Sommar!

Har sedan "sist gång" börjat mitt kära sommarjobb på en väldigt stor nöjespark i göteborg :-) Ingen gratis reklam här inte. Det är stressigt och nytt, men jag börjar lära mig och jag ser väldigt tydligt hur ledningen påverkar personalen, med mina analytiska ögon. Allt är positivt än så länge.

Sommaren/våren har kommit till Göteborg, flera dagar (då jag inte jobbar) har nu spenderats precis där sommaren/våren ska spenderas i GBG, vid falafelvagnen. Denna måltidsupplevelse är långt ifrån perfekt utifrån vissa perspektiv, MEN vad härligt det är och så enkelt! Önskar att jag kommit på den idén.

Vi går emot slutet på termin 2 och det gäller att satsa all den energin som är kvar på vår monsterKÖTTkurs. Personligen hoppas jag att jag och mina kära kamrater alla anstränger sig för att få detta att gå ihop. För en positiv avslutning, efter bra betyg i alla kurser känner jag en viss press. Vill verkligen fortsätta med dessa toppbetyg, mestadels för egen del, då självförtroendet stiger i samband med tentaresultaten. Jag är faktiskt riktigt stolt.

Pratade om det här med manligt och kvinnligt i köket idag. Om hur somliga i vår klass har en förmåga att prata sig till bra betyg. Och detta är mestadels de grabbiga kockarna. Det roliga är att det inte fungerar för alla. Här sitter jag som "endast" har ett matintresse och har lagat mat hemma (läs hobbykock) och kammar hem toppbetyg. Medan somliga kockar inte lyckas med detta, trots vackra ord och formuleringar. Problemet tror jag är att kockarna fortfarande har större chans att lyckas i framtiden pga deras "jag-pratar-som-att-jag-har-jobbat-på-proffsnivå-hela-tiden" medan vi tjejer (de flesta i klassen) kanske inte tar lika stor plats. Nu dömer jag inte ut oss tjejer i klassen, flera utav oss är redan igång med egna företag och planer framåt, MEN vi skryter inte om det i samma skala. Det finns de tjejer som tar plats också, men på ett annat sätt, som jag :-)

RSS 2.0