Tillbaka i skolan

Japp, då var alla tillbaka i skolan igen efter 10 veckors praktik. Det var en blandad känsla, men mest kul att träffa alla igen. Nästa kurs ska bli väldigt spännande, och givande förhoppningsvis. Det som ska bli mest intressant är gruppfördelningen, är ju ganska van att jobba med samma människor, men nu ska vår handledare sätta grupperna som vi ska arbeta i fram till sommaren, det är bara att hålla tummarna för en bra grupp helt enkelt. Ikväll ska vi på en ölprovning, så vi passar på att käka inne i stan, tyvärr får jag väl sitta telefonvakt, för vuxna människor kan tydligen inte ta reda på själva vart adressen ligger, och hur man tar sig dit, men skoj ska det bli!

fokusera vad fäen!

Nu sitter jag här med den jävlarns uppsatsen, sent ute som vanligt, men det är faktiskt vettiga saker som jag skrev förra veckan. Har typ fyra sidor till jag ska fylla ut nu, sen är den klar. Det blir lite konstigt när man skriver uppsats och inte rapport, rapport har ju en viss formalia och uppbyggnadssätt, uppsats är mer back to högstadiet där du bestämde upplägget själv. Har bara blivit väldigt ovan att skriva på det sättet, även om det är enklare att göra som man vill.

Nu har jag iaf skickat iväg mig ngt griniga pojkvän till sina föräldrar för att äta våfflor, byta sommardäck, etc. Det är roligt hur jag, som numer analyserar allting, hittar egenskaper hos min sambo, snart ett-årig förlovningsdag som jag inte upptäckt tidigare. Jag måste faktiskt säga att dessa egenskaper som kan upplevas negativa, ser jag som positivt. Eller så är det så att han tar efter min förmåga att vara sur och grinig. Det kanske inte är så bra i det långa loppet. Idag var han iofs sur för att jag sov bort halva förmiddagen och inte var särskilt kärvänlig när jag blev väckt, men jag hade faktiskt jobbat till 02.00 inatt, PLUS att jag tappade en timma pga sommartiden. Det är kanske inte så många pojkvänner som blir sura över för lite kram och mys i soffan på söndagmorgonen? Så har det inte varit för mig tidigare iaf.


Fredag!

Åh, cabaret cartwright var jättebra, jag har lärt mig att spela munspel, det ni! Igår vaknade vi upp i Trollhättan, tomt hus, ensam hund. Efter en fakesöndagsfrukost (det var ju faktiskt torsdag) tog vi bilen och hunden på en liten utflykt till mina gamla ridvägar på andra sidan byn. Det blev en promenad långt över timman i skog och mark. Mina avståndsbedömningar kanske var lite krassliga. Det brukade ju gå lite fortare på hästryggen. Men härligt var det, och hunden var glad. Hittade ett fint timmerhus längs promenaden också.

Sen på vägen hem åkte vi till hornbach, our favouriteplace, och tittade på trallgolv till balkongen. Först var jag inne på vad jag kallar trallgolv, ni vet, sånt där "klickgolv" som man använder överallt i äntligen hemma. Hornbach är ju hyffsat billigt tycker vi och efter att vi hade "höfträknat" lite, så skulle det kosta 1200 kr i material. Men då skulle det ju gå fort och vara enkelt att lägga. Min kära sambo tyckte detta var lite dyrt. Så vi tittade på "riktigt trallgolv" (behandlade plankor?), sen åkte vi hem och mätte balkongen, åkte till byggmax istället, 315 kr kostade det allt som allt, med såg och skruv. Som tur var fick vi även oväntat besök, JS som sen ringde till ett mer väntat besök EC. Min sambos vänner är bäst på att bygga trallgolv på vår balkong, och det blev jättefint! Totalt var kostnaden då 315 kr + mat till hjälpsamma vänner + tålamod. Nu har vi säkert höjt värdet på lägenheten med 25000 kr. Man kan ju hoppas iaf, just nu ser jag inte det fina trallgolvet, för det ligger S-N-Ö på det! Men när det slutar snöa och det blir lite varmare ska jag försöka odla örter, basilika och persilja eller ngt annat grönt. Det är konstigt hur driftig man kan vara när man egentligen borde göra skolarbete?

Spurt!

Nu är det sista veckan på praktiken, nu gäller det att knyta ihop påsen med alla påbörjade projekt jag har. Jag ska sammanställa VFU-uppsatsen, sammanställa min marknadsundersökning, tipspromenaden, inventeringen och så ska jag hinna med besök på begravningsbyråer, cabaret carwright i vara, mat&vinprovning, samt klippa mig? Har inte bokat ngn klipptid, men jag vill ha en helst nu! Ska försöka fixa det där.

