Söööööndag!

Fredagen blev som förväntat, en toppendag. Tyvärr förlorade jag pokern, ganska rejält. Men det är väl inte vinna som är det viktigaste? ;-)

Det bästa med hela helgen har varit att telefonerna har varit tysta. Jag behöver en sån helg med jämna mellanrum. Igår gjorde vi egna hamburgare och bakade bröd. Såg tio orsaker att hata dig och därefter melodifestivalen. Tur att jag har en sambo som är svag för romantiska komedier. Tyvärr kan han alla repliker och det är sjukt irriterande när någon sitter och säger replikerna i förväg, men jag får väl stå ut.

Idag har jag halvsovit i soffan, läst lite kurslitteratur och ser just nu på när en kladdkaka "skapas" i köket. Ikväll blir det Morden i Midsomer, och ska vi slå vad om att min "svärfar" garanterat ringer mitt i programmet? Jag återkommer med resultatet.

Dagens schema!

Idag har jag förhoppningsvis en kanondag framför mig. Först ska jag in till condeco och träffa självaste ägaren till "kedjan". Ryktet säger att det bjuds på frukost, nice! Därefter åker jag, och några kära vänner vidare till Passion för mat mässan är mestadels inriktade mot privatpersoner snarare än företag. Men jag hoppas på intressanta möten och goda viner och drycker. Efter att jag har blivit mätt och trött på vin blir det pokerkväll. Det var sjukt längesedan sist och det är alltid lika kul att träffa pokergänget.

Dålig karaktär

Jag har den senaste perioden lidit av min dåliga karaktär.. Min förmåga att säga nej. Min förmåga att ibland/ofta överanalysera saker, iaf låter det så när jag skriver. Så ett försenat nyårslöfte: Säg nej till saker jag inte vill, sluta överanalysera och sluta gnäll!

Falukorv och spagetti

Falukorv och spagetti var dagens middag. Jag antar att ni inte behöver ett recept för det ;-) Gott var det iaf. Sen kollade jag på stafetten, och det var skoj, GULD. Inte illa pinkat. Min sambo somnade såklart i mitt knä, totalt ointresserad. Imorgon blir det ett studiebesök på Danilo ska kolla koncept och trender. Underbart, sen ska det skrivas ihop ett arbete på tre ynka sidor, problematiken är att vi ska vara åtta som samsas om dessa.

Gnäll

Ja, nu ska jag gnälla lite till. Styrelsen vill att jag ska gå på ett möte imorgon, som faktiskt är frivilligt, men efter kommentaren "du är ju faktiskt vice ordförande, det är en hög position", Näe, vet ni vad? Jag vill inte det! Efter att jag lite halvt övertygande sa att jag skulle försöka hinna, fick jag ett sms av fröken H. Laserdome imorgon samtidigt som mötet är inbokat. Vilket låter roligast? Laserdome såklart! Så hur ska jag nu förklara att jag inte kan komma till det frivilliga mötet? "Jag ska spela laserdome istället?".... Jag vet inte, men just nu känns allt väldigt tungt och kravfyllt. Det är saker som ska göras hela tiden. I förebyggande syfte har jag idag skrivit färdigt en uppgift till skolan, som egentligen inte ska in förrän nästa torsdag. Det känns bra förstås.

Vårens event

Det är så typiskt, efter flertalet oarrangerade helger (alltså inga måsten) strömmar det in inbjudningar till diverse aktiviteter och kalas. Alla måsten hopar sig. Människor drar i mig. Det är brf-styrelsen, det är familjeaktiviteter, det är kalas, det är parmiddagar osv... Jag ska väl inte gnälla, då jag tidigare i vintras undrade vart alla bowlingkvällar, after-works och parmiddagsinbjudningar tog vägen. Men här kommer problemet då, jag börjar faktiskt mitt nya jobb nästa helg, mer eller mindre. Till råga på allt behövs vissa stora beslut fattas. Visst, ovanstående saker kanske inte är så mycket i själva verket, men just nu känns det som att det är väldigt mycket, och det kommer säkerligen mer saker. På fredag ska jag på matmässa, ska bli riktigt roligt och förhoppningsvis inspirerande.

