Lycklig och förvånad :-)

Ingen har väl missat att jag köpte min klänning igår, och fick med den hem direkt! Den är som en dröm, och hänger i ett annat hem. Annars hade jag gått och tittat på den hela tiden och tröttnat, om det nu går.

Nog om detta. Det märks att våren är på intåg och helt plötsligt blir almanackan fulltäcknad. Det ska shoppas, det ska träffas kompisar, mor och far kommer ner, bröllop, etc, etc. Hur ska man hinna med allt? Önskar att april var två veckor längre.

Varning för bröllopstjöt!

Okej, så här är det: Igår var jag ute och provade klänningar! Säkert 30 klänningar på en söndag. Och vet ni vad det värsta är? Jag har hittat två jättefina! Verkligen jättefina, men de skiljer sig fantastiskt mkt åt. Den ena är en klassisk dröm med allt en lite flicka kan önska sig, den andra är en unik men enkel Karin-klänning, och jag har aldrig sett en liknande klänning. Idag lutar det åt Karin-klänningen. Men fatta vad svårt det var att prova klänningarna! Alla var jättefina och det var inte många som var ett tydligt Nej. Ingen var för kort heller.

Nej jag tänker inte lägga upp några bilder ;-)

brevinkast

Bilden är hämtad här.

Detta är vad jag möter varje dag på jobbet! Vart jag än vänder mig om finns det mer eller mindre djupa brevinkast! Håriga och feta! Vad hände med att "visa" kalsongkanten med diverse märkeskalsoner? Väljer man hellre att visa brevinkastet för att kalsongerna ser om möjligt ännu värre ut? Eller?! Tvättdag? Jag vet liksom inte vart jag ska fästa blicken!

Mitt i veckan!

Onsdag = mitt i veckan = SKÖNT!

Igår kände jag av våren då jag åkte längs avenyen och såg alla snickare som var igång med att bygga uteserveringar. Snart är det dags med solbrillorna och latte på uteservering! Precis som alla andra sitter jag och väntar på att deklarationen ska komma med ett positivt besked. Mitt bankID är tydligen låst till min bärbara dator, som är kaputt, så jag väntar tålmodigt på snigelposten. Tålmodigt.

Vin

Helgen har varit bra, men fick varken mys eller filmkväll med min kära, då dagarna fylldes med BK och vinprovningar. Igår som sagt, vinprovning med en utav företagets vinleverantörer. Han hade tagit med sig två vinproducenter från portugal, det är alltid trevligt att träffa vinproducenter, för det ger en bättre helhetsbild. Dessa två var väldigt ödmjuka och fantastiskt glada över allt beröm deras viner fick. Därefter blev det jobbmiddag på Restaurang Kometen. Äntligen! Har viljat gå dit jättelänge, men tyckt att det varit lite för dyrt. Men igår var det inte jag som betalade :-) Jag åt en klassisker med torsk, pepparrot, hackat ägg, räkor och skirat smör. Som torsk ska serveras. Men för 285 kr? Njae, jag hade kunnat göra det själv. Men nu är iaf husvinerna satta för sommaren 2011!

Det där med helger...

Lyssnade på radion här om dagen där de tog upp saker som förgyllde vardagen. De tog upp problematiken med att bara "leva livet" på helgerna, och att tycka vardagarna är piss. Det var väl ingen större problematik direkt, men faktum är att helger består av 2 dagar, vardagar av 5, så varför ska man vara så himlans missnöjd på vardagarna, och bara se fram emot helgen? Jo, det ska jag berätta för er! Även om jag ser mig själv lyckligt lottad med ett roligt jobb (både det jag har nu, och det jag ska ha till sommaren), är helgerna den tid då jag kan umgås med mina nära och kära. Jag kan även strunta i att passa tider, sova hur länge jag vill. Äta lyxig och god mat och bara njuta av tillvaron. På vardagarna däremot, känns det mesta väldigt styrt av tider och rutiner, typ som den där hamstern i hjulet. Fast det är klart, hade vardagarna inte funnits, hade jag inte kunnat se fram emot helgen!

Morgongymnastik?

Har spenderat förmiddagen med att dela ut föreningens nyhetsbrev till samtliga 60 lägenheter, puh! Det blev lite svettigt ändå. Just nu längtar jag till att uteserveringarna ska öppna, 1 april it is. Denna dag råkar även vara en fredag, vilket borde gynna restaurangerna längs avenyn med duktigt stora uteserveringar. Sitta sådär i solläge med solglasögonen på och dricka en dyr och förhoppningsvis god latte. Sen längtar jag till ett tyst klädesholmen strax före öppning...

Verkar som att våren är på G...

