Ny dag

Ja, nu får jag väl skriva ett litet mer positivt inlägg än det förra och det slog mig att jag har fått ett morotskort!

Morotskortet är lisebergs påhitt för att motivera personalen. Vissa dagar, delas det ut så kallade morotskort till ett fåtal gäster i kassan. Dessa kort ska de ge till en lisebergare som de tycker har gjort "det lilla extra" och som förtjänar en "morot". Det har varit och är en lagom hetsjakt efter dessa morotskort, och cheferna vill helst att deras personalstyrka ska samla ihop flest kort. I lördags fick jag ett ifrån ett sällskap på 6 personer, kanon! Så nu får jag hämta ut en trisslott, kan ju vara en vinstlott...

Då sitter man här..

Ja, då sitter man här i soffan, nyss hemkommen från ännu en dag i nöjesparken. Fick sluta tidigare, och det var skönt, för de senaste dagarna har tagit all kraft och energi från mig. Igår frågade jag min sambo snällt om det inte var så att han kanske kunde handla idag och göra iordning tacos tills jag kom hem från jobbet 20.30. Självklart skulle han göra det, jättemysigt med en liten date, och jag behöver verkligen bli ompysslad. Så i förmiddags skrev vi en inköpslista, jag lämnade mitt kontokort (hans har blivit spärrat, de har gjort fel på banken) och ica-kort så att han skulle kunna handla och tanka bilen.

MEN nu sitter jag här själv i soffan, kontokortet, ica-kortet och inköpslistan ligger kvar på samma plats som imorse och bilen står på parkeringen otankad. Är det fel av mig att bli sur nu? Näe, det tycker jag inte. Visst, nu råkar det vara så att min sambo är ute och seglar, men lovade dyrt och heligt att genomföra ovanstående moment idag, innan jag kom hem från jobbet. Klockan är nu 19.00 så han har ju iaf 1,5 timmar på sig att hinna göra detta. Men han är inte hemma ännu. Frågan är då, ska jag ta på mig att tanka och åka och handla? Eller ska jag sitta surt och vänta här tills han kommer hem, och då bli medtvingad att handla. Jag orkar inte!

Framtiden

När jag inte oroar mig för min sambos arbetsmarknad, har jag börjat fundera ordentligt på min yrkesframtid. Restaurangmanager. Jag är färdigutbildad nästa år och måste börja se framåt. Där jag jobbar nu finns det goda möjligheter att avancera och jag tog modet till mig och anmälde mitt intresse hos min restaurangchef förra veckan. Mitt intresse för att få en tjänst med större ansvar. Jag trodde att jag skulle bli nekad direkt. Men jag fick väldigt postitiv feedback. Vi får väl se vad som händer nästa sommar. Får jag ingen annan tjänst måste jag nog söka mig vidare. Det är inte lätt när det är svårt!

Ledig dag

Som jag har skrivit tidigare har jag idag varit ledig från nöjesparken. Sagt och gjort, begav jag mig till Thn tidigt i morse, för att hinna till min klipptid. Så skönt att äntligen kunna slappna av i frisörstolen. Det blev jättebra. Resten av dagen spenderades på Thns bästa vis. Fika på strandgatan, solning i Betty Backs park och bad i Öresjö. En underbardag helt enkelt.

Jä!

Jag skrev faktiskt ett jättelångt inlägg häromdagen om midsommar osv, men det inlägget försvann :-( Sen dess har jag inte orkat skriva om det. Så nu skriver jag om något annat istället. Nu har jag två arbetsdagar kvar sen är jag ledig i två dagar, två soliga dagar vad jag har förstått. Dessa två dagar ska jag njuta av solen istället för att uggla hemma som jag gjorde förra veckan. På onsdag har jag kontaktat min gamla frisör i trollhättan för en klipptid, mitt hår är en katastrof just nu, och detta kräver en van sax. Synd bara att den enda tiden som fanns var kl 9, det blir till att pallra sig upp tidigt. Efter det hoppas jag på en fantastisk dag i Trollhättan med goda vänner, innan det är dags att bege sig hem igen. På torsdag har jag inget planerat ännu, försöka sig på en solbränna kanske?

