"Helgen" är över.

Sedär ja, då var min ledighet över för den här gången. Dags att packa väskan igen. Tur att några goa vänner gifter sig på lördag, så jag får lite mer ledigt ;-)

Veckans blogginlägg

Jag har insett att bloggandet kommer att ligga nere lite halvt nu under sommarhalvåret. Ja, ni läste rätt, på Klädesholmen har sommarsäsongen börjat. Påsken var helt fantastisk/hysterisk på alla sätt och vis. Restaurangen i sig har inga större förvaringsutrymmen, förrutom på högsäsongen då vi hyr in en kylcontainer. Inför påsken hade vi fyllt upp alla utrymmen vi hade tillgång till med såväl dryck som mat. Maten har tagit slut i princip varje dag under påsken. Varje dag. Vi har fått stiga upp i ottan för att åka iväg och handla varor till dagens 200 ätande gäster. Ölen har tagit slut, colan, räkorna, kaffet, fisken osv, osv. Kan lägga till att kassasystemet kraschade också... Men vi har höjt omsättningen med 110% i jämförelse med förra påsken! På samma personalstyrka, det ni!

Så nu är jag hemma två dagar, kom hem igår till en sönderstressad fästman, med stooora påsar under ögonen, och förhoppningsvis drabbad av pollenallergi (har inte tid att vara förkyld). Idag ska jag till tandläkaren, tjoho! Inte. Sen ska jag pallra mig in till stan för jag måste köpa skorskorskorskor. Arbetskor är prio ett, sen har jag "upptäckt" att jag behöver ett par vanliga nya skor också. Och ett par jeans till.

Såg på "fyra bröllop" igår, inte för att jag diggar själva tävlingsmomentet och jag tycker att programidén känns lite gammalmodig där männen framställs som lugna, trygga och helt utanför planeringsarbetet. Medans brudarna är liiiite mer åt det hysteriska hållet och har planerat allt in i minsta detalj. Nu är det säkerligen inte så, men programmet framställer det så. Iaf, jag har blivit så blödig! Gråter till allt så fort jag ser någon gå upp för altaret, någon som håller tal, musik, etc. Det blir vattenfast mascara på vårens (och höstens) bröllop, för jag kommer storgråta. Första bröllopet är på lördag!

Uppe med tuppen (igen!)

Klockan är 06.38 och vad i hela fridens gör jag uppe/vaken? Klockan ringer inte förrän 8.00. Frågan är om jag ska passa på att göra ett "röj" i lägenheten och hoppas att den ser lika fin ut på tisdag när jag kommer hem? För idag bär det av upp till Tjörn. Dags att börja jobba på riktigt och ta ansvar. Den här säsongen ska bli fantastisk och jag ska ha en avslappnad attityd och ta fram mina bra ledaregenskaper. Jag kommer att sakna min fästman!

Uppe med tuppen

Klockan är 07.38 och jag har redan avverkat en dokumentär på svt-play om Robyn. Jag har även startat både tvätt- och diskmaskin. Inte för att jag förstår varför jag vaknade såhär tidigt. Igår firades det 3-årig förlovningsdag här hemma, vi drack bubbel, käkade 3-rätters och jordgubbar. Gott var det, och mycket bättre än att pallra sig ut till någon restaurang. 3 år som förlovade, det låter som en evighet...
Klänning från Lindex Shop OnlineBilden är hämtad från Lindex Shop Online

Passade även på att köpa en ny klänning igår, fick lite sommarkänsla i det fina vädret, så jag hoppas att kunna använda denna på ett stundande bröllop där vädret ska vara strålande!


Ledig!

Idag är jag ledig, och det känns fantastiskt. Ska snart in och möta upp fästmannen för att kika på klätterskor och kanske en vigselring?

Våren är här.

Förra helgen var det grillpremiär, den här helgen var det minigolf/äventyrsgolfpremiär. Check! Har haft en superaktiv dag som från början var helt oplanerad. Men vi pallrade oss iaf iväg till klätterväggarna och körde ett pass där, därefter vidare till linnéstaden för att möta upp två vårflickor vid minigolfen i slottskogen. På vägen hann vi med att trycka i oss en subwaymacka då klättringspasset var riktigt hårt. Efter att ha putt golfboll i ett par timmar var det dags för en snabbfika på ett café, därefter åkte vi hem och åt sushi och kinamat, för att sedan somna i soffan. Check.

Sista dan!

Sista dagen på volvo idag! Tjoho! Kommer ett få ett blött farväl fastbunden i en stol med en hink vatten (får jag välja varmt eller kallt?) över huvudet. Suck. Bara att packa ner ett ombyte och hoppas att jag slipper. Träffade rest.chefen igår och det ser ut som att det blir fullt ös i maj. Räknade lite snabbt att jag antagligen kommer spendera cirka 20 dagar på klädesholmen i maj. Vilket är lite mer än vad jag hade räknat med, med tanke på att jag hade 19 arbetsdagar i juli förra året. Innan april månad är slut kommer jag redan där arbetat 7 dagar. Så nu gäller det att ta vara på helgen! Men jag vet vad mina lediga dagar ska fyllas med; klättring! För imorgon får jag förhoppningsvis mitt efterlängtade klätterkort!

