Måndag morgon, och mitt huvud känns så tungt...

Näe, det gör det faktiskt inte. Men det är måndag morgon. Är på väg till skolan snart, ska se om näringlära-tanten vill godkänna min gamla matdagbok. Kompletteringen har bara funnits kvar sen termin 1, och nu är jag på termin 5. Ska träffa henne 9.00, vilket är bra, för då kommer jag upp och kan lika gärna tillbringa resten av dagen i skolan för tentaplugg. Vi får väl se hur det går. Det är så tråkigt! Ikväll ska jag på middag hos miss S och träffa hennes sambo, ska bli skönt att bli bjuden på mat.

Imorgon!

Imorgon ska vi åka och hälsa på mitt kusinbarn! Det ska bli jätteroligt att träffa den nya familjen. Idag får vår bil vinterdäck också, inte för att det behövs såhär på västkusten, har det ens varit frost ännu?

Plugg, jaaa...

Okej, den här helgen har jag både tackat nej till jobb och Ullared för att jag ska plugga omtenta. Går det bra? Nej.

Festfixar´n

Ja, nu har jag tagit tag i ett för många orosmoment. Vart ska vi vara i år? Ska vi fira tillsammans? Vem ska med? Ska vi ha mat? Nu har jag löst den laddade frågan; NYÅR. Efter några halvdana förfrågningar från olika håll, och jag började inse att jag eventuellt inte skulle kunna fira nyår med min sambo i år. Och eftersom somliga av Cs kompisar ska resa bort, verkar nyårfirandet lite svalt på det hållet också, eller a, inte fulltaligt iaf, vilket leder till att vår lägenhet inte längre känns så trång för en nyårsfest. Därför rycker Karin - festfixar´n in.

SÅ : Nyår firas med trollhättetjejerna och delar av BK hos oss 2009/2010. Jag gjorde en liten mindre intresseförfrågan och fick ett positivt gensvar av girlsen. Ska bli jättemysigt med en äkta Trollhättenyår, även att träffa allas pojkvänner, som jag inte hunnit träffa så mycket. Så nu har jag redan börjat planera menyn, det blir nog en stor nyårsbuffé med massa goda rätter.

Lägg märke till min positiva anda, två veckor innan kommer jag säkerligen spotta och svära över städning av lägenheten och framförallt antalet gäster, hahaha.

Sover

Återigen sitter jag i soffan själv. C var hos doktorn tidigt imorse och gick och lade sig när han kom hem. Sover fortfarande. Idag ska vi grupparbeta lite i skolan, få reda på kompletteringsuppgifter, och sedan laga mat med Gustav Trägårdh, finalist i årets kock 2010. Tyvärr blir det ju vegetariskt. Doh!

Funderar på om jag ska börja koka lite ägg till karl´n min. Dags för honom att vakna nu.

ledig eller inte?

De senaste dagarna har jag jobbat lite på liseberg, och inte haft så mycket att göra i skolan, egentligen. Just nu är det en sån där mellanperiod då man inväntar superstressen. Igår skrev vi på ett mindre grupparbete, och det är typ klart, manus ska in imorgon och redovisning på fredag. Samtidigt som vi ska göra en "miniopponering" på en annan grupps arbete. Det är faktiskt inte mycket ansträngning som behövs där. Däremot får vi reda på om det behövs ngn komplettering på det individuella arbetet imorgon, vilket jag vet att jag kommer få. Men å andra sidan handlar inte det om så mycket jobb det heller. Eller a, det ska bli gjort. Att göra kompletteringar är inte min grej.

Som sagt kursen avslutas på fredag, sen börjar inte nästa förrän ons nästa vecka, därefter är inte nästa föreläsning förrän mån 7:e dec. Nu till mitt lilla kritiska moment då. Just nu inväntar jag litteratur från posten, så jag kan använda alla dessa lediga dagar till att plugga inför en omtenta i externredovisning den 8:e dec. Jag har verkligen alla förutsättningar tidsmässigt att klara den. Frågan är om jag får med mig någon att plugga med.

Glömde säga...

Har jag sagt att jag fick VG på vintentan? Där satt den!

Nu sitter jag i soffan, C har dragit iväg till föräldrarhemmet för allmänt pyssel med vinterdäck och grus. Myser framför idolreprisen, för snart är det dags för ännu en dag i nöjesparken. Igår hade vi ett gästspel på jobbet, en utav tjejerna var sjuka, så en gammal räv kom tillbaka för en dag :-). Skönt med lite annat folk! Hoppas han får jobba med oss idag också, om inte annat kommer en miss E till jobbet, ja det blir nog en bra dag. Hade väldigt trevliga gäster igår också.


Blank

Egentligen hade jag massor att skriva, men nu står det tomt. Kan berätta lite om gårdagen. Efter att ha provat ett par ridbyxor på Zara, bar det av hemmåt för att tillaga den omtalade rödspättafilén. Visade sig att vi skulle få finbesök av en viss J, så vi fick dryga ut middagen med fiskpinnar :-S. Sedan bar det av på cyklarna i regnet till mölndal centrum, för inhandling av slödryck med tillbehör. Vidare upp till Kråkans krog, där träffade vi familjen S och avnjöt en öl. Fick skjuts upp till berget och där bryggde vi gott kaffe, provade intressanta julöl (öler/ölar?), blandade goda drinkar och spelade NHL. Blev lite sent såklart, men vår granne såg till att hålla oss vakna med sin fantastiska musik. 2:a helgen i rad nu som han/hon spelar. Jag pallrade mig iaf upp vid halv tio, min sambo ligger fortfarande och sussar sött i sängen, stackarn hans nya mediciner gör tillvaron lite jobbig.

