hemma istället, och Mamma mia, helt galet att det har gått ett år!

Idag har vi haft föreläsningar om budgetering, vilket har resulterat i att man inte har haft tid med projektet. Ganska skönt tycker jag, det var intensivt förra veckan.

Saknar mina "vanliga" vänner i skolan! Vi brukar ju ha det så kul, det var skönt att träffa några i fredags på after worken iaf.

Ikväll är det kick off på liseberg för restuarang-folket, hoppas det blir roligt!


Helg!

Nu är det fredag = helg! Jag ska jobba lite med vårt projekt själv idag, ska bli skönt att få lite egentid, det har varit två intensiva dagar nu med sociala sammankomster. Sen ska jag iväg på ett uppföljningsamtal med min kursansvariga gällande VFU. Ska bli intressant och se vad hon har att säga.

I eftermiddag blir det nog en after work med delar av gänget. Eftersom vi alla är i olika projektgrupper nu så träffas vi inte ofta, ska bli kul att höra hur det går för dem. En annan fördel är att jag gör ngt med mina vänner också, så min sambos vänner får en liten paus från mig, hahahaha.....

Förrutom After work ikväll består helgen utav jobb imorgon kväll/natt, servera lite. På söndag är det.... 1-årig förlovningsdag! Det har gått ett år! Inte för det är så tacksamt med förlovningsdag på söndag, för tydligen har "lyxkrogarna" stängt på söndagar, dåligt. Fond, swedish taste, kock o vin, sjömagasinet, basement... stängt är det... suck. Sen behöver man såklart inte gå på dyr restaurang, men jag vill komma ifrån avenyn. Heaven 23 är ju öppet, men vi har varit där nu, det hade varit kul att testa ngt nytt. Men men, vi får väl se vad det blir. Låter som jag har världens i-landsproblem på mina axlar.

grrr....

suck, nu sitter jag här i soffan med en utav mina studiekamrater, och väntar på en annan, men hon har försovit sig, skäms A!

städar... inte...

Nu har jag röjt i lägenheten, men jag har inte dammsugit eller gjort iordning köket, så egentligen har jag lika mycket kvar som jag redan gjort. Men varför är det så svårt att avsluta?! Jag är faktiskt expert på att påbörja saker utan att avsluta dem, eller avsluta dåligt. Inte sådär jättebra egenskap kanske. Sen ska jag åka och handla. Nu kan man ju undra vart min sambo håller hus när jag sliter här hemma med städ, tvätt och inhandling av varor? Jo, han tappar upp BKs nybryggda öl på flaskor, och dricker till antar jag. Å andra sidan anledningen till att jag städar är mina klasskamrater som ska plugga hemma hos mig imorgon, så det är ju faktiskt mitt fel lite...

skäms

Ujuj, nu har jag inte uppdaterat bloggen på flera dagar, skäms på mig. Men se det så här, jag har helt enkelt haft det för lugnt och skönt och inget att skriva om. Jorå, det har visst hänt en del skoj saker. Efter min hemkomst från klädesholmen var det dags för korvgrillning och bastu. Som senare utvecklades till en kväll på kvarterskrogen. Riktigt trevligt. Har nästan bestämt mig för att det blir en resa till vasa skärgård i sommar också, ska bli riktigt nice.

Dagen därpå rullade vi upp till Trollhättan för att agera hundvakter. SÅ härligt, drog med mig sambo på en jättelång promenad på mina gamla ridvägar i Sjuntorp, Kalltorp. Vädret var underbart, hunden var glad och ekhagen var lika fin som alltid. Vi avslutade dagen med grillning, vin och bubbelbad. På söndagen (vägen hem) hann vi med en fika i solen på avenyn, pizza på vår balkong och söndagmiddag hos svärföräldrarna. Vet ni vad det bästa är? Jag har tagit mig igenom påsken utan att ens lukta på, än mindre äta sill! Om vi bortser från askonsdagen då, men det var ju inte självaste påskhelgen.

