Det är jättebra att gnälla...

Det är jättebra att gnälla/skriva ner sina i-landsproblem och minidepressioner. För nu 1 h senare är lägenheten dammsugen, de sista flyttlådorna (inte dom i bilbanerummet) upplockade och ihopvikta, tvätten är sorterad och diskmaskinen laddad. Och vet ni vad? Jag har en tom tvättkorg!

Soffan är precis lika skön här som där.

Har hängt i soffan nu i två dagar, och det verkar inte som att den här dagen blir särskilt annorlunda heller. Å andra sidan är jag lite förkyld, så att skippa klättringen igår var nog smart. Jag bubblade in vårt bubbelbadkar istället. Problemet med att inte göra något är att jag snabbt blir lite smådeprimerad. Jag blir sur på migsjälv för att jag inte gör ngt, och när jag väl försöker ta initiativ till något trevligt, och inte får direkt respons, blir jag sur igen. Ikväll har jag iaf styrt upp en fika med fröken H. Och det är inte så att jag inte har saker att göra; fixa nytt körkort, tackkort, packa upp det sista i lägenheten, städa, fixa bilen, klippa mig.... Men inte får jag tummen ur att göra något.

På plats!

Så då, nu har vi fått ordning på bredband och datorer. Flytten gick jättebra! Hade ett härligt gäng med vänner som hjälpte till, guld värt! Fint väder hade vi också, allt blir så mkt lättare då.

Eh, förkyld?

Ja, igår målade jag ju fan på väggen för en dunderförkylning. Men vad händer? Näe inte mkt, jag har lite ont i halsen men shottar gammal hostmedicin och det verkar funka. Idag vaknade jag frivilligt innan klockan ringde och var hur pigg som helst. Så vad hände?
Så idag (snart) ska jag åka och handla mat till all flytthjälp, dryck och sedan hem för att förbereda den bästa flytthjälpsmaten ever! Hoppas att det räcker bara...

Förkyyyyyyyyyyyyyyld!

Jävla skit! Har hostat upp lungorna hela natten och en ordentlig förkyldning är på intåg. Vet Ni hur tråkigt det är att flyttpacka när man är förkyld?!

Dagar kvar till flytt: 5

Idag ska vi iväg till banken, så nu har jag nördat in mig på boräntor åt alla håll och kanter. Och jag lär fortsätta hålla mig uppdaterad. Sen ska vi få nycklarna :-)

Söndagsmys!

Ojoj, dagen har spenderats i flyttlådornas tecken, och sömnen. Sov jättelänge innan jag pallrade mig upp ur sängen, sen efter maten, gissa vem som somnade i soffan? Så nu har jag skickat iväg karl´n till affären för att köpa onyttigheter. Några lådor har vi fått packat iaf. Och slängt :-)

Thn-Gbg Gbg-Thn

Idag blir det en snabbvisit till hemstaden. Det vankas 25-årspartaj med bowling. Det kan man ju inte tacka nej till, dock känner jag att det här med flytt och andra sociala sammankomster inte går så bra ihop, så jag åker hem inatt... Sover ju ändå inte på nätterna, så varför inte köra lite bil?

Det där med spa...

Som den fantastiska fru jag är hade jag bokat en spa-vistelse på VANN, och sedan en ledklätterkurs. Sagt och gjort, i tisdags packade vi ihop oss och begav oss ut till "in the middle of nowhere" på västkusten. Det snöade, kändes som att vi var på väg till sälen. Sen bestod eftermiddagen och kvällen av badande i såväl himmelspoolen, djälvulens grotta, blomsterängen och skogspoolen. Och bastu. Vi struttade runt där med alla andra par som firade hjärtans dag och det hånglades i vartannat hörn, suck. Är det bara vi som är gifta och har lite vett och etikett i skallen? Get a room, eller vänta? Ni har ju redan ett rum! På kvällen (efter att vi hällt i oss en flaska bubbel/bröllopspresent) var det 2-rätters i restaurangen. God mat, grymt god förrätt! Typ rökt älg, med havtornsylt, brysselkål, rostade trattkantareller och messmörscreme. Jättejättejättegott! Väl hemma igen var det dags att bege sig mot klätterväggarna och ta ledkortet. Så nu glänser det ett fint rött kort på min klättersele. Och... det här blogginlägget tar aldrig slut. Nu har vi äntligen fått nycklarna till förrådet, så nu kan vi börja flytta lite smått. Stora flytten blir nästa lördag. Och.... vi ska på bröllop på gotland i sommar!!!!!!!!!!!!!

Puh... eller, a, så ansträngande var det inte...