Ska vi danska hysteriskt?

Helgen vart kanon! FÖRRUTOM två timmars försening upp till uppsala, 4,5 timmars försening hem. Vi rullade in på stationen 02.20 inatt... skulle varit hemma 22.00... drygt.

Uppsala är för övrigt en väldigt trevlig stad, med trevliga taxiförare och billig, god studentmat. J var förstås den bästa utav värdar, med kladdkaka på sängen och älgfärsbiffar till middag :-)


Näe, men ska det inte snöa lite till? Vi har ju så lite..

Såg precis på väderprognosen för helgen. Jag har svårt att se hur vi ska klara av mer snö. Min kropp är iaf trött på klimatet, jag gnäller inte över att det är ljust och fint, utan på att min kropp pga den långvariga kylan har börjat reagera ganska kraftigt. Min hud är jättetorr, framförallt på händerna och benen. Jag har aldrig behövt smörja in med krämer pga detta. Mitt ansikte har totalt kapsejsat (stavning på det då? Hahaha), torr men ändå med finnar och grådassig färg. Inte snyggt. Helst av allt skulle jag behövt (utöver solsken och vår) en ordentlig hudkur a la Mary Kay, synd att det ska vara så jävla dyrt bara. För att inte tala om mina fötter, de har som sagt tidigare, frysit sen oktober.

För att gnälla lite till, så gick vår presentation om vår kandidatuppsats skit igår. Presentationen var bra (såklart), men feedbacken vi fick? Värdelöst och orelevant.

Men NU ska jag inte gnälla sååå mycket mera. Hämtade även ut en stor hemtenta igår från ledarskapskursen, högsta betyg, wei!

Och NU har jag en förhoppning av att SJ ska släppa iväg mig till Uppsala strax före lunch. Hoppas, hoppas, hoppas (dumma snö). Väl framme i Uppsala verkar det som att vi kommer behöva låsa in oss i studentkorridoren och vägra snöoväder.

Med återseende på söndag då!

BagarBosse bakade brända bullar II

... frallorna blev jättegoda! Nu har jag förpackat i massa påsar, så nu kan vi ha hemmabakade frallor till frukost varje morgon!

Imorgon blir det en heldag i skolan, massa redovisningar, dryyyygt. Jag känner mig inte direkt förberedd inför min redovisning/opponering heller, det löser sig på lunchen så att säga.

På kvällen blir det inflyttningsfest hos fröken B, ser fram emot att få koppla av lite bland vänner. Eftersom det har varit väldigt uppdelat och individuellt i den här kursen känns det som evigheter sen vi sågs sist. Tyvärr följer inte min trötta sambo med :-(, å andra sidan skulle jag också skippa inflyttningsfester mitt i veckan om jag började 06.30 dagen därpå. Stackar´n var jättetrött idag när han kom hem ifrån praktiken. Så det blir till att hålla låda för oss båda imorgon kväll.






Bagarbosse bakade brända bullar....

Nej, då, inga brända bullar ännu i sikte. Jag bakar dinkelfrallor. Med förhoppningen av att jag nu ska upptäcka en talang för brödbakning osv... Den har dolt sig väl hittills och när jag idag insåg att jag glömt köpa jäst var mina dagar som bagare räknade. Men jag återhämtade mig och pallrade mig till närmaste affär för att inhandla den omtalade jästen. När jag sen funderade på om det inte var så att jag hade en köksassistent, så hade jag ju en! Massa funktioner.... en stor instruktionsbok och så lite ork att läsa den. Men mina fantastiska kunskaper gällande teknik och logiskt tänkande hjälpte mig att förstå denna Bosch. Nu är iaf degen ihoparbetad med a little help from my bosch och jäser i detta nu..... fortsättning följer....

Otålig

Inatt drömde jag om min första dag på det nya jobbet. Det var ingen mardröm, men det var nervöst. Jag vill börja NU! Fick ett mail ifrån bossen igår, där hon eferfrågade bland annat min e-postadress. Jag kände genast att det var dags att delvis bryta från min gamla mail, som jag har haft sen 5:e klass och övergå till en lite mer vuxnare mailadress. Sagt och gjort, nu har jag en "vuxen" mailadress som fungerar något bättre i jobbsammanhang.

