Valecastle

Valborg, jä. Jobb hela helgen. Ha en trevlig helg!

Ja, då är det vår!

Idag: Regn och trist väder.
Men: Snart är det valborg, och då är det vår, på riktigt.

Var och tränade idag, blev ett slitsamt pass på konditionsdelen, MEN vad bra man mår efteråt. Och då menar jag inte direkt efteråt, då man drabbas av illamående, vingliga ben, osv. Men sen, när man har fått i sig lite mat, och duschat och känner sig jävligt nöjd med sig själv. Det är nice.


RUS

Jepp, då var utbildningen avslutad. Nu är jag fullärd gällande alkoholhantering och droger på krogen. Nästan. Enligt pappret iaf. Som jag skrev förra veckan; tur att folk inte vet vad som försigår, då hade det varit tomt på hela avenyen.

Imorgon blir det en heldag på Eaglestreet. Först ett träningspass sen skriva skriva skriva. Om min restaurangchef får som hon vill måste vi vara klara med uppsatsen snart. LÄNGTAR!

Om lite drygt en månad är det examen, ytterligare 3 års studier kan läggas till handlingarna och nu är det väl ändå dags att bli vuxen? Suck, denna diskussionen kan bli djup, så jag struntar i den helt enkelt.

Varför?

Efter att ha haft en toppenhelg slår det nu tillbaka. Alltså min "livssituation" kommer snart att befinna sig i ett hyffsat påfrestat läge. Mina vardagar fylls numera med heldagar av kandidatuppsatsskrivande. Tidiga mornar med träning (det har iaf hänt några ggr) och därefter timmar framför datorn, mer eller mindre effektivt. Eftersom skoldagarna blir långa skjuts massa annat på framtiden. Jobbkrafs, brf-krafs, lägenhetskrafs, osv... Allt detta skjuts till helgerna. "Till helgen, då ska jag boka en tvättid och göra klart de där jävla pärmarna till styrelsen". Men helgerna har även dessa en förmåga att bli uppbokade. Fast med massa roliga saker. Den här helgen exempelvis; bara massa nice umgänge och Götet har visat sig från sin bästa solsida. Och detta vill man ju inte missa till fördel för tvättberget? Sen blir det ett bakslag på måndagen då jag återigen kommer hem från en lång skoldag till en lägenhet som svämmar över med tvätt. Jag ser ingen ljusning!

Imorgon är det sista dagen på RUS-utbildningen, tydligen ska vi ha skriftligt prov, vilket jag totalt missat och upptäckte idag. Men men, med min "gedigna" erfarenhet inom branschen (enligt en klasskamrat) borde jag väl lösa ett alkoholprov?

fredagfredagfredag!

Dumma blogg.se (dags att byta), men här kommer iaf fredagens inlägg;

Jag fick mina träningspoäng, en timmas promenad innan frukost, det var nice *klappar migsjälv på axeln*.

Ska även beskriva dagens/kvällens outfit; schysst mörk kavaj, vit skjorta och gråa tights. Hoppas att jag kan bära upp figurnära ikväll... Har lite svårt med fenomenet tights som byxor.

Som ni kanske förstår ska jag ut och göra stan ikväll. En liten stund iaf. Det blir en vinafton med några av världens bästa tjejer på några/någon av göteborgs bästa vinbar/er. Därefter, eftersom vissa ska upp tidigt dagen efter, blir det nog en avslutning hos BK-gänget för att hämta upp karl´n min.

Träningsdagboken v 1

Okej, efter ett seriöst snack i bilen med F i fredags konstaterade vi båda att det var dags att ta tag i träningen. Tänk om jag hinner slimma till kroppen och hjärtat lite inför sommaren, behöver starka armar och en frisk kropp inför det nya arbetet.

Sagt och gjort, i måndags entrade vi gymmet. Personligen trodde jag inte att gymmet skulle släppa in mig med mitt något oanvända kort. Alternativt att högtalarna skulle gå igång tillsammans med larmet och en röst "Det var LÄNGE SEDAN du var här, GÅ härifrån!". Men det gjorde det inte. Träningspasset gick jättebra, vi hade ju faktiskt tagit oss till gymmet, bara det är väl värt ngt?