Var på Manãna igår med goa vänner, hade aldrig varit där förrut, men har hört väldigt mkt talats om denna tapasrestaurang. Det var ett väldigt mysigt ställe, gillar idén med tapas och att man får plocka från sina små tallrikar. Schyssta priser var det också. Så nu har jag varit där iaf, hade kanske skyhöga förväntningar som inte riktigt uppfylldes, men sån är ju jag ;-)

Nä, nu ska jag promenera iväg till jobbet, verkar vara väldigt fint väder ute. Idag är det inventering som gäller, räkna räkna räkna.

Ölbryggeri

Vilken helg! Och den är inte slut än. I Fredags inleddes kvällen med tacopaj och vin på chalmers, mkt vin blev det, och tjejsnack, var längesedan vi hade det. Sedan bjöd jag till lunch på lördagen, pastasallad och sockerkaka, gött var det! BK kom föbi också och hjälpte till att äta upp maten. Sedan drog BK iväg för att brygga öl. Jag hakade på senare på eftermiddagen, då de hade gjort allt det där tråkiga med att konsturera kärl och massa andra praktiska saker. Somliga var utsedda till sekreterare och allt dokumenterades nogrannt. Exempelvis att ämnet evighetsmaskiner diskuterade samt rövarspråket. Jag började dricka vin istället och bidrog med halvdåliga skämt. I dagsläget ligger ölet på jäsning hemma hos EC, vi får se om det blir klart till påsk. Ikväll har vi blivit bjudna på middag på "hemlig restaurang" men jag har redan listat ut vart vi ska. Vi ska äta tapas. Så nu ligger vi här i soffan och väntar på att tiden ska gå.

Finbesök!

Igår var det middag med min sambos kusiner och tillhörande kusinbarn. "Världens bästa preventivmedel" som pappan så stolt sa. Lilla barnet hann med att både spy, bajsa, snora och "låta" under middagen. Middagen blev såklart lyckad.

Fick det glada beskedet igår att SG anländer till göteborg imorgon kväll, ska bli himla trevligt, självklart ska detta firas med tacos och vin, gott vin såklart ;-) Sen förhoppningsvis kanske lunch hemma hos oss på lördag. Det är nästan så man skulle passa på att klippa håret... men nej, jag är ju sent ute som vanligt. Men jag borde klippa mig, snart, helst förra veckan. Kom igång bra med VFU-uppsatsen igår också, ska göra ett seriöst försök imorgon också, vem vet, kanske bli klar?

Nu har jag blivit iväglurad på ngt sminkparty på fashion house... men men får väl se...

Kan inte sova!

Så nu sitter jag här med alldeles för många tankar i huvudet så jag kan inte sova. Inte för att det är några viktiga tankar så, men de håller mig vakna iaf. Det är inte så långt kvar på praktiken nu och det börjar bli dags för rapportskrivningen. Många tankar för mig till rapporten. Har gjort lite jobbiga tabbar på praktiken det senaste, jag antar att jag börjar slappna av för mkt, men jag hoppas på att kunna återhämta mig nu när slutspurten snart sätter in. Dessutom så har tabbarna inte alltid varit mina fel. Nu när det inte är så långt kvar är det ju extra viktigt att jag verkligen tar "arbetstid" till att skriva uppsatsen, vilket betyder att jag inte ska tillåta migsjälv att bli runtbossad till att jobba "på riktigt". Måste faktiskt skriva rapporten.

Bland mina tankar finns även hur jag ska redovisa min VFU muntligt, och att det var längesedan jag stod själv inför en grupp människor själv och pratade, har haft det väldigt bekvämt med gruppredovisningar det senaste. Och hur i sjutton ska jag få ihop en power point? Det är verkligen inte min bästa sida, men jag ska väl försöka luska fram några specialeffekter.

En annan tanke som förföljer mig är hur jag ska lyckas kombinera lisebergsäsongen och bröllopsäsongen i sommar, men som det ser ut nu så ska alla lördagar från maj och framåt fyllas med bröllopsarbete. Om jag får det för liseberg vill säga, det blir ju inte lättare med att jag inte får tag på min hovis på liseberg. Eller a, jag gjorde ett seriöst försök, men har inte följt upp det.

Mitt word-program har börjat bråka med mig också. Hela min dator har varit lite tvär på sistone.