Födelsedag!

Idag fyller min sambo år, 27 år. Så nu har jag varit ute på stan en sväng och inhandlat födelsedagspresenter. I sista stund, jag vet. Hur som helst blev det bra grejer. Och efter att ha blivit stoppad av två väldigt trevliga vegetarianer som ville förändra världen med sin maskot McGyver, en egenkomponerad serietidning och ett recepthäfte hoppas jag att det serveras kött hos svärföräldrarna ikväll.

...

...Jag glömde ju uttrycka mig om melodifestivalen! Jag har hittat min favorit, och det är ingen av toyboyfinalisterna som har gått vidare till globen (för vad i hela friden sysslar svenska folket med? Är det bara småflickor och deras "gubbsjuka" mammor som röstar?). ORSA SPELMÄN! Jepp, det är mina favoriter alla tider. Låten var bland de finaste jag har hört! Med detta uttalandet säger jag inte att detta bidraget kommer att vinna, eftersom det de tre senaste åren har varit katastrofalt gällande allt som har med melodifestivalen att och dess röstning. Vilket gör ett utsagande om årets vinnare omöjligt. MEN jag VILL att orsa spelmän vinner!

Nattlig hälsning

Helgen vart kanon, härligt att vara hundvakt när allt är vitt och rent och kallt. Dopet idag var jättefint, god mat och fina presenter. Men nu får bäbisen växa lite snabbare så han får göra något annat än bara sova, äta och bajsa. Det bästa med att komma hem var att köket var städat, sängen var i princip nybäddad och det fanns massa rentvättade kläder som luktade tvättmedel. Då är det trevligt att komma hem.

Imorgon fyller min sambo år och jag har fortfarande inte köpt någon födelsedagspresent. Han har sagt att han inte vill ha något, men alla förtjänar ju en present på sin födelsedag! Men jag har ju morgondagen på mig, imorgon blir det alltså presentjakt!

Äntligen är resan till Uppsalad bokad, och nästan betald. Så nästa helg gör thn-tjejerna stan osäker. Vi hinner t.o.m med en tripp till Örebro.

Helg!

Idag känns det såååå skönt. Allt inför nästa vecka är allt plugg förberett. Inte för att det är så mycket, men ändå. INGET hemskt litt.sem som ska behöva förberedas. Så detta firade vi igår genom att gå på bio, Avatar i 3D. Vi tyckte att det var dags att se den här omtalade succén. Filmen var jättebra. Innan filmen blev det en drink i baren, och sedan åt vi pizza när vi kom hem. Jättemysig kväll faktiskt.

Idag ska vi bege oss upp till Thn, men först ska jag paniktvätta och hänga upp all BLÖT tvätt i hela lägenheten, eftersom vi åker innan tvättiden är slut (nödvändigt vetande, eller hur?). Ska vara hundvakter ikväll till den mysigaste schäfern.

Dagens "att komma ihåg" är att jag inte får glömma dop-presenten idag!

Kors i taket!

Idag har min sambo shoppat, en skjorta till sigsjälv. En jättefin, och jättedyr, diesel tror jag det var. Jag och min kompis F är sjukt bra på att få människor att köpa kläder. Inga byxor blev det tyvärr...

SHOPPING!?

Idag gick jag och F för att fönstershoppa. Vi belönade oss med denna aktivitet efter att vi hade gjort klart massa skolarbete. Så, fenomenet fönstershopping; ja, det gör ont när man inte har några pengar för tillfället. Varför är det alltid så att alla snygga kläder finns när man är urfattig och inte när man väl ha pengar? "Råkade" gå in på STUK. De har MASSOR av fina herrskjortor och byxor. Tyvärr kostar ju skjortorna där 800 kr, minst... Men jag vet en som fyller år snart, inte är det jag... JÄTTEFINA skjortor, verkligen. Jag får ta och gräva i parkeringspengakrukan tror jag...

