Helgerna är över!

Ja, så var helgerna över. Inga traditioner på flera månader! Härligt. Trettondagsaftonen var jätterolig, som vanligt, vi dansade, drack, skrattade, sjöng osv... Tjyvens att man ska må så in i helvete dåligt sen då! Förstår inte det här, jag drack vatten tidigt under kvällen och höll alkoholnivån typ nere, men lik förbannat mådde jag jättedåligt hela natten. Jag kan inte skylla på maten, för ingen annan mådde dåligt, möjligen att jag har börjat lägga till en väldigt jobbig ovana, jag äter för fort, massor och för fort! Detta i kombination med andra sällskapstraditioner kanske gjorde att min kropp gick i strejk? Vi kom hem till vår kära lägenhet hyffsat tidigt idag iaf (vid 16-tiden), men eftersom det låg snö på vägbanan hela vägen tog det sin lilla stund.

Men nu ska jag ägna lite tid och förklara vilken fantastisk kommun jag bor i. Mölndal. Mölndals (skit också att mitt Öööö på tangentbordet krånglar) kommun har kommit fram till att det är dags att alla ska kompostera. Jättebra idé. Då jag är van "komposterare" från Trollhättan, tänkte jag att det här blir en kanonidé. I trollhättan sorterar vi ju i färgade påsar, gröna för kompost och röda för brännbart. Dessa transporteras sedan till soptippen där de sorteras efter färg och vidare till rötkammaren. Alla mataffärer (typ ICA) har även bara röda eller gröna påsar som alternativ när du ska packa dina varor.

Så vad har mölndal nu gjort? Jo, vi ska kompostera i små papperspåsar! Hur tänkte dom nu? Så nu har vi fått små luftiga plastkorgar, där vi ska placera våra papperspåsar (de passar inte ens storleksmässigt!) Jag kan förstå storleken på påsarna, man måste ju ändå ut och tömma soporna ganska ofta när det är kompost. Men i papper? Det står väldigt fint på den här påsen att man ska låta alla blöta produkter "rinna av" innan de placeras i påsen, fantastiskt bra observerat. Vad jag har sett finns det soppåsar gjorda i komposterbart "plast" som minsann tål fukt!

Kommentarer
Postat av: Lina

Haha. Det är bara att gratulera till att Mölndal valde att följa Göteborgs intelligenta kompostspår vilket är anledningen till att jag har slutat att kompostera. Att bära ut påsar som det antingen rinner om eller som inte längre är hela är ingen höjdare... Det bästa är att jag kan motivera strejken med att min miljölärare sa att det var dumt att kompostera. Heja!



Ps. Nu ska jag sluta skriva dumheter. Det är detta som kallas för tentaflykt. Puss

2010-01-09 @ 10:16:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0