Dagens lista

Igår var vi och handlade inför nyår, kvittot blev lååååångt och dyyyyyrt. Jag har en bukett som väger 400 g av persilja som står på köksbänken, och övriga färska kryddor försöker jag hålla vid liv på fönsterbrädan, efter att de hamnade i kylen igår och frös.

Men nu är iaf all mat inhandlad, tror jag. Nu är det "bara" bålingredienser och fyrverkerier kvar. Så idag börjas det, dagens lista innefattar minipiroger och minipajer. Eventuellt påbörjar jag min Gazpacho också.


Destination Nyår

Jag hinner knappt njuta av mina julklappar (skeppshult grillpanna) förrän det är dags för planeringen av nyår. Ska ge lite bakgrundsfakta först...

I november när vi började fundera över nyår, visade det sig att vi kanske skulle bli 12 personer, max 15 som ville fira nyår tillsammans. Tidigare år har det varit ett orosmoment då vi alltid fått fråga kompisars föräldrar om vi kan få "låna" hus. Men eftersom det inte skulle bli så många i år, kunde vi väl lika gärna vara i vår lägenhet, eller?

Jag började planera middag på vårt porslin och såg fram emot en lugn och skön nyår med goda vänner. Nåå.... Det kommer förhoppningsvis bli så, en skön nyår med goda vänner....

Några ändringar bara:

21 st gäster
fortfarande 60 kvadratmeter lägenhet
hysteriskt mycket plockmat (eftersom det blev 21 st gäster)
Mycket plockmat resulterade i en väääldigt lång inköpslista
Papperstallrikar

Men det ska bli väldigt roligt!

Fredag!

Fredag, och jag är ledig! Det blir en klassisk hemmakväll med hamburgare och wii, tror jag. Funderar på om vi ska göra lite julgodis också, funderar som sagt.

Igår var vi på jul på liseberg, SVINkallt! Men vi hann med en varm chilichoklad och inhandling av ett par fina vantar, till mig. Hämtat ut mitt brorsbarns dopgåva också, lite tidigt kanske, men det är en jättefin present! Han ska döpas på alla hjärtans dag.

En lång todolista...

Fram till jul har jag nu en låååång lista på saker jag behöver göra, och jag vet inte riktigt vart jag ska börja faktiskt. Idag och imorgon är jag ledig från liseberg, kanske borde man ta tag i de tyngsta sakerna då?

-Städa
-senast imorgon måste jag ha köpt lax, som jag ska grava
-köpa sill (ska lägga in tänkte jag)
-måndag är det intervju i samband med ett skolarbete
-sen bör jag väl ta tag i någon fråga på hemtentan
-på tidsdag måste jag ha packat väskan inför besök hemma i trollhättan

Men nu har annat satt sig på mitt huvud som inte riktigt har med ex-arbetet att göra :-)


Examensarbete!

Okej, håll i hatten; det här är vad som snurrar i huvudet just nu och följande inlägg kommer inte följa någon sans och reson.

Igår fick vi information om examensarbete, tidigare hade jag tänkt börja oroa mig för uppsatsen i slutet av februari, början av mars, på ett ungefär. Men nej då, igår fick vi informationen att i slutet av januari, ska vi smygstarta uppsatsskrivandet samtidigt som vi läser en annan kurs. Detta innebär att det ska samtidigt som den andra kursens tighta schema ska hitta ett ämne, lämna PM och tidsplan, hitta relevant litteratur, och framför allt hitta en skrivarkompis! Det här upplevde jag som väldigt stressande och jag behövde inte alls den informationen nu, de hade kunnat vänta tills efter jul.

Så, jag har nu tackat nej till skidresan, pga detta och tidsbrist. Tråkigt!

En skrivarkompis ja, klassen blir helt plötsligt väldigt liten men jag hoppas att någon vill skriva med mig. En postitiv sak att var att hela kroppen blev varm när de började prata om var när uppsatsen tas upp för bedömning och redovisning. OCH framför allt när vi ska göra en mindre redovisning på examensdagen, och sedan ta examen!


Dagens vegetariska

Satt i min hunger och kollade på robinsonreprisen. Tänkte att det är dags att göra något åt hungern. Hade ingenting i kylen, men;

couscous
paprika
morot
svarta bönor på konserv
creme fraiche
vitlök
frystorkad persilja

så det blev;

Couscous kokt tillsammans med en vitlöksklyfta, rostade paprikor och morötter. Serverades med en vitlökscreme och persiljekryddade bönor.

Lucia!

Jag försökte att leta fram lite luciabilder från luciatågen som jag deltog i skolan. Vet att det har funnits bilder på skolans hemsida tidigare, men de har nu blivit ersatta av mer uppdaterade luciatåg. Suck. Jag vet att det finns en jättefin bild på vårt luciatåg i nian, med stjärngossarna liggandes på golvet. Men nu ska jag inte vara bitter för det.