Dagarna som följt har varit smärtsamma (träningsvärk), om man säger så. Idag var det ännu mera smärtsamt! Vi begav oss återigen till gymmet, för idag skulle det minsann tränas ordentligt. Näe, det gick inte alls lika bra, SMÄRTA och illamående. Inga övningar fungerade, varken kondition eller mage, och jag konstaterade att jag var i ännu sämre form än vad jag trodde. En riktigt dålig sådan. Har fått bakläxa på magen, som jag trodde var den delen där jag var starkast.

Men imorgon har vi gett oss sovmorgon innan vi träffas i skolan, kan det vara så att jag hinner en promenad i världens brantaste backe innan frukost? Det borde ge mig sjukt många träningspoäng?

Dagens middag

Dagens middag : panerad rödspätta med kokt potatis och skirat dillsmör.

Idag har vi varit sjukt effektiva i skolan, med att titta på alla dumma människor som inte vet hur man går egenom en svängdörr/rondelldörr/ikeadörr. Mycket roande och alla vet ju inte att sensorn sitter i mitten ;-) För det gör den tydligen på pedagogen. Det bästa är alla stackars mammor som inser att de inte får plats med både sig själva och barnvagnen, försent.... Så istället får barnvagnen fastna i dörren och mamma på andra sidan.

Imorgon drar jag till fel sida älven, dags att besöka Ester Mosessonsgymnasiet.

Kul

Kul att mina inlägg läggs upp för sent.

Vi dissade alla restauranger igår som hade stängt, och gick helt enkelt till Dinner22 och firade vår 2-åriga förlovningsdag. Jag åt cajunsotad tonfisk, med pernodstekta pilgrimsmusslor samt citronrisotto. GOTT var det! Jag har aldrig ätit tonfisk förut, och den var helt perfekt! Blev en Grüner Vertliner från Österrike till, mumma! Det blev lite bubbel innan maten också, en prosecco tillsammans med en sjukt god tryffelkräm och hembakt bröd. Sen avslutade vi middagen med en creme brulee, vilket gjorde att man blev sådär äckligt mätt. Att man aldrig lär sig? Jag skulle hållt mig till en tryffel eller något.

Idag har jag varit på RUS-utbildning, om alkohol och narkotika på krogen. Jag skriver/säger såhär; tur att min mamma inte vet hur det går till i krogbranschen. Då hade jag aldrig fått åka till jobbet varje dag, eller gå ut på krogen för den delen.

snart firas det....

Jag vet, jag är inte så mycket för årsdagar hit och dit, tycker det är sjukt överskattat. Detta kan bero på att jag alltid har jobbat på alla hjärtans dag och våra årsdagar (som egentligen bara är två stycken hittills, snart tre). Dessutom ska det alltid vara så gullegull med konserter, bio, romantiska middagar, helgweekends, rosor, picknicks med mera, med mera. MEN nu är det så att imorgon är det två år sedan vi förlovade oss på danmarksbåten. Vilket ska uppmärksammas på tisdag, med ett restaurangbesök såklart (restaurangen har stängt på måndag, ifall ni undrar). Det ska bli skönt att unna sig det där lilla extra och bli väl omhändertagna av schysst personal, hoppas jag.

Sovmorgon!

Idag hade jag sovmorgon, på riktigt, jag hade kunnat ligga i sängen till 12 om jag ville... Men jag vaknade tidigt, utan att vara trött (ojoj, det här inlägget blir verkligen det intressantaste på länge) och därav blev morgonen helt fantastisk. Så nu är frågan, what to do? Min sambo är ledig idag också, så nu får jag lite panik över att man "måste göra ngt"... promenad, fika i stan, picknick, tvätta bilen, tvätta kläder, plugga, städa, baka? Möjlighetern är oändliga.

Enkäter enkäter enkäter

Hela vår klass har fått enkätfeber! Idag har jag varit med i två pilotundersökningar som innefattade enkäter från diverse klasskamrater. Dessutom blivit lagom dumförklarad då jag tydligen har svårt att läsa instruktioner.

Det känns ändå väldigt bra att i slutet av nästa vecka är vårat resultat klart, och förhoppningsvis inpluttat i statistikprogrammet också. Då är det bara resten kvar sen, och det som ligger efter och släpar. Hur svårt kan det vara?