Idag blir det jobb, hoppas på trevliga gäster och roliga arbetskamrater.

naaa

Ja,  igår var det studiebesök hos en utav göteborgs största leverentörer av frukt och grönt. Ganska intressant, med betoning på ganska. Det mest intressanta var hur man tog sig till andra sidan stan i bil vid rusningstrafik. Hur som helst, idag står det lite småplock på schemat. Är på väg in till skolan snart för att hämta lite böcker på biblioteket. Ska även passa på att köpa en liten present till middagsvärdarna ikväll, och vin såklart! För ikväll firas det thanksgiving i mölndal. Vi är väl medvetna om att det inte är det nu, men det skiter vi i. En fet kalkon ska det blir, och det ska bli kul att bli bjuden på middag! Måste köpa arbetskor också... shit, det hade jag nästan glömt!

tralala lilla molntuss!

Näe, ingen inspiration till plugg idag heller. Vaknade alldeles för sent, och har absolut ingen aning om hur jag ska kunna gå upp imorgon för att befinna mig på andra sidan stan 8.00. Det är inte bra det här!

Dags att ta nya tag?

Ja, nu har jag flummat runt i en vecka ungefär, bara för att mitt oseriösa jag, vägrar inse att om jag inte lägger på ett kol kommer jag ha sjukt mycket att göra i skolan, med början nästa vecka. Inte så bra, eftersom jag måste "ligga bra till" inför december, då det kommer bli en del jobb. Egentligen är det inte så mycket i den här kursen, men allt blir jobbigt när det är sista minuten. Så, dags att börja plugga kanske?

PS. Jag tog en smörgås på Subway igår, premiär var det för mig, och himmel vad gott det var! DS.

Saknar gamla kompisar

Nu längtar jag verkligen till en eventuell juldag full med firande i goda och gamla vänners lag. Det finns faktiskt ingen som kan ersätta dessa. Det känns faktiskt i år som att vi alla kommer att prioritera varandra. Jag hoppas det. Tyvärr är det ALLTID så att julmiddagar med släktingar och pojkvänners familjer kommer i vägen. Varför är det så? Men de flesta av tjejerna har nu väldigt stabila förhållanden, så då kan man faktiskt tacka nej. Alternativt som en kompis beskrev det "så gamla är vi inte än att vi firar jul med våra pojkvänner". Sen är det faktiskt vissa saker som är obligatoriska att diskutera när vi träffas.

- mår alla bra?
- vad gör alla ex?
- någon vi känner som har fått barn?
- frågestund om eventuella nya relationer (sambo, nykära, gifta, förlovningar)
- Viljan att gå på bröllop, vem blir först?
- de bästa festerna som vi var på tillsammans på den gamla tiden
- när är alla färdiga med sina utbildningar?
- hur går det för våra småsyskon (som vi vägrar inse att de är äldre än 12)?
- den kvinnliga och manliga kroppen
- osv, osv....

Saknar er!

Fika med vänner

Fika med goda vänner har en stor "gillafunktion" hos mig. Det bästa är de spontana fikastunderna. Igår fikade jag med miss S. Hon har precis flyttat till göteborg och vi har varit vänner sen kyrkans barntimmar hemma. Detta var typ vår tredje fika den här hösten, och det är bra grejer! I vanliga fall blir det alltid löften "ska vi inte ta en fika någon dag?" sedan händer det inget. Så nu hoppas jag att miss S stannar i stan ett tag.

Linköping nästa!

Först ska jag skryta lite om mina färdigheter i ledarskapskursen som jag läste före vinkursen. NU har äntligen betygen rapporterats in... och... VG! Högsta betyg till mig!

Sen ska jag skryta lite om mina färdigheter i köket. Eller a, idag gjorde jag världens enklaste grej, typ. Åkte till fiskhandlaren och köpte lite nyfångad rödspetta. Tidelipom, det blev sprödbakad rödspätta, skirat smör och dillkokt potatis, en citronklyfta på det och sedär, kanongott! Däremot ska jag överlämna "kladdkaksbaket" till min sambo, jag gjorde ett försök idag, med ett annat recept, och det gick väl sådär. Jag är ingen sockerbagare helt enkelt.

SEN har min planerade tripp till Uppsala ändrat destination, Linköping. Efter ett samtal med både min kära uppsalavän och SG i Linköping styrdes resan om litegranna. Så biljetten är bokad, men lugn, jag hinner hem till "svärföräldrarnas" farsdag-middag. Sista helgen i frihet. Från liseberg alltså (jag vill inte skriva om mina abstinensdrömmar till nöjesparken).

Måndag

Som rubriken lyder, måndag. Jag är tvingades upp tidigt för att tydligen börjar kursintroduktionen 8.30, istället för 9.00 som jag hade hoppats på, jobbigt. I-landsproblem. Plus att höstrusket har kommit till göteborg. MEN imorgon ska min sambo på arbetsintervju. Äntligen.

RSS 2.0