Lite vad som pågår just nu...

klassfestplanering
 
inköp av ny (dyr) filofax
 
nya arbetsuppgifter
 
STORT ansvar
 
Väldigt sjuk morbror
 
Farfar 95 år
 
terapi
 
nytt boende
 
 

Tranquilo!

Glömde ju att utvärdera mitt besök på tranquilo i onsdags. Det var väldigt länge sedan som jag var där och åt. Och precis som många andra krogar i Göteborg finns det även där möjlighet att äta flera smårätter/tapas istället för en huvudrätt. Antar att det är krogbesökarna som efterfrågar detta koncept mer och mer. Hur som helst, jag hakar på. Så jag beställde två sorter (och laddade för dessert), köttigt värre skulle det bli, chorizon var jättegod, men jag gjorde misstaget att beställa någon typ av marinerad biff. Som enligt menyn serveras kall. Då föreställde jag mig i mitt fantasifulla sinne att här är det någon typ av lätthalstrad oxfilé, som sedan är tunnt tunnt skuren, och därefter marinerad. Jag såg fram emot riktigt rött kött! Men nej. Det var en helt genomstekt nötkött som sedan fått svalna och därefter marinerats (i något som jag inte kommer ihåg). Så istället för härligt rött kött, så blev det.... något helt annat. Besvikelsen var total. Men men, jag skulle väl inte låtit fantasin flyta iväg. Desserten var exotiska frukter (kiwi, stjärnfrukt, mango, melon och kiwi i all oändlighet) stekta i en portionsstekpanna med limesorbet. Trevligt upplagt, utan några sensationer.
 
Vidare till dagens fika/middag/kvällsmat på Le Pain, vallgatan. Återigen lät jag min fantasi skena iväg när jag beställde en Qroque Monsieur (stavning på det?). Jag tänkte mig en varm toast med bechamelsås, dijonsenap, skinka och MASSA ost. Hm... det var mest bröd om jag ska vara riktigt ärlig, vad hade jag räknat med för 69 kr? Tråkigt, men måste ändå säga att deras meny med "riktig" mat är fantastiskt god. Jag brukar äta en Karl-Johan Tortellini med salami, mumma!
 
Nu låter det som jag är världens mest negativa människa, och det kanske jag är också. Såhär en sömnlös natt och klockan är kvart över två. Jag ska upp tidigt imorgon, men varken tråk-tv, sex eller en varm och skön säng får mig att somna. Typiskt. 

Torsdag!

Åhoj vad roliga saker jag har gjort i veckan/eller ska göra, igår var jag på Tranquilo och käkade middag med miss H.   Det behövdes efter en låååång dag. Ikväll ska jag fika med tjejerna. Alltid lika energigivande. 

Vardagen

Näe, fredagens jobbmöte gav inget oväntat. Vi får väl se efter årskiftet då. Igår var det städdag här hemma i lägenheten, karl´n kom hem tidigt från jobbet och vi lyckades muta hit allas vår hobby-handy-man. Så nu är vår finfina matsalslampa uppe, och den sitter uppe jävligt snyggt.

RSS 2.0