Nu ska jag snart pallra mig iväg, till ännu en dag i nordens största turistattraktion.

Pinsamt värre

Som de flesta vet arbetar jag på en restaurang inne på Liseberg. Jag har aldrig påstått att det är en gourmetrestaurang, men har ändå kännt att i år är maten bättre för sin målgrupp. Dessutom är det så mycket mer som spelar in vid ett restaurangbesök hos oss. Mycket att restaurangen är inredd som en tågstation, och självklart min utmärkta service! Har ändå känt mig ganska stolt vid positiv respons från gästerna. Men vad gör GP? Jo, GP sätter en kniv i hjärtat på mig, genom att recensera alla restauranger inne i nöjesparken (nu hittar jag inte länken på gp.se), vad får min restaurang då? En fyr! av fem! Jag skäms. Jag skäms jättemycket, och nu får jag stå ut med sådana kommentarer ifrån gästerna "tänk vad som stod i GP". Det tråkiga är att GP, endast recenserade maten, och dess priser. Ingenting om personalen eller atmosfären, de saker som jag kan påverka. Tråkigt!

Uppdatering

Ja, det händer inte så mycket här, mestadels jobb. I tidags var jag för en gångs skull ledig och spenderade kvällen med att dricka drinkar/ta en öl/hänga på diamond dogs med min syssling. Det blev en kanonkväll, det var längesedan vi träffades bara hon och jag. Blev liiiite senare än vad jag hade tänkt, när jag sprang i regnet till spårvagnen vid... kl sent.

Nu har jag äntligen fått mitt schema de närmaste tre veckorna. Jobbar midsommar, men det visste jag ju redan. Av någon konstig anledning är jag ledig typ tre vardagar varje vecka, och jobbar alla helgdagar plus lite till. Hur blev det så? Men men, det ger ju OB-tillägg.

Hemtenta

Jävla hemtenta!

Sitter och skriver en hemtenta i arbetsrätt just nu. Egentligen är det inga svåra frågor, jag har besvarat alla som ska besvaras. MEN i instruktionerna står det...

Skriv 1-2 A4-sidor (med 12 punkt Times New Roman och 1,5 i radavstånd) på varje fråga.



Det tycker jag är tåååkigt, eftersom jag har besvarat alla på cirka, njae... kanske en halv sida per fråga. Sen när man tänker på hon som har skrivit tentan, och hennes föreläsningar, så förstår jag att hon skulle lyckas med det (en halvtimmas tjöt per power pointbild). Men jag som är lite mer koncentrerad i mina utläggningar, hur ska jag då få ihop det?

 

 


Prioriteringar i livet II

Nu har jag funderat, huruvida det är vettigt att arbeta på min VFU-plats, utöver Liseberg. Svar: NEJ! Jag ska lista anledningarna till detta beslut.

-Jag blir ingen trevlig människa när jag är sönderstressad.
-Min kropp orkar inte, då det är svårjobbat.
-Behöver vara hemma och kurera mellan arbetspassen.
-Jag vill helt enkelt inte, och tror inte jag vinner så mycket på att vara kvar.
-Det är roligare på Liseberg och fortsätter jag så här går jag in i väggen.

Så på fredag ska jag avsluta det, problemet är att jag mår väldigt dåligt över detta, och idag behöver jag egentligen fokusera på hemtentan.

Juni!

Ja, då blev det Juni till slut, trodde aldrig att månaden skulle komma tillbaka i höstas. Detta innebär väl att det officiellt är sommar? Dags att sluta dölja "de lurviga" under jeans och leggings, fram med sandalerna och solglasögonen. Underbart.

Nu har jag bara liiiite kvar att göra på den här terminen. Hade en opponering igår, idag ska vi träffas i projektgruppen och diskutera gruppsprocessen. Sen är det bara en hemtenta kvar!


RSS 2.0