Hemma

Hemma efter 12 intensiva dagar på Kylen. Jag är trött och gråtfärdig, men ändå nöjd, chefen har hunnit få barn och jag har fått agera helt själv. Allt har gått jättebra, min framtid som restaurangchef; check! Nu är jag hemma och vilar upp mig inför resten av säsongen.

Sömn!

För intresserade tänkte jag redovisa min sömnklocka dessa tre dagar.

Natten till måndag; 9 h
Måndag; 13.00-16:30 3,5 h
Natten till tisdag; 10,5 h
Natten till onsdag; 12 h

Är det värmen som gör att jag sover halva dagarna eller?

Igår hade jag en pajmyskväll med världens bästa S, vilket var välbehövligt, att käka paj på hennes balkong och titta på regnskurarna. Idag har jag egentligen lyckats få en tvättid, men känner inte alls för att utnyttja den. Vill hellre ta en tur till allum och shoppa lite kanske? Behöver fortfarande ett par nya jeans.

Dans på rosor...

Näe, nu ska jag skriva ett helt jobbfritt inlägg och inte gnälla över att jag är ganska/väldigt trött i både kropp och knopp. Det var en helg fylld med hårt arbete och ledningssvårigheter (kan man säga så?). That´s it!

Igår unnade vi oss ett restaurangbesök inne i stan, schysst uteservering i skuggan och lagom med folk. Åt en hyffsat god burgare och drack goda drinkar. Svalkande och skönt :-) Det var min tidiga födelsedagsmiddag kan man säga. Vi tänkte "avverka" den så tidigt som möjligt, innan chefen föder barn.

Idag har jag gjort dagens ansträngning. Lämnat tillbaka hyrda dukar och servetter från jobbet. Det är för övrigt väldigt svårt att ta vägbeskrivningar från människor som inte har samma referenspunkter som jag har, gällande chalmersområdet. "Jag står vid Gasquen, vart ska jag?".... "Gasquen? Vad är det?".... Men men, hittade vart jag skulle iaf.


..

Då var det dags att bege sig till jobbet igen idag. Det har varit skönt med tre lediga dagar, som har spenderats på bästa vis.

På lördag blir det bröllop, ska bli jätteskönt. Då vet man vad som ska hända och hur länge saker och ting pågår. Till skillnad från vanlig a la carte.

Kärlek

Idag har vi varit på ikea, tillsammans med J&R, vuxenpoäng ojä! Det blev iaf inhandlat lite saker. Helt spontant, typ. Det finns fördelar med att endast spendera 2-3 dagar med sin älskade i rad, det blir väldigt bra 2-3 dagar. Ingen tid ödslas, utan fylls med mysiga och ostressade saker som hemmalagade middagar, strosande på IKEA, mys i soffan, montera möbler och långa samtal om allt och ingenting. Särskilt i vårat fall, då vi båda prioriterar dessa få dagar med tid för varandra väldigt högt. Kan låta väldigt tråkigt och osocialt, men det gör inte så mkt. Sen vet jag att det inte bara är fördelar, och jag är medveten om nackdelarna. Men just nu väljer jag att se till fördelarna, så det så.

Gött änna!

Igår var det dags för lite kärleksfull matlagning. Det blev citron- och timjanmarinerad kalkonfilé med honungsrostade grönsaker, men smaksatt creme fraiche till. Receptet finns här. Därefter gjorde vi en smulpaj med hallon och blåbär, så gott!

Så, nog om gårdagens/mina matlagningsskills. Idag är det nog dags för lite städning. Konstigt nog har lägenheten sett exakt likadan ut de 3 senaste veckorna. INGET har hänt i lägenheten. Varken mer eller mindre. Jag har inte varit hemma. punkt. Så det är väl dags att ta hand om alla examenspresenter, papper osv... För om lägenheten lämnas imorgon i toppskick, borde jag väl kunna förvänta mig att den är det även på söndag när jag kommer hem? I eftermiddag är planen att åka till IKEA, för att hitta ett nytt soffbord, eventuellt en ny byrå, en lösning till den stationära datorn, lite mer förvaring helt enkelt. Får väl se vad som finns.



ledig

Äntligen fick jag komma hem till kära Mölndal igår. Efter en kanonhelg på arbetsplanet var det dags att bege sig hemåt. Så skönt. Så hittills har jag sovit alldeles för länge, och funderar nu på hur jag ska spendera dessa 3 lediga dagar på bästa sätt. Ett fotbad kanske och lite fotvård. På onsdag blir det iaf en visit till hemstaden, en viss miss M ska firas med fika på stadens café.


Visst blir man sur?

Jag fick en kort kort stund för mig idag att det är söndag imorgon, vilket innebär dags att åka hem till sambo och lägenhet. Men det visade sig vara fel, för det är löööördag!

Hus!

Som sagt, agerade flytthjälp igår till svägerskan som skulle flytta till hus. Det var ganska roligt faktiskt. Hon hade samlat ihop ett bra gäng med muskler, vilket underlättade mycket. Huset var jättemysigt. Ett riktigt hem, med trädgård och bastu.

Sitter och laddar inför helgens arbetspass. Nu jävlar är det dags att skärpa till sig och börja agera chef, på riktigt. Värmeböljan är på ingång och gästantalet med den. Vi ska slå alla rekord i sommar, så är det bara.

Förhoppningsvis är jag tillbaka på söndag kväll... får väl se om det blir så...

RSS 2.0