Saknar

Nu tycker jag att min sambo ska komma hem från finland, det är tråkigt att inte ha någon att pussa och gnälla på.

Välkommen till verkligheten

Ja, då var man tillbaka från semestern, med råge. Alla i hela norden vill tydligen besöka liseberg just nu, men jag ska inte vara missnöjd. Jag vill faktiskt påstå att jag trivs med mitt jobb.

live från finland

Just nu sitter jag här i vasa skärgård, på min semester och våndas lite över att tiden har gått för fort. Jag åker ju hem redan på måndag. Förhoppningsvis, för jag har glömt både pass och min e-biljett hemma, men enligt säkra källor ska det nog lösa sig bara jag visar körkortet, för det har jag med mig.

Dagarna här i vasa har spenderats på följande vis; frukost runt 10-snåret för att sedan placera sig i soffan, alternativt på bryggan om vädret tillåter. Vid väntan på lunch (som mestadels består utav supergoda piroger med hackad lök, korv och ketchup) spelas det kort, pluggas litegranna, tittar på svalorna som har byggt bo utanför dörren.

Efter lunch börjar de flesta kvickna till och alkoholintaget har redan inletts innan lunchen. Ordvitsarna haglar, nivån i ölkylen från lapin kulta börjar sjunka så sakteliga och efter att somliga har fällt en gran eller två, och man har hunnit "sova lunch" börjar det bli dags för nästa måltid. God mat är det som gäller, första kvällen bjöds det på obegränsat med oxfilé, kvällen därefter laxsida med kokt färskpotatis. Igår hjälpte jag till med lasangen och det blev inte fy skam. Efter middagen slöar alla i soffan och utmanar varandra i "dam" eller godtyckligt kortspel.

När klockan börjar närma sig sent, tänder vi bastun och spenderar tiden i bastun och på dess brygga tillsammans med myggen. Sedan kryper man till sängs och somnar sådär härligt som man bara kan göra efter en dag på den här platsen.

Semester!

Ja, nu är tiden äntligen kommen, för semester! Idag ska vi tvätta, städa och packa inför två veckors välbehövlig semester i skåneland och finneland. I två veckor planerar jag att vara okontaktbar, utöver gratulationsamtal på min födelsedag ;-).

Sen ikväll, när vi har packat färdigt ska vi äta middag hos svärföräldrarna, med mina päron också. 

"Sommar, sommar, sommar.. det är dans i folkets park"

8 dagar kvar

8 dagar kvar till avfärd mot Skåneland. Idag har jag mailat till de som hyr ut stugan, ett turridningsföretag och påbörjat en packningslista. Jag är expert på att skriva listor. Imorgon är det dags för ännu en dag i nöjesparken, partille cup drog ju igång igår, så det lär bli galet mycket folk.

Snart semester!

Igår fick jag verkligen känna på den härliga sommarvärmen i göteborg. Jag blev upphämtad av en kompis runt 11-snåret och sedan cruisade vi ut till saltholmen. Där väntade bad, sol och en allmän trevlig tillvaro. Sen åkte jag hem och kollade på allsång och morden i midsommer, vilken dag!

Ikväll ska vi på bio.

RSS 2.0