Seminarium E

Fantastiskt, sitter här och skriver en inlämningsuppgift inför fredagens seminarie. Uppgiften ska vara på 2-3 sidor, som ska innehålla en KORT sammanfattning av inläst avhandling och sedan ska denne granskas kritiskt utefter kurslitteraturen. Okej. Check, det är bara det att min "korta" sammanfattning kommer sträcka sig på minst 1,5 sidor. För jag har nästan skrivit en hel sida nu och har bara redogjort för syfte och metod. Men det är ju härligt när orden bara flödar över tangentbordet. Hoppas det jag skriver är relevant bara.

Snart är kursen över!

Ytterligare en kurs är snart över, äntligen. Den här kursen är tråkig! Men såklart är det mycket jobb kvar, innan jag kan släppa det. Men på fredag eftermiddag, då, kan jag slappna av. Kanske. Nu vet jag att det bara är tisdag (tur det) men jag tycker nog att det är dags att blicka framåt till helgen. Alla hjärtans dag. Näe, jag tänker inte skriva något om alla hjärtans dag mer än att det fortfarande (trots att jag lever i ett förhållande) är sjukt överskattat och panikartat. Men jag blir ju inte ledsen om man blir uppvaktad, såklart. Hur som helst är det inte Alla hjärtans dag som står i fokus den 14 februari. Vi ska på dop, mitt första brorsbarn ska döpas. Det var inte så längesedan som man träffade familjen (trettondagsafton), men jag tror den lille har vuxit en del.

Helgen DÄRefter ska spenderas i Uppsala. Det är nice. Sen är det mer eller mindre mars, och då drar arbetet igång som assisterande restaurangchef. Eller som min chef säger "assistant restaurant manager".

gaaaah!

Okej, på fredag ska det slutliga PM:et lämnas in gällande kandidatuppsatsen. Okej, fine. Vi har fått våra handledare och dessa ska hjälpa oss med PM:et. Okej, fine. Så jag mailar till vår tilldelade handledare med förfrågan om ett möte. Till svar får jag att denne är tjänstledig fram till första mars! Okej, NOT fine! Han verkade jättepositiv i all annan mening, men vi har fått en lärare i slöjd som handledare?! Är det universum som motarbetar mig eller vad?

Vilken kanonhelg!

Nah, det var afterwork i fredags. Men både lördag och söndag fick jag ha min sambo alldeles för migsjälv! Det var längesedan, och välbehövligt. Man får passa på att umgås nu när sommaren delvis kommer spenderas på olika håll. Jag vet, det är långt dit. Men tiden går fort!

Däremot finns det inte en chans till att det blir någon långväga semester den här sommaren. Vilket betyder, inget Finland. Det är lite småtrist. Men inte ska jag gnälla över det för min arbetsplats... mmm... kan vara en utav sveriges vackraste...

Melodifestivalen.

Ja, alla i min närhet vet vad jag tycker om detta fenomen, och jag tänkte inte plåga er ytterligare på den här bloggen. Totalt om lördagens deltävling skulle jag säga som min gamla hovmästare på Liseberg - PASS!

Vi hade en superb afterwork i fredags, det var riktigt mysigt. Tack vare djupa samtal om jobb och sådär har resulterat i ytterligare punkter på min funderings/todo/inspirationslista... Men den behöver verkligen fyllas ut.


Kort

Ja, nu var man nyklippt, något kortare. Känns bra, men det beror på när jag vågar tvätta håret om klippningen är bra eller inte.

Fick inte den önskade handledaren till examensarbetet. SUCK! Men men, hoppas att det blir bra ändå.

Igår var det en toppenkväll på Manaña, massa god mat.

Nu ska jag iväg och hämta bilen från servicen.

I eftermiddag blir det after work, är inte så taggad, ännu. Men ska bli!

Ingen vidare sömn inatt heller...

Näe, ingen vidare sömn inatt heller... Men jag har kommit på lite smågrejer iaf.

Så idag ska jag hinna med;

ringa till bilverkstaden (praktiska grejer kring servicen)
ringa till banken
läsa två vetenskapliga artiklar
klippa mig i thn
fika hos familjen Å
Eventuellt köra bilen till verkstaden
Fira svärmor på Manaña

Sådär.... det blir svårt att hinna med detta....