Morotskaka

I brist på annat sov jag alldeles för länge idag. Intressant.

Som sagt, på fredag är det min sista dag i fabriken och självklart har mina arbetskamrater i två veckor frågat om det blir någon tårta. Jävla gottegrisar. Det är det enda de tänker på. Jag tänker iaf inte köpa någon dyr tårta, och jag tänker absolut inte göra en. Så det blir morotskaka, i massor! Kruxet är att jag inte har gjort morotskaka förrut (inte så svårt iofs), och jag hittar inte något recept där den bakas i långpanna, så det blir dubbla receptet lite här och där och hoppas att det blir bra.

Den längsta veckan i hela mitt liv!

Okej, måndag har precis passerat och det känns som en evighet till fredag för de flesta. Men jag insåg idag att de fem sista dagarna på bandet kommer bli de fem längsta i hela mitt 24,5-åriga liv! Jag längtar verkligen till detta är över, och jag får några dagar ledigt innan det är dags för västkusten. Då ska jag göra ingenting. Jag ska ligga i soffan och äta glass hela dagarna, så det så.

Helgen!

En smärre redovisning av en fantastisk helg följer;

I lördags var vi och klättrade som sagt, och kvällen ägnades åt att göra..... INGENTING! Om man bortser från att titta på körslaget, och en dålig komedi med adam sandler. Helt okej för mig.

Igår var det brunchtime inne på SoHo. Jag har fortfarande inte riktigt kommit överrens med deras brunch. Det är något som inte stämmer. Igår var mycket av den varma maten kall, exempelvis. Solen strålade iaf och det var härligt att glida runt på stan med mina solglasögon. Därefter åkte vi hem och tog en promenad upp till berget och njöt av utsikten över mölndal. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det så speciellt att sitta på ett berg tillsammans med någon annan. Men härligt är det.

Sen var det dags för vårens grillpremiär i landvetter! Hundkalas blev det också, med fyra lekglada av alla dess sorter. Vi kunde sitta ute hela "kvällen" och njöt av grillade hamburgare.

Just det ja! Jag har även hittat (i min garderob) en klänning som jag ska ha på valborgsbröllopet. Jag hade glömt att jag hade den. Nu ska jag bara hitta en fin kavaj/kofta/söt överdel för att göra outfiten komplett. Dock har den blivit lite för stor upptill, så det måste vara en snygg överdel som ska sitta på hela kvällen.

Likgiltig

Idag har vi varit iväg och klättrat och påbörjat kursen för att kunna säkra. Något utmattande och nu är det dödläge i soffan. Ska man ta tag i sig själv och hitta på något eller bara inte göra något alls?

Dimmiga dar...

Nu har snart tre hela dagar gått på veckan och som det ser ut lär inte resten av vardagarna bli ngt roligare heller. Sitter mest hemma och degar framför fantastiska teveprogram så som top model och hem till gården. Hjälp mig. Inget kul är planerat heller. Ser som vanligt fram emot helgen, men vad hände med vardagarna?!

Har hittat ett irritationsmoment/person på jobbet också, bara för att göra de sista dagarna outhärdliga! Kan inte folk förstå att när jag knappt svarar på tilltal inte är intresserad av att svara på "du som är tjej, kan du ge mig några tips?". Mitt tips är; funkar det inte med tjejer, byt lag då!


Inte många dagar kvar nu...

Idag ringde jag och sa till min nuvarande arbetsgivare att jag inte kommer att skriva på ett eventuellt förlängt kontrakt. Duktigt! Jag är kass på att säga upp mig, ser hellre att det rinner ut i sanden... Vuxenpoäng till mig. Detta innebär att jag har 10 arbetsdagar kvar på industribandet. För den här gången. Sen hoppas jag på att ta igen mig, lite innan sommaren, en vecka kanske?

Helgen blev precis så fantastisk som jag förutspådde. Lyckades inte så väl med min shopping, men det finns möjligheter till det längre fram. Mojitoskannan/orna var jättegoda och kvällen var helt fantastiskt lyckad. En väldigt smart grej var att bjuda hem min sambos "toastmistress" på lunch dagen efter partajet. Då det tvingade mig att gå upp vid 9 för att moppa golvet och samla upp glaskross (barfota). Lägenheten såg helt oberörd ut lagom till lunchtid! När vi hade petat i oss lite pastasallad, toastmaster och toastmistress hade planerat lite inför den stora festen på valborg drog vi vidare till fika hos lillsvägerskan; sa hej, åkte igen. Åt pizza (gött!), tittade på film, somnade i soffan. Söndag = end of story.



De kommer med solsken till mig :-)

Idag är en bra dag (om vi bortser från att jag har sovit illa på min axel), inget kan hindra mig, det här är en BRA dag! För vet ni vad? Trollhättetjejerna är på ingång! Så dagen ska inledas med shopping på stan (för mig är det först panikstädning av lägenheten), en fika i solen som snart ska anlända och regnet som ska försvinna. Sen blir det en kanonkväll här hemma med tacos, mojitos och vin! Förhoppningsvis blir det utgång också. Me like!

RSS 2.0