2011

2011 närmar sig med stormsteg, och som jag utlovade i förra inlägget ska jag berätta om mina förväntningar inför the big eleven. 2010 var fyllt med examen, nytt jobb och mycket vänner och för att inte tala om alla bäbisar!

Jag hoppas att 2011 ska bli ett år där jag på något sätt kan få en vardag, med tillhörande lugn. Jag ska inte skriva någon C-uppsats i år, och bara det gör att mitt hjärta klappar något lugnare. Förhoppningsvis kanske vi åker till Gotland igen. Just i detta nu inväntar jag två mailsvar gällande 2011, vilket jag har väntat på i TVÅ hela dagar snart! Jag fyller 25 år till sommaren, det ser jag fram emot, tror jag. Hade varit schysst med en grillfest. Festerna ser jag fram emot (med en förhoppning att jag är ledig)! På trettondagsafton är det den årliga byggdegårdsfesten. Svärföräldrarna ska med, så nu är det upp till bevis om de kan svänga de lurviga på dansgolvet. Helgen därefter är det dop för lilla M. Eftersom jag fyller 25, gör flera av mina bästa vänner det med, och där blir det förhoppningsvis också kalas! Sen har jag min svägerska som ska ta examen nu i januari. Nu i det närmaste ser jag fram emot några lediga helger med sovmorgon tillsammans med den bästa sambon (efter mig förstås).

Annars är det väl inte så mycket som händer 2011, eller?

Julen är över?

Ja, snabbt gick det. Julen bara flög förbi, smärtfritt. Det var så skönt att äntligen få spendera lite ledig tid tillsammans med min sambo. Gå upp samtidigt på morgonen, äta frukost tillsammans, öppna julklappar tillsammans. Jag tror det är på grund av detta som jag anser att julen har varit väldigt bra. Trevliga julklappar, och goa vänner. Skönt att få vara på hemmaplan lite. Även om jag hade hoppats på lite mellandagsrea. Nu sitter jag här hemma och är fullständigt utvilad/uttråkad men ser fram emot nyårshelgen. På torsdag ska jag ut och äta med min kära syssling, manjana ska det bli; INGEN MER JULMAT! Imorgon ska vi hjälpa några vänner att äta upp en herrans massa ost, det låter ju inte helt fel det heller, och kanske planera lite nyårsfirande samtidigt?

Nu sitter jag och funderar lite på min årskrönika (i brist på annat). Vad hände mig år 2010? Och vad hade jag för förväntningar. Efter att jag spanat in lite gamla blogginlägg måste jag säga att året har levt upp till förväntningarna, och lite till. Jag har avslutat en 3-årig utbildning, och faktiskt fått ett jobb med hjälp av den. Jag har överlevt min första ledarskapstjänst, och nästa sommar ska jag göra det dubbelt så bra! Vår resa till Visby var verkligen en utav 2010 års höjdpunkter. Precis vad vi behövde. Inför 2010 såg jag fram emot att somliga väldigt nära och kära precis flyttat till Göteborg, och detta har lett till att jag har fått umgås med vänner som jag uppskattar högt. Vilket gör att jag ser fram emot 2011 ännu mer!

Vad som ska hända 2011, och mina förväntningar på the big eleven, återkommer jag med en annan ledig dag, för nu är det årskrönika för melodifestivalen på svt!


Dan före dopparedan.. eller ngt sånt...

Dagen före julafton är här! Och visst hade man tänkt spendera den med att pyssla hemma och inte lämna lägenheten på hela dagen, men men. Tydligen ska tre till julklappar inhandlas, till ytterligare en julklappslek. Vilken lycka! Så jag ska alldeles strax göra mig iordning för en sista tur i göteborgs julhandel. Väntar bara på att min sambo ska sluta jobbet, för han ska tvingas med också, har redan köpt tillräckligt med julklappar "i hans namn".

Ikväll blir det förhoppningsvis lugnt och stilla, kanske kommer en viss BK-medlem över för lite bingolotto, men mer action än så blir det inte. Imorgon börjar julhelvetet.

Tryfflar!

Just nu pågår en tryffelindustri här i Mölndal. Jag har hittills gjort tre olika sorter. Dock med vuxensmaker (så de inte tar slut så fort), men de är goda ändå.

Idag är min kära hemma och ledig, det är inte varje dag det! Så morgonen inleddes med brödbak och sedan lyxfrukost framför tv:n. Ikväll inleds julfirandet på riktigt tillsammans med familjen K, ska bli trevligt.

No more julbord!

Igår var det sista julbordet för den här säsongen, ÄNTLIGEN! Nu ska jag inte vara sån, hade lugnt kunnat jobba några helger till med julbord, så länge jag slapp äta maten. Men nu har jag ätit julmat sen mitten av November!! Visst, det är klart att man kan äta olika saker på julbordet, men jag har ätit mig igenom allt, förrutom sillarna. Och julmat är inte gott, punkt slut. Så nu är jag julmatsfri i två dagar sen börjar julfirandet med familj och vänner. Kan väl inte påstå att jag ser fram emot det hysteriskt mycket i dagsläget, fast måndagar har jag en förmåga att inte vilja umgås med någon alls. Så när jag räknar på saken har jag 4 julmiddagar framöver i samband med julfirandet, det ska jag väl kunna överleva, äta en pizza innan? Jag har försökt övertala min sambo att vi iaf ska skippa ett julbord, för att få lite egentid, men han gillar ju fortfarande julmat. Fan.

Japp, och för att det är juletider fick jag nu dåligt samvete för de som kanske inte får någon mat alls, och här gnäller jag om mat, vänner och familj.

Det var en gång en flicka...

... som glömde sin handväska hos hennes svägerska i landvetter, doh!

Muffins!

Ett tecken på att jag är i fas med allt vad jobb, relationer, tid, hälsa och så vidare, är att jag blir huslig. Och för att detta är fallet just nu bakade jag muffins igår, för första gången på väääldigt länge. De blev riktigt goda också.

Idag ska jag bege mig ut i julhandeln igen, försöka köpa julklappar till lite annat folk än migsjälv. Har ganska bra koll i år på vad som ska inhandlas, tror jag. Förrutom till chefen med familj, de har ju redan allt, och allt de har är jättesnyggt!

Harry Potter!

Igår var vi på bio med J och R, mkt bra film och god mat. Lite vardagslyxigt sådär. Annars så har jag mestadels jobbat, men nu är faktiskt halva julbordssäsongen gjord, vilket innebär att det inte är långt kvar till jul, vilket innebär att det inte är långt kvar till alla släktsammankomster, julklappar, julmiddagar osv. Så igår inhandlades första klänningen till alla dessa event, har även sett ut en till men det verkar som att min storlek är utsåld i hela gbg-regionen och på internet.

Ikväll är det möte med brf = det tråkigaste och osexigaste man kan göra någonsin!

Måste även säga en annan sak; ett väldigt för oss kärt par i vår omgivning har gjort slut, ett sånt där par som vi hade planerat vuxensemestrar med, gemensamma julaftnar med, ett par riktigt goa vänner helt enkelt. Vilket de fortfarande är, men ändå!

RSS 2.0