Men nu till vad jag egentligen skulle skriva, satt och slötittade på tomter idag. Alltid intressant att kolla hus och tomter som är till salu, dels för egen del och för att kolla hur folk har det i sina hem. Det finns mycket fina köka och fräscha badrum i många hus numera. En dag ska jag ha det där drömköket. Men det var inte det jag skulle säga heller, vad jag skulle säga var att vi har hittat den perfekta tomten, med det perfekta läget, det perfekta priset, perfekta avståndet både till Göteborg och Trollhättan och Mölndal. Men nu ska vi inte vara dumdristiga. Men tänk om! Man kan ju bara hoppas att det dyker upp en minst lika attraktiv tomt i framtiden då man är i "rätt tid" så att säga.

Näe, usch vad parigt och trevligt detta inlägget blev, skäms på mig.

Klädesholmen

Nu har jag kommit hem ifrån två fantastiska dagar på Klädesholmen på Tjörn. Jag har aldrig varit en kustmänniska, men sjutton vad fint det är, och än så länge är det bara måsarna som låter. Dagen igår började med mousserande & champangeprovning, en hel del godsaker fanns det. Sedan lämnade vi regninga göteborg och begav oss till soliga kusten. Väl framme dukade vi upp till sillbuffé (med godsaker som t.o.m jag tycker om) och dukade bordet med utsikt över hamnen. Helt vindstilla och solsken. Efter god mat och dryck begav vi oss på en liten promenad bland husen. Helt galet att bo så tätt inpå varandra. Jag skulle ju bli galen. Efter mera dryck och promenader satte hungern in, tillgång till ett restaurangkök som vi hade, utrustad med grill å grejer började projekt hamburgare. Ju fler kockar destu godare burgare. Burgarna var iofs en aptitretare till lammracksen. Inte helt fel det heller. Mätta och belåtna kröp vi till kojs och vaknade till måsarnas "underbara" skri, solsken samt frukost på bryggan. Perfekt start på påsken.

God morgon!

Idag är det en underbar dag, det bara är så! Här sitter jag vaken innan klockan nio en lördagmorgon! Lätta dimmoln ligger fortfarande över mölndal, men snart kommer solen kika fram.

Gårdagens pokerkväll var helt galet rolig, och guess what? jag kom tvåa, igen! Det blev en del fegspel iofs, men det var värt det. Idag ska jag göra scones till frukost, sen ska vi (efter att nykterheten slagit in) åka till ikea och kolla utemöbler. Sen självklart kom det "förfrågningar" om vi ville grilla med BK idag, får se på det. Grillat är faktiskt gott. Men det hade varit så skönt att bara vara hemma.

Friday!

Igår eftermiddag redovisade hälften av klassen sina VFU-arbeten. Det var kul att höra vart alla hade varit, med blandad utdelning. Skönt för oss andra som redovisar nästa vecka att få lite inspiration till hur man ska göra med sin redovisning. Mitt största hinder är väl att hitta alla funktioner på Power Point, inte min starka sida, får ägna lite tid i helgen till detta.

Helgen är än så länge *fingers crossed* fri och oplanerad. Hoppas att det fortsätter så, vi behöver greja lite hemma, dels med vår fina balkong och dels rå om varandra lite. Det är inte så många helger kvar till lisebergspremiären, och då lär det inte finnas en ledig stund kvar till oss. Det är lite av samma anledning som jag inte känner för några påskaktiviteter. Lite osocialt, ja, men jag behöver ladda batterierna lite.

Våren är i Göteborg!

NU har våren äntligen kommit till Göteborg, överallt har uteserveringarna öppnat och jag kan knappt vänta tills jag själv sitter på uteserveringarna och dricker kaffe, eller vår egna balkong (med fint trallgolv) men det lär inte bli mycket med det, den här kursen blir tuff, men kul. Blev kanske inte lättare när vi fick vår gruppindelning igår, men jag försöker vara den positiva projektledaren, ska fixa och dona så att alla känner sig omhändertagna. Som sagt, jag blev utsedd till projektledare eller slavdrivar´n om man vill kalla det för det, spännande. Hittills har jag skrivit ner ett kontrakt till alla fyra gruppmedlemmar att skriva under, det blev väldigt bra faktiskt. Självklara saker iofs, men det kan vara bra att ha det nedskrivet från början så det inte sker några missförstånd. Har även sett ett stort intresse i gruppen och vissa är lite otåliga och har redan börjat, bra initiativ helt enkelt, det stressar mig lite iofs, kontrollfreak som jag är.

RSS 2.0