Inför helgen

Idag är jag ledig från min praktik, ska väl försöka börja skriva på min rapport från det kanske, är ju inte många veckor kvar nu. Ikväll blir det poker iaf, ska bli roligt att träffa värden för pokerkvällen, han har varit i karibien och seglat i 15 dagar, så det var ett tag sedan sist. Näe, vilken skrivtorka jag har. Hoppas att det ändrar sig under dagen.

miss you!

Är ensam hemma idag, sambon är iväg på en tvådagarskurs i Halmstad, booooring tycker jag. Så nu sitter jag här i soffan och försöker hålla ögonen öppna. Funderar på vem jag kan ringa till och prata bort tiden med, men det känns som att det bara är jag som ringer till folk numer, håller telefonkommunikationen på att dö ut? Eller är det fel på min telefon?! Särskilt nu när den planerade uppsalatrippen blev inställd känner jag ett ännu större behov att försöka träffa så många vänner som möjligt innan lisebergssäsongen och bröllopssäsongen drar igång, och det är faktiskt inte så många helger kvar. Men vad ska man göra? Näe, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, det är ett lyxproblem med att ha två jobb i sommar.


Faster Karin

Fick ett samtal igår, från brorsan, med den glada nyheten att jag ska bli faster i november! Wei!

Men jag har ågren, över en annan sak... U2 kommer till Ullevi... och biljetterna släpps på fredag, dyra som faen är dom, och jag blev ju inte mindre sugen när jag gick in på U2s hemsida och såg scenuppbyggnaden... Men man kanske ska satsa på att vara med i alla tävlingar där man kan vinna biljetterna, och hoppas att man vinner, eller så vinner man inte och får vara bitter när det är en sån där härlig solig göteborgsdag och U2 sjunger på Ullevi. Uuuuu, what to do!?

Helgen is över...

Då så, nu var ytterligare en helg avklarad, det är skönt att det är måndag imorgon igen så man kan vila upp sig. Näe, skämt å sido. Men helgen har spenderats på följande vis.

Fredag eftermiddag 16.20
- CG hämtar mig från min VFU-plats, för att farmor har åkt in på sjukan i Kungälv. Tar cirka en timma i fredagstrafiken, så klockan tickade.

18.20 - lämnar Kungälv efter sjukhusbesöket, beger oss till "svärföräldrarna" för att äta middag (som egentligen var inställd, men vi skulle tydligen dit iaf)

19.30 efter en snabbdusch hemma i lägenheten var vi på plats för middag.

Lördag förmiddag 9.30
- En ofrivillig sovmorgon infann sig, och vi insåg snabbt att vi varken hade frukost eller presenter hemma inför dagens bravader (detta hade jag ju tänkt inhandla fredag eftermiddag, eftersom vi egentligen bara skulle upp på en snabbvisit i Kungälv, men så blev det ju inte)

- 10.45 vi packar ihop oss för att intaga frukost på café och inhandla presenter och dricka.

- 12.10 hemma i lägenheten igen för att hinna slå in paket etc, inser att klockan börjar rusa iväg eftersom vi ska vara på kalas nr 1 kl 13.00 (transporttid var beräknad till cirka 20 minuter)

- 12.40 lämnar lägenheten på väg till kalas nr 1.

- 13.00 inser att det är väldigt mkt ombyggnationer på vägen som försenar vår ankomst

- 13.25 reell transporttid 40 minuter cirkus.

- 15.45 beger oss vidare mot kalas nr 2, beräknad transporttid här var också 20 minuter.

- 16.15 hemma hos mina päron och lämnar väskor med packning, lägger på "kvällsmake up" och börjar bege oss till kalas nr 2, detta är en kombinerad inflyttningsfest och födelsedagsfest.

-24.00 promenerar hem från kalaset med världens mest mörkrädda hund, men det känns ju tryggt, not.

Söndagen spenderades mest med att invänta nykterhet och mat. Nu är vi hemma i lägenheten igen iaf, och nu får det vara lugnt ett par helger framöver, bitte! Nästa lördag ska jag spendera i soffan tittandes på melodifestivalen, SJÄLV, inga andra mindre schlagervetande människor ska förstöra denna afton (CG kan iofs få dispans, om han lovar att hålla med mig och heja på Måns samt förse mig med snacks under kvällens gång)


kaos!

Just nu har det hänt så mkt den här eftermiddagen att jag inte vet vart jag ska börja skriva, så jag skriver faktiskt inte så mkt alls... men det är kaos och det är funderingar och analyseringar överallt... hur ska jag göra? varför kunde inte den här situationen befinna sig typ ett år framåt i tiden?!

oväntat besök

oväntat besök JS, eller var det väntat? det har iaf passerat gränsen att varken knacka eller plinga på dörren nu... Men känn er som hemma.

RSS 2.0