Morgonen inleddes med en luciafrukost på sängen, med hembakta pepparkakor och te. Överraskande och romantiskt. En riktig överraskning.

En perfekt fredag

Ja, så vad blev det då? Det blev en kombination av alternativ 2 och 3. Först lyckades vi boka ett bord på Merlot. Det var mycket folk. Så vi dressade upp oss ordentligt innan vi tog bussen in till stan. Det var lång väntetid på maten, men vi fick bröd och tapenad så länge. Vinrekommendationen var väl sådär kanske, plus att jag hade sjukt mycket fällning i glaset. Ajjabajja.... Maten var god, Claes åt confiterad anka, och jag en kyckling med risotto. Efter att vi var mätta och belåtna begav vi oss till kungsportsplatsen för att möta upp BK-gänget. Medan vi väntade hann jag kika in hos en fd kock på järnvägen. Det va kul att träffa honom, han ska med till sälen vecka fyra också, ska dit med köket.

När BK var på plats promenerade vi avenyn upp igen till Bishop´s drack en Samuel Adams julöl och trängdes med alla andra gäster. Vidare blev vi upphämtade av R, som körde oss till bastun, där blev det mer öldrickande och dåliga skämt. Vi var hemma vid ettsnåret, efter en fantastisk fredagkväll, tyckte vi båda :-)

Fredagsångest

Okej, så här är det: Jag är ledig ikväll, från liseberg. So what to do?

Alternativ 1
Gå till Liseberg och mysa bland alla andra. Äta en renskavskebab och ta ett glas i isbaren, om det inte är kö. Provsmaka olika ostar, korvar och dricka glögg. Problematiken: MYCKET folk!

Alternativ 2
Ringa till vinbaren Merlot och boka ett bord för två. Har alltid viljat gå dit för att äta och dricka gott. Kollade på menyn och det fanns en hel del att välja på. Alternativt gå till Dinner 22, de har en väldigt intressant meny nu med renfilé. Problematiken: Eventuellt mycket folk då det är fredag, och kan bli svårt att övertala karl´n min då nedanstående alternativ kanske lockar lite mer.

Alternativ 3
Hänga på kvarterskrogen Kråkan´s tillsammans med BK-gänget, för att sedan avsluta kvällen i bastun, med öl och NHL. Problematiken: Finns egentligen ingen uttalad problematik förrutom att jag gärna vill genomföra alternativ 1 eller 2.

SO WHAT TO DO?!

Chat

Nu har jag chattat i över en timma med en gammal arbetskamrat från den fantastiska saab-tiden. Helt galet vad roliga och trevliga människor jag jobbade med där, och vad mycket vi lärde känna varandra. Den här killen, D, var killen som lärde upp mig när jag första dagen anlände till avdelningen tilten. En riktigt genomsnäll man med ett enormt tålamod, och pedagogisk förmåga. Samtalet avslöjade även att han nu tillsammans med sin fru väntar barn, äntligen! Han kommer bli en jätterar pappa.

Energikrävande adventsfika

Igår var det adventsfika med bostadsrättsföreningen. Jag är en ganska oaktiv vice ordförande i styrelsen, eftersom jag inte riktigt känner att jag har kunskapen för posten. MEN fixa saker som kan ätas, det kan jag. Sagt och gjort, jag bakade och inhandlade inför denna glöggafton. Evevrything so far, so good. MEN vi har en bakåtsträvare i gruppen, eller seg. Och alltid är hon med, aaaaalltid. Därför kokades det alldeles för mycket kaffe, därför skulle det tydligen ta en timma att förbereda fikat, det tog 20 minuter. Därför var jag sur och grinig hela kvällen sen, för det tar så mycket energi!

Idag ska alla årsanställda på liseberg vaccinera sig mot svininfluensan. Vilket innebär att både restaurangchefen, hovmästaren och köksmästaren kommer att vara nyvaccinerade inför dagens arbetspass. Med 100 förbokningar idag, tror jag att det kan bli lite körigt, särskilt om våra kära arbetsledare får biverkningar.

En vacker dag...

En vacker dag ska jag städa. Men det är så trist att städa själv, och vi går om varandra hela tiden i det här hushållet.

Nu i helgen blir det jobb jobb jobb. Tog ett extra pass på fredag, för att öka på lönekontot. Och på kvällen efter arbetspasset blir det klassfest, med bilder från Alsace.


TO DO

Dagens ToDo-lista:

- Frukost
- Plocka i diskmaskinen
- Komplettera näringslära
- Baka till brf´s adventsfika
- Ta reda på vart jag ska vaccinera mig
- Städa, alternativt förbereda nästa veckas litt.sem


RSS 2.0