Som Ni vet var det här den stora melodifestivalhelgen, med genrep och drinkafton. Nästa gång det är drinkafton, borde nog antalet drinkar skäras ner... men bara lite ;-) Efter en mkt sen kväll på lördagen vaknade vi upp sent. Och insåg snart att vi skulle ha besök från både en vän till mamma och min bror med blivande fru. Så, städning och bakning på baksmällan söndag lunch... det Ni... Men vad skönt det var när alla hade åkt hem!

Mmmmmelodifestival....

Ikväll ska jag på genrepet i skandinavium! Och imorgon är det drinkpartaj framför tv:n! Tänka sig, att man kan både få kakan och äta den. Först genrepet ikväll för att känna på stämningen och se allt "på riktigt", sen fullt fokus imorgon på tv-framträdandet. Ska bli riktigt kul. Men först ska jag träffa miss M och hennes arbetskamrater på after work, så det är bäst att svira på sig ngt snyggt för att impa på kontorsnissarna, som enligt ryktet alltid klär sig jättesnyggt.. såklart... vad ska jag ha på mig?!

Vinmässa!

Imorse när jag vaknade (alldeles för sent som vanligt), trodde jag att det skulle bli en vanlig och tråkig dag i soffan; men icke! Efter en efterlysning på frukost på facebook började dagen med en lunch på le pain, åt en jättegod tortellini med karljohansvamp och salami. Riktigt bra! Börjar mer och mer gilla deras "riktiga mat". Hur som helst, innan jag hade pallrat mig dit, hade jag även fått ett spontant förslag på vinmässa på valand. En universitetspolare som jag inte pratat/träffats sen.. ja, sist var en tidig julbordshelg 2010. Det Ni! Hon behövde iaf sällskap på denna vinmässa. Sagt och gjort, sjukt många viner testades på ett par timmar, alsace, brown brothers, andre lurton, beerenauslese och vendage tardive gewürtztraminer. Mkt trevliga viner måste jag säga. Och massa goda ostar och snacks fanns det också, men den där vinmagen, njaeee... det är slitsamt att prova så många viner!
Så min dag blev alldeles fantastisk. Lyckades klämma in lite hederligt vardagsmys i soffan också med glass.

Tisdag

Vardagen rullar på och jag har en trött man. Så nästa vecka ska vi åka på spa, en helt vanligt tis-ons ska vi packa ihop oss och dra härifrån. Ska bli så bra så.

Sötsugen

Just nu känner jag för att äta glass (och inte bara vanlig glass, utan med kolasås och maränger!), popcorn (med massa smör), chokladbollar, kaffe... att sätta igång att göra en kycklingwok känns inte lockande alls...

Begravning, båtmässa, ostfondue, klättring och middag.

Det blev en intensiv helg. Mestadels trevliga saker iofs, om man bortser från fredagens begravning som tog på krafterna och det var skönt att komma hem efteråt.

Sysselsättning

Okej, jag släpade ner tvättkorghelvetet. Med livet som insats. Och nu har jag latat mig heela dagen, vilket gör det extra motiverat att i sista stund göra "ett röj" (plocka ur diskmaskinen, tvättmaskinen, packa klätterväskan och börja laga mat). Men innan jag ska göra mitt röj, kändes detta viktigare. Eller, ger mig snarare en liten större utmaning, eftersom jag förkortar den möjliga tiden att göra detta på.
Imorgon ska jag på begravning. En stor och tung. Jag har förnekat detta väldigt länge, men imorgon går det inte längre.

Den där tvättkorgen...

Varje gång vi har haft visning på lägnheten har jag släpat upp vår tvättkorg til vinden. Och sen släpat ner den dagen efter. Inför sista visningen så gjorde jag samma sak, men har inte släpat ner korgen till lägenheten igen. Tycker att det känns mkt bättre med den lilla, nästan icke-existerande högen av tvätt som jag har nu, i jämförelse med den hysteriska tvättkorg, som är fylld med konstig och otvättbar tvätt. Typ strumpbyxor, den där klänningen i den konstiga färgen som ska handtvättas, TVÅ par kostymbyxor som behöver kemtvättas (som för övrigt INTE är mina!). Men framförallt, mina benvärmare är i tvättkorgen. Och vi ska klättra ikväll, jag testade att klättra utan i tisdags, det var kallt. Plus att jag hela tiden slog i mina fotknölar. Så, ska man pallra sig upp och hämta tvättkorghelvetet kanske?!

Onsdag.

Det är kallt och jävligt ute. Tycker att det räcker med kylan nu. Mina fötter har varit frusna i över två veckor snart! Hoppas att isen hinner försvinna innan vår flytt! Lägenheten har nu blivit såld, ikväll ska vi skriva kontraktet. Första signaturen med mitt nya efternamn, borde kanske sitta och träna lite?

RSS 2.0