Landet brunsås

Okej, jag ÄLSKAR svt´s nya program Landet Brunsås! Just i detta nu, gör de ett experiment på en korvkiosk, där Carl-Jan springer runt och serverar champagne... Det finns, piano, kandelabrar, bra service.... vad låter det som? JO, en fantastisk workshop som vi gjorde i skolan första året... Alltså, nästan identiskt likt är det!

UJUJUJ...

Låg vaken typ hela natten. Jobberbjudandet som jag fick igår har börjat landa, och jag är skitnervös och taggad! Var inne och pratade med en gammal lisebergare idag i stan, han gläds alltid lika mycket med mig. Och då slog tanken mig att "ja, om jag vill kan han säkert få jobba med mig, för jag har faktiskt nästan befogenhet att erbjuda honom jobb"... Tänk om jag får möjligheten att ta med mig lite stjärnor? Hur coolt är inte det då?! Men snart kommer jag ha panik över att jag behöver komma med nya ideér, och det är lite svårt när man inte är insatt i företaget ännu, det ger sig, ja, men jag vill kunna göra sånt NU!

Men nu sitter jag här och våndas över att ringa till min hovmästare på liseberg. Egentligen borde jag vänta tills min restaurangchef kommer hem från sin semester, och ringa till honom först, men jag vill så gärna berätta för min hovmästare vad som har hänt!

Kan knappt bärga mig!

Näe, men så att...

Näe, men så att... den här bloggen måste snart byta namn, då jag inte kommer vara student allt för länge till... bara till juni... OCH vet ni vad jag ska göra sen? Jo, jag ska jobba som assisterande restaurangchef på kusten! Luriga H, här tror man att det ska fikas i lugn och ro, men nej då, det var visst ett erbjudande om jobb som var anledningen :-)

Fika tour

Ja, det har blivit en hel del fikande den senaste tiden, och det ser inte ut att minska heller. Idag ska jag fika med H, min kära restaurangchef från ett tidigare jobb. Ska bli jättekul att höra hur det går för henne på kusten.

Sen har jag äntligen bokat klipptid på torsdag! Har inte klippt mig sen början av oktober... så det ser för jävligt ut faktiskt.


Slö!

Varför spenderar jag varenda helg med att plugga, när jag kan göra det sånna här dagar? Idag hade vi litt.sem till kl 12, och vad gör jag sen? Jo, går och fikar för att sedan åka hem och krypa ner i soffan.

Jag har iaf spanat runt lite på födelsedagspresenter till karl´n min, har hittat en riktigt bra. Men dyr. Jättedyr. Men den skulle göra succé. Idag blir det iaf kyckling med bulgurwok.

Karins kyckling med bulgurwok och tatziki
2 personer

2 st kycklingfiléer
2 msk sweet chili-sås
grönsaker: morötter, champinjoner, paprika, lök, vad du har hemma.
bulgur för 2 personer (står på paketet)
naturell yoghurt
gurka
vitlök

Tzatziki:
finhacka gurkan, alternativt riv grovt. Lägg den hackade gurkan i ett durkslag/sil och salta ordentligt! Saltet drar ut vätskan från gurkan. Detta momentet är väl inte nödvändigt, allt beror på tid och ork. Blanda gurkan med youghurt och pressad vitlök. MUMMA!

Sätt ugnen på 200 grader. Koka bulgur enligt anvisningarna. Bryn kycklingen i stekpannan, salta och peppra. Lägg kycklingfileérna i en ugnsform, pensla på sweetchilisåsen och sätt in i ugnen. Innertemperatur 70 grader. Under tiden; woka/stek grönsakerna (efter att du har skalat och skurit dom i lagom stora bitar), krydda med salt, peppar och annan favoritkrydda. Vänd ner bulguren så att det blandas med grönsakerna.

Servera bulgurwoken med kycklingen och tzatziki, gott är det!


snö snö snö snö

Ja, alla andra skriver om snön, så varför ska inte jag göra det?

Igår var jag inne i GBG och fikade, i snöstorm typ... 

Våra bildörrar har frusit fast, totalt. Får vi väl upp dom, går dom inte att stänga.

Men annars är det ju trevligt.

RSS 2.0