Så imorgon kväll blir det off to metropolen Eksjö, med mellanlandning och övernattning i den ännu större metropolen Vetlanda. En sightseentur (stavning?!) i småland helt enkelt. Värst vad berest man kan bli :-).

Jobbe

Det blir visst lite mer jobb än vad som hade varit tänkt till helgen. Men när det är 43 stycken anmälda till en provning så får man ställa upp :-). Jobb fredag och lördag helt enkelt.

Fondue var en succé för övrigt.

Sitter här nu och funderar på om jag ska bege mig till handelsbibblan och låna ytterligare böcker och samtidigt skicka en fikaförfrågan till miss H.

Tjejkväll?

Ikväll kommer mina favorittjejer hem till oss! En helhjärtad tjejkväll blir det inte eftersom min sambo också kommer närvara, vilket ska bli nice, han behöver socialisera lite med tjejerna. Så ikväll bli det lasange följt av färska frukter med chokladfondue.

Men nu är det dags att bege sig ut till köket och börja hacka lite lök och annat gott, så det blir förberett och bra, kanske t.o.m ta ett glas vin till?

Nytt inlägg

Ny vecka, ny dag... osv... Förhoppningsvis kommer vi kunna göra vår undersökning den här veckan till uppsatsen. Skulle vara så kul, hoppas skolorna svarar nu bara, de hade tydligen påsklov förra veckan (osmidigt) så det blir lite kort varsel den här veckan istället, hoppas vi.

Detta innebär att vi faktiskt har det roliga kvar, resultat och diskussion. Typ, om vi bara hade varit klara med bakgrunden, men det blir vi, så småningom. Sen ska skiten redovisas också, och opponeras, och förhoppningsvis godkännas. Men SEN är det klart. Om mindre än två månader tar jag examen!

Sköna söndag!

Sköna sköna sköna söndag. Superfint väder är det också. Dagen inleddes med soooovmorgon och sedan iväg till SoHo för en skön söndagsbrunch tillsammans med goda vänner. SoHo är ett intressant ställe. Varför har man ett delvis öppet kök, när det är ett rörigt och smutsigt kök? Massa hinkar med mat, stora kärl som förhoppningsvis var på väg till disken och fula drickbackar överallt. Är det inte bättre att stänga in det då med väggar? Det man inte vet har man inte ont av så att säga. Brunchen var iaf jättetrevlig och riktigt skönt söndagshäng. Vidare har vi invigt solsäsongen på balkongen idag. Nice.

årets första grillning?

Det ryktas om att det ska bli grillning ikväll och det är ju inte helt fel.

Gårdagen var trevlig, men det blev ingen pokervinst den här gången heller, men jag höll ut ganska länge iaf. Nästa gång!


Allt och inget

Ujuj, att man kan diskutera enkäter så mycket som vi har gjort idag... Roligt och lärorikt och vi var inte helt borta heller. Men thank God för handledartid! Efter intensivt hanledningstidisch belönade vi oss med en tur på stan och besök hos miss H och därav invigning av uteserveringarna.

Nu är det snart dags att göra hamburgare, för den optimala uppladdningen inför pokern ikväll.

Freeeeedag!

Idag är det fredag, ifall det är någon som inte vet. Solen skiner och jag vill inget annat än att glassa på godtycklig uteservering. MEN det får vänta lite. Först ska vi ha handledarmöte, typ snart. Sen efter lite krafs med uppsatsen ska jag till systembolaget, sen städa, sen ska fröken A komma och äta hos oss innan vi beger oss till pokeraftonen i Flatås. Så lite saker att göra idag helt enkelt, men nästan bara angenäma saker.

Jag har tröttnat på att ha ont i foten, går in i förnekelse.

Dagens outfit - dagens smörgås

Dagens smörgås består utav en skiva lingongrova med smör och ost på. Finhacka rödlök, paprika, soltorkade tomater och smula lite fetaost, blanda och lägg på ostsmörgåsen. Flingsalt och peppar. Klart! Gott!

Fotens klagan

Tänker ägna detta inlägg till min vänstra fot. Ni som inte är intresserade ombedes sluta läsa.