Fastighetskötaren håller på att blåsa bort allt grus från asfalten och solen skiner, är det våren som är på ingång kanske? Jag har blivit liiiite mer tillfreds med gårdagens meddelande från CSN och försöker att fokusera framåt istället. Tisdag, okej då är det bara onsdag kvar sen känns det som att veckan är över. På lördag beger vi oss förhoppningsvis till klätterväggarna igen för en revansch, jag vet precis vilken vägg jag ska klara.


*piiiiiiiiip* CSN *piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*

Precis när jag trodde att det var dags att bli vuxen och börja betala av sitt lån till CSN (vilket iofs gav mig tillräckliga magsår) dimper det ner ytterligare ett kuvert ifrån den kära CentralaStudieNämnden. Trodde först att det berodde på att jag var lite sen med den första återbetalningen, men icke då. "Komplettering: Efterkontroll av inkomst för inkomståret: 2009". Kul? Näe? Under 2009 arbetade jag väldigt intensivt på Liseberg, lite mer än vad jag hade räknat med. Vilket jag då inte hade en chans att uppge i ansökan om studiemedel, så jag höftade inkomsten lite mellan tummen och pekfingret. Slutsats: Jag höftade fel. Så nu sitter jag här och ska gå igenom mina inkomster månad för månad under 2009! Jag har lyckats lokalisera mina lönebesked från senare delen av året. Men saknar iaf 4 lönebesked från våren. Fan! Hur som helst kommer det sluta med att CSN vill ha minst 11 000 kr tillbaka... SMS-lån?

Fredag!!!

En arbetsdag kvar den här veckan, nice! Dags att förbereda sig mentalt inför melodifestivalen. Min favorit är utsedd, osäker på om svenska folket tycker som jag iofs. Man upphör aldrig att förvånas. Förhoppningsvis får jag en lång sovmorgon innan vi tydligen ska bege oss till klätterväggen. Precis när träningsvärken försvunnit...

6 månader

Idag är det 6 månader kvar till den stora dagen "I do". Borde ge mig ut och leta efter en klänning snart, men jag får ha tålamod till sista söndagen i mars, då börjar jakten på riktigt.

Internationella kvinnodagen/fettisdagen/pannkaksdagen

Det är mycket i almanackan nu, läste förra veckan att det utöver internationella kvinnodagen och fettisdagen, även är pannkaksdagen. Hur går detta ihop sig? Sen när behövde pannkakorna en egen dag, som råkar landa på kvinnodagen? Så nu ska alla stressade kvinnor därute dels steka pannkakor och dels göra semlor, samtidigt som de ska undvika hamna i den så kallade kvinnofällan? Något tidskrävande aktiviteter, multitasking? Men visst fyller den internationella kvinnodagen en funktion. Att 1 av 365 dagar uppmärksammas kvinnovåld, kvinnosjukdomar och ojämnställdheten på arbetsmarknaden och i förhållanden. 1 av 365 dagar. Det är iaf mer än vad bakverket hallongrottan får.

Storkok

Måndagar är den stora matlådedagen! Idag ska jag göra köttfärssås så det sprutar ut ur öronen på mig! Jag har t.o.m. kvar palsternackssoppa från förra veckans storkok, så det här veckan kanske det blir lite variation?

Igår kunde jag inte stå emot längre, min sambo fick som han ville, jag följde med honom för att klättra. Vilket han har tjatat om i ungefär ett år. Men det har liksom inte passat in i mitt schema. Men i söndags var undanflykterna slut. Så några jävlaranamma senare, lite värk i rumpan (efter att jag "ramlade in i väggen") och en ömmande kropp insåg jag väl att det var roligt. Behöver lite mera träning bara, och det känns gött i kroppen idag, jag blev nog några centimeter längre efter allt hängande. Så nu ser jag fram emot nästa söndag!

Våren är färdigplanerad!

Check. Nu är min arbetssituation för våren och sommaren färdigplanerad och klirrad. Jag stannar kvar tills mitt kontrakt på lernia går ut, den 17 april, för att sedan kasta mig in i restaurangvärlden igen. Det blir perfa! Annars har det inte hänt så mkt spännande saker. Försöker lägga bröllopsplaneringen åt sidan då vi inte kommer längre just nu. Det mesta är bokat och klart i princip. I helgen ska vi försöka vara hemma så mkt som möjligt, vilket jag ser fram emot. På lördag är det kalas för svärfar. Jämnt och sådär, antar/hoppas/dockintetroligt slipper jag fara ut imorgon och leta födelsedagspresent, då min sambo borde ha löst det?! Vilka tror att det har hänt? Handuppräckning! De är ju ändå tre syskon som borde slagit ihop sina kloka huvuden?

RSS 2.0