Latmask

10.00 vaknar av solen som lyser in i sovrummet.

10.15 bestämmer mig för popcorn till frukost

13.00 glass hos olle på balkongen

16.00 McDonalds

Nu: dags att plugga kanske?

Förlovad och busprovning

Jepp, precis som jag förutspådde är jag nu förlovad, med min sambo :-) Vi kan även kalla honom livskamrat, själsfrände, han med ett stort H osv... Allt skedde på vägen till danmark, då min kära tar tag i trubadurens mikrofon och frågar mig om jag vill förlova mig med honom. Efter skakande och tårdrypande fick jag fram ett ja. Kompisarna jublar, systern gråter och själv är man bara lycklig lycklig. Fin ring var det också. Förkylt var det med.

Söndagen bestod i att åka runt till nära och kära och berätta om den lyckliga händelsen. Alla var jätteglada för vår skull och vi blir bara säkrare och säkrare på att det är rätt.

Idag hade vi busprovning i skolan, tjejerna mot killarna, 18 glas med okänd dryck/sprit. Gissa vilka som vann, vi såklart! Ikväll är det vinprovning och choklad, det ska bli jättekul, bara jag hittar pappret med kursnr på...

Förkyld

Nu sitter jag här och är förkyld på riktigt. Nu måste jag verkligen försöka bli frisk inför helgens danmarkstrip. Antar att detta är straffet för att jag satt i flera timmar på en uteservering på avenyn igår. Gårdagens i-landsproblem var huruvuda jag skulle sitta med solen i ryggen eller i ansiktet... jobbigt det där. Gjorde även ett tappert försök igår med att tillaga gös. Förstår inte vad jag har för mental spärr gällande fisk, men det blir aldrig bra, inte i mina ögon iaf. Min sambo var mer än nöjd över middagen, vilket var glädjande.


Hemma

Jag har börjat få misstänkt ont i halsen. Som student har man faktiskt inte tid att vara sjuk! Det var väldigt skönt att få chansen att sova ut, trots täpt näsa och halsont. Så nu försöker jag mig på alla möjliga huskurer som finns för att hinna friskna till inför helgen som jag misstänker slutar med förlovning. Risken är iofs att jag har smittat ner min sambo vid det laget.

Hörde på nyheterna att Mona Sahlin kämpar för könsneutrala äktenskap, bra jobbat. Men jag förstår inte varför det ska vara så segt. Misstänker väl att det är genomtänkt som tidigt valfläsk.

Ölprovning

Idag har jag haft en ölföreläsning och tillhörande provning. Vår vanliga föreläsare hade pratat med sin öl-expertkompis och han hade med sig minst hela systembolagets sortiment, kändes det som. 20 olika sorters öl blev det, på ungefär en timma. Det var en pärs vill jag lova. Väldigt intressant, men svårt. Fick reda på ett överraskande tentaresultat också, högsta betyg :-) Har även tittat igenom veckans internetmenyer, ska nog bli en och annan ny maträtt i veckan.

På förlovningsfronten går det bra, börjar bli lite nervös och undrar lite hur folk ska ta det. Vi har ju iaf bestämt ringar och jag misstänker att jag är förlovad när jag kommer hem efter en dag i danmark i helgen.  Hoppas det :-) Min älskling ska ta med sig kökshandtag hem idag till vårt inte-riktigt-färdiga kök.

BarnPizza

Nu har jag laddat om och mitt partyhumör är starkare än någonsin! Lösningen med maten blev helt enkelt, pizza, som vi gör själva såklart! Gött och fullt med onyttiga saker som man behöver ibland.

Har köpt en ny outfit kvällen till ära, lite somrig kanske, men det handlar om att övertyga moder jord att det är dags för det nu. Klimatförändringarna borde faktiskt föra lite positiva saker med sig.

Jag har städat lägenheten, därav köket med. Glänsande fint är det. Jag har lagt fram min spritbok (kurslitteratur) och även broschyrer med förlovningsringar, så jag får prata sprit och om den kommande förlovningen med min sambo.

Mina vänner är inte så bra på att passa tider, klockan är sju och jag ser ingen vän i närheten ännu. Vilket borde ge mig lite mer tid att putsa till lägenheten perfekt, men det orkas inte med, måste ändå städa imorgon efter kvällens bravader.

Middag för kräsna väninnor?

Efter många om och men har det slutat med att jag ska ha middag/förfest för ett par av mina barndomskompisar. Har kännt de flesta vääääldigt länge och börjar kanske inse att vi inte har så mkt gemensamt längre. Dessutom är de oartiga. Men mitt partyhumör överväger bitterhet så ikväll ska det dansas!

Nu återstår det vad jag ska bjuda på, en gillar inte vitlök, den andra inte lök, den tredje inte paprika, den 545:e gillar inte ngt annat. Så det är inte helt enkelt. Funderar på att göra en "barnsallad" där alla får blanda själva, hade ju ändå hoppats på att vissa skulle växa upp inte bara i huvudet utan i smaklökarna

Käkade luch idag på ett kafé i vasastan. Det var ett populärt ställe med tanke på hur mkt folk och stamkunder det var. Men det kändes lite för ogenomtänkt. Ska det vara meningen att du ser in i diskrummet från kassan? Maten var helt okej, käkade en tacostallrik, inte den godaste jag någonsin ätit, men hungrig var jag (efter x antal timmar på gymmet).

Bloggare yes

Efter att jag i några dagar haft ett behov av att skriva av mig tog jag idag ett beslut. Jag ska börja blogga. Mitt beslut blev ännu mer bestämt när jag hörde en intervju med blondinbella, tror jag hon heter, och hur mkt pengar hon tjänade på sin blogg. Tänk att tjäna pengar på att "bara" beskriva sitt liv! Mitt långsiktiga mål med den här bloggen är framgång inom restaurangbranschen. Jag vill vara en tyckare gällande mat, vin, upplevelser, ja, allt som har med min utbildning att göra. Visst är det ett långskott, men man vet aldrig.

Jag läser restaurangmanagmentprogrammet på Göteborgs Universitet. Andra terminen, hittills har jag läst bl.a fisk, vin och nu dryckeskunskap med självaste Ulf Wagner som handledare. Härlig människa det där, som killarna i klassen avgudar. Men jag har hittills knäckt dessa beundrar killar i både betyg och charm. Roligt hur somliga t.o.m har ändrat klädstil för att efterlikna denna vin -och matguru som Universitetet stolt skyltar med.

Idag upptäckte jag och mina kära klasskamrater att GastroNord är i Älvsjö om några veckor. Vi har nu påbörjat projekt Älvsjö, och hoppas att vi kommer dit. Dåligt att inte skolan har påpekat detta och exempelvis arrangerat en resa till mässan.

Som sagt läser jag dryckeskunskap nu, idag drack jag ett fint te som kostade 10 000 kr/kg... dyra grejer, inte för att jag är en te-kännare, men det är alltid roligt att stoltsera med hur fina viner (eller te) man druckit, för det gör vin- och matkännare har jag märkt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0