I lördags, hittade min fot en spricka/hål i uteserveringen, där skulle foten självklart trampa, och misslyckas med detta. Istället trampar foten snett, jättesnett. Foten skrek lite, men det var ingen fara på taket. Jag fortsatte att jobba och foten sa inte så mycket mer. Jobbade söndag också, och foten gnällde inte mer än att den var trött på grund av allt springande.

I tisdags börjar foten gnälla lite, men jag trodde att den bara var öm efter helgens bravader. Så jag lastade på ryggsäcken med både dator och doktorsavhandlingar och pallrade iväg till skolan med lasten. Fortsätter med detta på onsdagen också. Onsdag eftermiddag säger foten "Njae, du jag tror inte att jag mår så bra". Sagt och gjort smörjde jag in foten med lite smärtlindrade gel.

Idag, är foten liiiiiite svullen (jag vill inte överdriva, jag bara tillägar ett helt blogginlägg till min jävla fot) och den gör ont även när jag inte stödjer på den. Tur för min fot att den inte ska arbeta i helgen. Jag ska personligen fylla igen sprickan i uteserveringen, då jag inte har tid att leka sjuksyster i sommar.

För då är det vår!

Igår (tror jag det var) släpptes cortegéprogrammen, vilket innebär att det är massa söta och mindre söta chalmerister som springer runt på stan och säljer program. Mycket gulligare än småbarnen som säljer majblommor. Detta betyder att våren är på ingång. Äntligen!

Drömmar

Jag har sovit jättedjupt inatt. Skönt, skulle man kunna tycka, men jag har drömt, massor! Allt från kurragömma hemma i "byn" i miss S föräldrahem till byggnation av hus med min sambo. Och drömmarna har varit jätteintensiva. Varje gång jag har slagit upp ögonen, har drömmen avbrytits för att sedan starta en ny dröm i sömnen. Detta har nu resulterat till att jag är sjukt trött och känner mig "sletnare" än någonsin. Men visst ännu en dag med uppsatsskrivande ska väl inte vara så svårt att överleva?

Matkoma

Varför matkoma? Väldigt onödigt fenomen då jag äter för att få energi, inte för att sitta framför datorn som en zombie och vänta på att skrivarlusten ska falla in.

Nerbäddad

Ja, precis som jag förutsade inför påsken, jag är nu nerbäddad i soffan, med diverse kureringsmedel mot förkylning. Det var riktigt nice att jobba i helgen, med strålande sol och uteservering. Lite sömn dock, pga hosta.

Fredagens inlägg

Näe, men Glad påsk på er!

Själv ska jag spendera helgen genom att jobba och vågavägra min förkylning som smyger sig på i större skala varje morgon nu.

Men först ska vi hämta några vänner som har varit på semester i Egypten. Usch, vad bruna de kommer vara! Bäst att försöka fräscha till sig i så stor mån som möjligt, så kanske man inte känner sig grå, blek, svensk och med en hy som inte har sett solen på väldigt länge.

Hej hopp!

(Gårdagens aprilskämt bestod av att skruva upp ett nyinköpt barbord i hallen hemma hos J&R, istället för i köket. Det var roligare idé än reaktion hos R, men lite lurad blev hon)

Tvätt överallt!

Idag tvättar jag, äntligen! Har haft lite otur med tvättider det senaste, men nu äntligen är det dags att ta sig an tvättberget i sovrummet.

Så, det ryktas om att det är påsk i helgen. Verkligen en utav de tråkigare högtiderna här i Sverige. En högtid som innebär sill, lax, nubbe, familj, godis, choklad osv osv... Precis som ALLA andra högtider som firas i sverige. Förrutom julen då, den innehåller ju julklappar, och det är nice.

Det som är bra med påsk, i jämförelse med julen. Är att traditionerna med familjen inte är lika starka, det finns utrymme för vännerna också (kan bero på att påsken är ganska lång, och inte uppstyrd av Kalle Anka). Därav bjuder BK-gänget till påsklunch imorgon. Synd att jag inte kan vara med, men vad hade jag väntat mig? Däremot ser det ut som att jag kommer vara ledig midsommar.


Ovanstående inlägg ville visst inte uppdateras med en gång, utan ett dygn senare... doh!

RSS 2.0